جمعه 24 آذر 1396
نسخه آزمایشی
  • جامعه
  • شماره خبر: 9506174
  • 17 شهریور 1395
  • 11:48
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
توصیه‌هایی برای روزهای آخر تابستان

توصیه‌هایی برای روزهای آخر تابستان

در سفر چه باید کرد

در سفر چه باید کرد
- برای جلوگیری از مسمومیت‌های غذایی، غذاهای تهیه شده از گوشت، سبزی‌ها و حبوبات را هرچه زودتر پس از پخت مصرف کنید. رعایت ایمنی غذایی، مانع از بروز مسمومیت غذایی می‌شود؛ پس باید در طول سفر از حمل گوشت خام و تخم‌مرغ خام و فرآورده‌های لبنی با ماندگاری کوتاه خودداری کرد، چرا که سریع فاسد می‌شوند.
- در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ تولید و انقضا و شماره‌ی پروانه‌ی ساخت محصول توجه کنید.
- از مصرف غذا در رستوران‌های بین راهی و رستوران‌هایی که نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند خودداری کنید.
- از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد اجتناب کنید.
- مواد غذایی بالقوه خطرناک، نباید بیش از دو ساعت در محدوده‌ی دمای خطرناک (دمای بین 5 تا 60 درجه سانتی‌گراد )نگه‌داری شود و باید در دمای پایین تر از 5 درجه یا دمای بالاتر از 60 درجه‌ی سانتی‌گراد نگهداری شود.
- استفاده از کنسروها می‌تواند مطمئن‌ترین غذا در طول سفر باشند و قبل از مصرف20 دقیقه در دمای جوش حرارت داده شوند.
- قوطی‌های کنسرو سالم باید فاقد هر گونه فرو رفتگی و ضرب دیدگی، بادکردگی و زنگ زدگی باشند.
- از خرید گوشت چرخ کرده‌ی آماده خودداری کنید.
- از شستن میوه و سبزیجات در رودخانه و جویبارها پرهیز کنید.
- از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که قابلیت فسادپذیری بالایی دارند خودداری کنید.
- آب آلوده یکی از مهم‌ترین عوامل انتقال بیماری‌هاست، بنابراین از مصرف آب‌های غیرمطمئن به خصوص در پارک‌ها، فضای سبز و مکان‌های تفریحی اجتناب کنید.
- یخ مصرفی را از مکان‌های بهداشتی و مطمئن تهیه کنید.
بهداشت استخرهای شنا
شنا یکی از ورزش‌ها و سرگرمی‌های بسیار مناسب و لذت بخش برای کلیه‌ی افراد در سنین مختلف به خصوص در فصل گرما است . مساله‌ی اولویت‌دار در همه‌ی استخرها، مسائل بهداشتی به خصوص بهداشت آب و تجهیزات استانداردی است که باید کاملا تحت نظارت و کنترل قرار گیرند. کیفیت آب استخرهای شنا از نظر سلامت آب و مشخصات ظاهری یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد نشاط و شادابی در شناگر و تبدیل فضای استخر به مکانی مفرح و شادی‌بخش برای استفاده کنندگان می‌باشد. رعایت استانداردهای بهداشتی در استخرهای شنا جهت حفظ سلامت و بهداشت استفاده کنندگان و همچنین رعایت بهداشت محیط زیست از ضروریات است.
آب استخرهایی که برای شنا استفاده می‌شود حتی اگر سالم هم باشد در اثر اضافه شدن موادی از بدن شناگران مانند،‌ چربی، میکروب‌های دستگاه تنفس، گوارش و تناسلی و سایر باکتری‌ها و ویروس‌های مضر و مواد زائد روی پوست بدن آلوده شده ومی‌‌توانند باعث ایجاد بیماری شوند.
اهمیت رعایت نکات بهداشتی در استخرها بیش‌تر بخاطر بیماری‌های منتقله از راه آب است. مسلم است که کوتاهی از جانب کارکنان استخرها و شناگران موجب انتشار بیماری‌هایی نظیر تیفوئید و پاراتیفوئید، اسهال آمیبی و باسیلی، وبا، ژیاردیا، هپاتیت، تبخال، عفونت‌های ویروسی و قارچی، مثل عارضه‌ی خارش پای شناگران، عفونت چشم، گوش، گلو و بینی، عفونت‌های بخش فوقانی تنفس و ... می‌شود؛ البته با اقداماتی که توسط سازمان‌های مسئول، مدیران استخر و شناگران صورت می‌گیرد، می‌توان از ابتلا به بسیاری از این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

محمدباقر شهابی‌نژاد
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای
مرکز بهداشت شهرستان کرمان
معصومه سلطانی
کارشناس موادغذایی
مرکز بهداشت شهرستان کرمان
فرزانه صفا
کارشناس آب مرکز بهداشت شهرستان کرمان

15.6234