شهردار کرمان، با تأکید بر لزوم نهادینه کردن فرهنگ مطالبهگری از دستگاههای خدماترسان، گفت: شهروندان باید بدانند هر موضوعی را از کدام دستگاه خدمترسان مطالبه کنند
به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، در نشست با شهرداران محله که شامگاه سوم مهرماه با حضور چند تن از اعضای شورای اسلامی شهر، معاونان شهردار و شهرداران مناطق پنجگانه شهری در سالن «سادات» برگزار شد، شهرداران محله را دلسوزان واقعی شهر، توصیف کرد و ضمن تبریک ولادت پیامبر اعظم(ص) و امامصادق(ع) و گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس، افزود: فلسفۀ اصلی و مهمترین ثمرۀ اینگونه جلسات این است که میانبری خواهد بود برای اشراف به موضوعات و مسایل محلهها و نقاط قوت و ضعف شهر؛ همچنین تکمیلکنندۀ ملاقاتهای عمومی است که تقریباً هر روز با شهروندان داریم و نیز جلسات هفتگی که در مساجد محلههای مختلف برگزار میشود.
وی، ادامه داد: در این نشست، مسایل بسیار خوبی مطرح شد؛ ۷۰ مورد را یادداشت کردم؛ همۀ خواستهها برحق است که با توجه به محدودیت بودجه و امکانات شهرداری، اولویتبندی میشوند.
شهردار کرمان، با اشاره به اینکه شهرداریها باید خودشان درآمد کسب کنند و پرداخت عوارض توسط شهروندان از عوامل مهم توفیق شهرداریهاست، افزود: موضوع پرداخت عوارض در شهر کرمان بسیار جدی و مورد غفلت است که باید پیگیری شود و از شما که نمایندۀ ما در محلهها هستید، تقاضا دارم برای ترغیب شهروندان به پرداخت عوارض تلاش کنید.
تویسرکانی، اظهار داشت: کارهای عمرانی و عملیاتی را میتوانیم با همکاری مستمر و حداکثری شورای شهر، در کنار پرداخت عوارض شهروندان انجام دهیم.
وی، با بیان اینکه در زمینۀ ساماندهی سگهای بلاصاحب به گفته سازمان شهرداریهای کشور، کرمان یکی از بهترین مراکز استان است و اقدامات بسیار خوبی در این شهر انجام شده است، افزود: خوشبختانه با تلاش جدی همکارانم در این زمینه شاهد حادثۀ خاصی نبودهایم؛ طی چند ماه اخیر، طرح «پیکار» را با هدف ساماندهی سگهای بلاصاحب آغاز کردیم و در حال حاضر، تعداد آنها در سطح شهر به حداقل رسیده و روزانه بیش از ۴۰ قلاده سگ جمعآوری میشود که قبلاً روزانه ۱۰ تا ۱۵ قلاده بود.
شهردار کرمان، خاطرنشان کرد: صدور کارت شناسایی برای شهرداران محله لازم است، اما یکسری عوامل باید دست به دست هم بدهد تا کارت شناسایی صادر شود و ما پیگیر این مهم هستیم.
تویسرکانی، با بیان اینکه آسفالت، حوزۀ پرزحمتی است و نیروهای ما در هوای گرم، اهتمام ویژهای در این کار دارند، تصریح کرد: با توجه به وضعیت بودجه، اگر شورای شهر همکاری نمیکرد، در زمینۀ جهاد آسفالت موفق نمیشدیم؛ در پروژههای مختلف شهرداری همۀ معاونان درگیر هستند، اما معاونت حملونقل و امور زیربنایی شهرداری در زمینۀ جهاد آسفالت بسیار خوب عمل کرده است.
وی، یادآور شد: لازم است شهرداران مناطق نشستهای دائمی با شهرداران محله در ارتباط با مشکلات سطح شهر داشته باشند؛ البته اینگونه نیست که شهرداران مناطق این مشکلات را ندانند؛ اگر به موضوعی ورود نمیشود، بهخاطر محدودیت بودجه و اولویتبندی بودجه و امکانات شهرداری است.
شهردار کرمان، بیان کرد: در موضوعات عمرانی، طبیعی است که چالشهایی برای شهروندان ایجاد شود که یکی از مهمترین آنها افزایش ترافیک است، اما اگر مردم ببینند کارگاه عمرانی فعال است، محدودیتها را تحمل میکنند.
تویسرکانی، افزود: سعی کردهایم اگر پروژهای را شروع میکنیم، با جدیت دنبال شود؛ کمااینکه زمان اجرای پروژههای عمرانی در قالب کنترل پروژه رصد میشود و بهطور مرتب بازدیدهای میدانی داریم و از این بابت جای نگرانی نیست.
وی با تأکید بر اینکه باید فرهنگ مطالبهگری از دستگاههای خدماترسان را نهادينه کنیم، یادآور شد: شهروندان باید بدانند برای روشنایی معابر به شرکت توزیع نیروی برق شمال، مراجعه و از این دستگاه مطالبه کنند.
شهردار کرمان، خاطرنشان کرد: استفاده از روشهای علمی در دستور کار شهرداری قرار دارد و در موضوعات مختلف با دانشگاهها همکاری داریم و بهعنوان نمونه، یکی از این موارد، آسیبشناسی گردشگری شهر کرمان در نوروز امسال است که با همکاری یک دانشگاه در حال بررسی آن هستیم.
تویسرکانی، با اشاره به اینکه میدان «توحید»(ارگ)، به فضایی برای برگزاری رویدادها تیدیل میشود، افزود: برای بهسازی میدان «شهدا»(مشتاق) تا بهحال دو طرح ارائه شده که بعد از تصویب توسط شورای اسلامی شهر، بخشی از این میدان، پیادهراه میشود و تحول خوبی ایجاد خواهد شد.
وی، خاطرنشان کرد: با هماهنگی شورای اسلامی شهر، امسال چندان سراغ احداث پارک جدید نرفتیم و بهسازی ۲۵ پارک اصلی شهر کرمان را که در دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ ساخته شدند، در دستور کار قرار دادیم که تا کنون، تعدادی از آنها به مرحلۀ بهرهبرداری رسیدهاند.
شهردار کرمان، ضمن تشکر از تلاشهای معاونت خدماتشهری در حوزههای مختلف و متعدد زیرمجموعۀ این معاونت، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مساله سرویس بهداشتی، یک مشکل جدی در شهر کرمان است، از همۀ سرویسهای بهداشتی بازدید کردیم و برای احداث ۷۳ سرویس بهداشتی در سطح بوستانهای شهر کرمان قرارداد بستیم که در حال ساخت هستند.
تویسرکانی، بیان کرد: برای حل مشکل کمبود پارکینگ، در حال پیگیری هستیم؛ زمینهایی خریداری شده و ساخت پارکینگهای جدید را در قالب طرح «جهاد پارکینگ» از محدودۀ خیابان «جهاد» آغاز خواهیم کرد.
وی، درخصوص درخواستِ گذاشتن سطلهای زباله در محلهها، تصریح کرد: این موضوع باید از چند جنبه بررسی شود، نکتۀ مهم این است که با گذاشتن سطلهای زباله، فرهنگ زبالهگذاری در ساعت ۹ شب را که اینقدر برای جا انداختن آن زحمت کشیده شده، از دست میدهیم.
شهردار کرمان، با اشاره به اینکه شهر کرمان یکی از تمیزترین شهرها در حوزه جمعآوری پسماند است، افزود: در برخی شهرکها بهصورت پایلوت، سطلهای زباله گذاشته شده و مزایا و معایب این طرح در دست بررسی است.
تویسرکانی، خاطرنشان کرد: در پلتفرم «کرمان من» جایی برای ثبت نظرات شهروندان هست، اما با تلاش وپژه معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری که اقدامات شایستهای در این حوزه انجام میدهد، امکان ویژهای برای دریافت نظرات و مشارکت شهرداران محله نیز ایجاد خواهد شد.
رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این نشست، با اشاره به اینکه هفتۀ گذشته چهلوششمین دیدار محلهای در مساجد را با شهروندان داشتیم، بیان کرد: در برخی از این جلسات، شهرداران محله حضور نداشتند که از آنها درخواست داریم برای ارتباط و تأثیرگذاری بیشتر، حتماً حضور پیدا کنند.
محمد امینیزاده، خاطرنشان کرد: رویکرد اعضای شورای اسلامی شهر، این بود که بودجۀ شهر براساس مطالبات و خواستههای شهرداران محله باشد و در تدوین بودجۀ سال آینده نیز، حتماً از نظرات دوستان استفاده خواهیم کرد.
وی، بیان کرد: در تدوین بودجۀ شهرداری تلاش کردیم عدالت منطقهای و محلهای در پروژههای مناطق رعایت شود و معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری، فرایندی را در سامانه «کرمان من» ایجاد کرده که شهروندان میتوانند این عدالت پروژهای را نقطه به نقطه رصد کنند.
رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورا نیز، ضمن تشکر از شهردار و معاونان وی برای همۀ اقدامات مثبتی که در شهر انجام شده، افزود: همانطور که سازمان سرمايهگذاری برای سرمايهگذاران فرش قرمز پهن میکند، برای شهرداران محله باید فرش قرمز ویژه پهن شود، چراکه مشکلات محلهها را انعکاس میدهند.
سیدمحمدصادق تقوی، خاطرنشان کرد: در کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست شورا، از نظرات شهرداران محله جهت پیگیری موضوعات بهداشت و سلامت شهری و شهروندی، استقبال میکنیم.
منصور ایرانمنش، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر نیز بیان کرد: خیلی خوشحالم که در جمع پرانرژی شهرداران محله هستم؛ شهرداران واقعی شما هستید، از تلاشهایتان تشکر میکنم؛ شما اگر زحمتی میکشید وظیفهای ندارید و بسیار قابل تقدیر است؛ امیدواریم بتوانیم در کنار هم برای بالندگی شهر تلاش کنیم.
مرتضی هوشهویدا، مدیر بازرسی شهرداری کرمان نیز با دعوت از شهرداران محله، برای عضویت گروه «شهریاران شهرداری کرمان»، افزود: با این همراهی گروهی و جمعی، میتوانید برای نظارت بهتر به مدیریت بازرسی شهرداری کرمان کمک کنید و برای ارتباط بیشتر مردم با شهرداری و رسیدگی به مشکلات شهری، نقش موثری ایفا کنید.
محمود ایرانمنش، معاون خدماتشهری شهردار کرمان هم، با اشاره به اینکه شهرداران محله، از سال ۱۳۸۳ شروع به فعالیت کردند، افزود: در حال حاضر، حدود ۷۰ شهردارمحله داریم که از اقشار و گروههای مختلف هستند و همۀ آنها دغدغۀ شهر و محلۀ خود را دارند؛ امیدواریم با همدلی و همراهی شما بتوانیم شهری در خور شأن شهروندان کرمانی داشته باشیم.
گفتنی است؛ در این نشست، شهرداران محلهها، از تلاشهای شهرداری بهویژه در زمینه آسفالت تشکر کردند و تأکید داشتند تغییرات مثبت در تمام شهر محسوس است؛ همچنین از رسیدگی سامانه ۱۳۷ به مشکلات شهری، تشکر کردند.
در پایان، شهرداران محلهها، به بیان مشکلات محلۀ خود پرداختند و بر اجرا و توجه بیشتر به این موارد، تاکید کردند: لزوم افزایش عدالت در توزیع خدمات و امکانات، لزوم احداث پارک در بخشهایی از شهر، ایجاد فضاهای مناسب برای ورزش در محلهها، ضرورت احداث پارکینگ در نقاط پرتردد، جمعآوری سگهای بلاصاحب، آموزش حقوق و وظایف شهروندی، مشورت با شهرداران محلهها در تصمیمگیریهای شهری، ساماندهی میدان «شهدا»(مشتاق)، لزوم تأمین پارکینگ و سرویس بهداشتی در ساختمانهای پزشکان، ایجاد فضاهای تفریحی در سطح شهر و ایجاد امکان مکاتبه و ارتباط شهرداران محلهها، با شهرداران مناطق و مدیران شهری و پیگیری مسایل محلهها ازطریق نرمافزاری.