شنبه 21 مهر 1403
  • شورا و شهر
  • شماره خبر: 9611986
  • 11 مهر 1403
  • 09:03
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
نشست «بررسی چالش‌ها و اولویت‌های پژوهشی شهرسازی و معماری شهرداری کرمان» برگزار شد

به دعوت مرکز «مطالعات و پژوهش شهرداری»؛

نشست «بررسی چالش‌ها و اولویت‌های پژوهشی شهرسازی و معماری شهرداری کرمان» برگزار شد

نشست پژوهشی «بررسی چالش‌ها و اولویت‌های پژوهشی شهرسازی و معماری شهرداری کرمان» با حضور معاون شهرسازی و معماری شهردار، رییس مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری، اعضای کارگروه معماری و شهرسازی و اساتید مدعو، به دعوت مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری، در این مرکز برگزار شد.

به گزارش کرنا، معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان، نهم مهرماه، در نشست کارگروه معماری و شهرسازی مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری کرمان که با حضور معاونان شهرسازی و معماری مناطق پنج‌گانه شهر کرمان و اساتید دانشگاه در حوزه معماری و شهرسازی برگزار شد، گفت: کارگروه‌های تخصصی مختلفی که در مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری کرمان تشکیل شده، در تعامل مستقیم با معاونت‌های شهرداری کار می‌کنند و هدف از تشکیل آنها ایجاد هماهنگی بین مدیریت شهری و حوزۀ دانشگاه است تا برای رفع مشکلات در حوزه‌های مختلف شهری، چاره‌اندیشی شود.

ریحانه‌السادات تهامی، افزود: در حوزۀ معاونت شهرسازی و معماری شهرداری، دغدغه‌هایی داریم و در این نشست‌ها دغدغه‌های اساتید را هم می‌شنویم تا به یک موضوع مشترک برسیم و آن را به سرانجام برسانیم.

وی ادامه داد: موضوعاتی که معاونت شهرسازی و معماری با آنها درگیر است، در کارگروه، مطرح و نظرخواهی می‌شود تا به یک خروجی «RFP» برسیم.

معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان، خاطرنشان کرد: درخصوص بافت تاریخی شهر کرمان که دغدغۀ مشترک شهرداری و اساتید دانشگاه است، «کارگروه راهبری پایگاه ملی بافت تاریخی در شهر کرمان» را در شهرداری تشکیل دادیم و در زمینۀ بازنگری طرح تفصیلی بافت تاریخی هم به‌رغم اینکه جزو وظایف شهرداری نیست، پیش‌قدم شدیم که با همکاری اداره‌کل راه و شهرسازی و اداره‌کل میراث فرهنگی و مشاور، این موضوع را پیش ببریم.

تهامی، رصد حریم و جلوگیری از گسترش حاشیه‌نشینی را یکی از دغدغه‌های مهم معاونت شهرسازی و معماری شهرداری دانست و افزود: در همین راستا ادارۀ حریم را تشکیل دادیم و به این نتیجه رسیدیم که باید به سمت رصد الکترونیکی حریم برویم و این از موضوعاتی است که می‌توانیم ازطریق همکاری و هم‌فکری کارگروه شهرسازی و معماری مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری، پیش ببریم.

وی بیان کرد: موضوع سیما و منظر شهری برای ما مهم است؛ سایر کلان‌شهرها ضوابط سیما و منظر شهری دارند و نمای ساختمان‌ها باید تأییدیه کارگروه را بگیرد؛ ما نیز به سمت تشکیل کارگروه سیما و منظر رفتیم، اما با آن مخالفت شد ولی ما هنوز پیگیر این موضوع هستیم.

معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان، پهنه‌بندی تراکمی و راهکارهای رفع ابهام در ضوابط شهرسازی و همچنین اصلاح ضوابط کمیسیون ماده ۱۰۰ و ماده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها را از دغدغه‌های معاونت شهرسازی و معماری شهرداری کرمان برشمرد.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شهرداری کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این مرکز حدود یک‌سال‌ونیم است که فعالیت خود را زیرمجموعۀ معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری، آغاز کرده، افزود: در این مرکز، کارگروه‌های تخصصی مختلف ازجمله کارگروه معماری و شهرسازی تشکیل جلسه می‌دهند و چالش‌های حوزه معماری و شهرسازی توسط کارشناسان شهرداری و اساتید دانشگاه، بررسی و برای انجام پژوهش، فراخوان داده می‌شود.

سعیده قطبی، خاطرنشان کرد: از آنجاکه چالش‌ها و مسائل حوزه‌های مختلف شهرداری که تاکنون توسط مرکز مطالعات و پژوهش رصد شده، بسیار زیاد است، اولویت‌بندی مسائل برای بررسی در دستور کار این مرکز قرار دارد.

گفتنی است، در این نشست، معاونان شهرسازی و معماری مناطق پنج‌گانه شهر کرمان و اساتید دانشگاه در حوزه معماری و شهرسازی نیز نظرات و دغدغه‌های خود را درخصوص مسایل شهرسازی و معماری شهر کرمان، مطرح کردند و مقرر شد در نشست آیندۀ کارگروه شهرسازی و معماری، مهمترین مسائل این حوزه برای انجام پژوهش، اولویت‌بندی شود.

0