شهردار کرمان، در دومین نشست طراحی و ساخت یادبود «حادثه تروریستی ۱۳ دیماه» شهر کرمان که صبح امروز، اول آبانماه برگزار شد، بر ارائه طرحی فاخر، که دربرگیرنده همه جزییات این حادثه باشد، تأکید کرد.
به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، بر حفظ و ارتقای کیفیت این پروژه، همراه با سرعتبخشی به آن نیز تأکید کرد و گفت: باید همهٔ مسایل پیرامون این مسأله مثل ترافیک، درختان، طرح جامع «گلزار شهدای کرمان» و محدودیتهای مسیری بهواسطه ساختار «مجموعه پردیسان قائم(عج)» در طراحی این محدوده در نظر گرفته شود.
وی اظهار داشت: کارهای هنری شهری، سلیقهای است و باید بهگونهای مدیریت شود که متخصصان بر طراحی و اجرای کار نظر دهند و درباره آن داوری تخصصی صورت گیرد.
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: این موضوع ازجمله معدود حوادثی است که افراد از قشرهای مختلف، با آن درگیر بودهاند؛ بنابراین، توجه ویژه میطلبد.
تویسرکانی، با تأکید بر حفظ کیفیت و سرعتبخشی، پیشنهاد داد این پروژه در دو فاز اجرا شود و گفت: خانوادههای شهدای این حادثه هم باید در جریان کارهای در حال انجام برای ساخت یادبود قرار بگیرند.
معاون خدماتشهری شهردار کرمان نیز گفت: پیرو دستور شهردار کرمان، درخصوص طراحی، ساخت و نصب یادمان شهدای «حادثه تروریستی ۱۳ دیماه» شهر کرمان، فراخوانی ارایه شد و تعدادی آثار به کمیتهٔ زیباسازی شهرداری ارسال شد که متأسفانه قابل توجه نبودند و به همین دلیل مقرر شد ادامهٔ کار به متخصصان این حوزه سپرده شود تا اثری فاخر، در دو محل حادثه تروریستی اجرا شود.
محمود ایرانمنش، افزود: در این راستا نشستی با حضور همکاران حوزه هنری کرمان، و مدیر مرکز معماری اسلامی حوزه هنری، در ۱۷ مهرماه برگزار شد و از ابعاد مختلف این مساله را بررسی کردیم تا بهترین نتیجه حاصل شود که درنهایت مقرر شد در اسرع وقت تا زمان سالگرد شهادت «سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی» یک اثر فاخر و ماندگار، برای یادبود این حادثه و شهدای آن ارایه شود.
رییس حوزه هنری کرمان نیز در این نشست، گفت: در نشست ۱۷ مهرماه، با آقای مومنی، و معاون خدماتشهری شهردار و مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، گفتوگو و هماندیشی داشتیم؛ ضمن اینکه از محل حوادث هم بازدید کردیم.
مجتبی اسدی، با بیان اینکه فراخوان قبلی، برای اجرای اِلِمان بود، که از آن عبور کرده و به یادبود رسیدیم، افزود: نگاه ما این است که باید تعاریف و حالتهای حماسی در این یادبود اجرا شود؛ چون حادثه، حادثهای تروریستی بوده، و این اثر باید همراستا با گفتمان حماسی مقاومت و در شأن شهر کرمان، بهعنوان «جهانشهر مقاومت» باشد.
وی، با بیان اینکه در دنیا در کنار اجرای یادبودهایی از ایندست، اسامی قربانیان حادثههای مختلف را در این یادمانها درج میکنند، اظهار داشت: در جلسات هماندیشانهای که داشتیم، این نکته بیان شد که شهدای «حادثه تروریستی ۱۳ دیماه»، شهدای یک مکتب هستند که از قشرهای مختلف و سنین متفاوت بوده و بنابراین، باید بر مضامین این مکتب، مانند صبر، ایثار، شهادت و مقاومت، تأکید شود.
اسدی، ادامه داد: از آنجاکه تأکید بر این بود این کار به فراخوان سپرده شود، نه به یک شخص یا شرکت خاص؛ تصمیم گرفته شد فراخوان محدودی بین هشت شرکت که معماری اسلامی را درک کردهاند، و با نگاه این مکتب آشنا هستند، ارائه شود.
رییس حوزه هنری استان کرمان گفت: اکنون، رایزنیها انجام شده و نقشه آن محدوده و اطلاعات لازم باید ارائه شود، که در اجرای یادبود بتوان به همه مسایل آن محدوده مانند نور، پارکینگ و محل برگزاری مراسم، توجه و یادبودهایی با تناسب بصری، اجرا شود.
اسدی اظهار داشت: کیفیت نباید فدای زمان و سرعت شود و بهتر است با توجه به فرصت باقیمانده، این یادبود در سالگرد شهادت «سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی» رونمایی شود که زمان کافی برای بهترین شکل اجرا، فراهم باشد.
محمدرضا کمساری، نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز، بر دیدهشدن و دقت درخصوص طرح جامع «گلزار شهدای کرمان» برای اجرای این یادبودها تأکید کرد.
سیدمحمدصادق تقوی، رییس کمیسیون هوشمندسازی و بهرهوری شورای اسلامی شهر کرمان نیز، بر برگزاری نشستی با خانوادههای شهدای این حادثه و اطلاعرسانی به آنها در خصوص مراحل کار تأکید کرد.