یکصدوهفتادوهفتیمن نشست علنی شورای اسلامی شهر کرمان، با حضور رییس و سایر اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار کرمان برگزار شد.
به گزارش کرنا، رئیس شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست، ضمن تسلیت شهادت سید شهدای مقاومت، «شهید سیدحسن نصرالله»، «شهید نیلفروشان» و سایر شهدای مقاومت، در جنایت اخیر رژیم صهیونیستی، به آیه قرآن مبنی بر نزدیکبودن یاری خداوند برای مؤمنان اشاره کرد و گفت: هرچند مسلمانان در مقابل جنایات وحشیانه رژیم منحوس صهیونیستی، تا حدودی ناتوان شدند، اما فتح و پیروزی دور از واقعیت نیست و دشمن خیال میکند با شهادت افراد مؤثر و مبارز میتواند پیروز شود.
علیرضا نادری، با تأکید بر اینکه مسلمانان یاد گرفتند که کودکان خود را افرادی چون «شهید سیدحسن نصرالله» و «شهید حاجقاسم سلیمانی»، تربیت کنند، افزود: این مقاومت، در هر صورت دوباره به شکلی دیگر خود را نشان میدهد.
در ادامه، دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، دستور یکصدوهفتادوهفتمین نشست شورای اسلامی شهر کرمان را اعلام کرد.
سیدمحمد موسوی، در شرح مصوبات کمیسیونهای شورای اسلامی شهر، به نامه شهرداری درخصوص درخواست کمک به هیأت «شهدای بیتالحرام» اشاره کرد و گفت: مقرر شد مبلغ ۳۰ میلیون تومان از ردیف ذکرشده در نامه، به این موضوع پرداخت شود و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، گزارش آن را به شورا ارائه دهد که به تصویب اعضای شورا رسید.
وی در ادامه، به رأی کمیسیون ماده ۳۸ درخصوص بستانکاری شرکت «دال تیتان» اشاره کرد و گفت: با پیشنهاد هزینهکرد و پرداخت مبلغ ۱۸ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال، بابت اصل مبلغ و خسارت تأخیرتأدیه بدهی، مربوط به این شرکت از محل ردیف دیون عمرانی تملک داراییهای سرمایه موافقت شد و این موضوع مورد تأیید و تصویب اعضای شورای اسلامی قرار گرفت.
همچنین موضوع دریافت مجوز برای پرداخت از محل دیون وضعیت ماقبل قطعی شرکت مذکور مطرح شد و اعضای شورا با هزینهکرد و پرداخت مبلغ به میزان ۶۱۸ میلیون و ۷۴۸ هزار ریال، مورد پیمان شرکت «دال تیتان» از محل ردیف دیون عمرانی موافقت کردند.
در ادامه، دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، درخواست مؤسسه فرهنگی و هنری «آوا و نوای بوتیا» را مطرح کرد و گفت: با توجه به اقدامات فرهنگی این مؤسسه در سال ۱۴۰۲ با پیشنهاد هزینهکرد و پرداخت یک میلیارد و ۷۳۲ میلیون و ۸۴۲ هزار ریال، براساس کارهای انجامشدۀ این مؤسسه برای شهرداری از محل دیون عمرانی تملک داراییهای سرمایهای در کمیسیون فرهنگی شورا موافقت شده که با مطرحشدن در صحن علنی شورا، این موضوع مصوب شد.
سیدمحمد موسوی، همچنین به نامه ارسالشده ازسوی شهرداری به شورای اسلامی شهر، درخصوص ساخت و ایجاد مکانی، با عنوان «خانه ملت» بهمنظور استقرار نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد و گفت: در این خصوص دو پیشنهاد مطرح شده که یکی واگذاری زمینی برای این منظور و دیگری واگذاری املاک موجود شهرداری است که در کمیسیون بودجه مطرح شده و لازم بود این موضوع برای تصمیمگیری نهایی، در صحن علنی مطرح شود.
رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست شورای اسلامی شهر کرمان، در این خصوص با بیان اینکه در صورتی میتوانیم «خانه ملت» درست کنیم که مشکلات مردمی را که حتی نمیتوانند اتاقی اجاره کنند، برطرف کرده باشیم، گفت: بهنظر میرسد هزینه و کرایه این دفتر ازسوی دولت پرداخت میشود و این امکان برای نمایندگان فراهم است.
فتحالله مؤیدی، بیان کرد: چه دلیلی وجود دارد که خانهای از خانههای شهرداری را که در آن جانباز، معلولان و افراد سرطانی ساکن هستند، در اختیار دفتر نماینده قرار دهیم؛ بنابراین، برای واگذاری خانهها به نمایندگان مجلس شورای اسلامی مخالفم.
محمود بابایی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با اعلام موضع موافق، گفت: این افراد، نماینده مردم جامعه هستند و برای استقرار خود نیاز دارند که مکانهایی را اجاره کنند، اما اینکه این واگذاری، بهصورت رایگان، یا اجارهای انجام شود، موضوع دیگری است.
وی افزود: اینکه شهرداری بانی ایجاد خانه ملت شود و نمایندۀ شهر در آن مکان مستقر شود، موجب تسهیل ارتباط نماینده با مردم است و خدمتی برای مردم محسوب میشود.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان، با اشاره به اینکه درخصوص ایجاد خانه ملت برای نمایندگان، کسی مخالف نیست، افزود: اما با توجه به وضعیت نامناسب مالی، درخصوص اینکه این اقدام از محل اعتبارات شهرداری باشد و از این طریق واگذار شود، از اولویتها بهشمار نمیرود.
حسین چناریان، افزود: بسیاری از سازمانهای دولتی ازجمله استانداری، فضای خالی و مکانهای مناسبی در اختیار دارند و پیشنهاد میشود از مکانهای دولتی بهصورت خانه ملت استفاده شود.
وی بیان کرد: لازم است ازسوی شورای اسلامی شهر، به استانداری نامهای ارسال و برای پیداکردن مکان مناسب، در این خصوص رایزنی شود.
محمدرضا کمساری، نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز، وجود مکان مشخص برای خانه ملت را برای رفع دغدغه ارتباط مردم با نمایندگان خود، امری موجه و مهم دانست و گفت: مبالغ اختصاصیافته برای پوشش هزینههای مربوط به نماینده ناچیز است؛ بنابراین، پیشنهاد میکنم تا با مرمت خانه شهر و دادن کاربری مناسب به آن، برای ایجاد دفتر نمایندگان، مکان مناسبی را ایجاد کنیم؛ چراکه میدان شورا، میدان اداری شهر است و دسترسی مردم به خدمات راحتتراست.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان هم، به دو نکته پیشنهادی برای تخصیص زمین اشاره کرد و تحقق این موضوع را در قالب بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری یادآور شد و گفت: در این خصوص ۴۰ قصب زمین مناسب با مالکیت مشخص برای نمایندگان وجود دارد و شهرداری میتواند در قالب بنیاد خیریه بناهای ماندگار، برای ساخت مجموعه با پروانه ساختمانی رایگان، به ساخت خانه ملت کمک کند.
وی، به اهمیت تسهیل ارتباط مردم با نمایندگان اشاره و خاطرنشان کرد: با در اختیار قراردادن خانههای مشارکتی فرهنگی به نمایندگان مخالف هستم، اما پیشنهاد میشود که خانه شهر برای این منظور احیا شود و تا محققشدن ساخت خانه ملت با مشارکت شهرداری، در کوتاهمدت بتوان به این نیاز پاسخ داد.
در ادامه، با رأی اعضای شورای اسلامی، تصمیم گرفته شد با نظر و حضور نمایندگان، در این خصوص مشورت، و در جلسات بعدی، پیشنهاد شهرداری به رأی گذاشته شود.
در ادامۀ این نشست، نامه ارسالشده ازسوی سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری، در مورد نرخ پیشنهادی کرایه حمل بار درونشهری، ویژۀ سال ۱۴۰۳ مختص کامیون، کامیونت و وانتبار مطرح شد که اعضای شورای اسلامی با پیشنهاد شهرداری با توجه به نرخنامه مصوب کمیسیون نظارت، درخصوص نرخ پیشنهادی کرایه حمل باردرون شهری، ویژه ۱۴۰۳ در مورد خودروهای مذکور، موافقت کردند.
موسوی، دبیر شورای اسلامی شهر کرمان گفت: افزایش نرخ ۴۰ درصد در مورد یدککشهاست و 45 درصد افزایش مربوط به عوارض شهرداری در مورد حمل بار است که به تصویب اعضای شورای اسلامی رسید.
وی، در ادامه، به موضوع تصرف معبر واقع در امتداد بلوار «زغالسنگ» اشاره کرد و گفت: با توجه به بند الف مصوبه ۱۴۷۸ سال ۱۳۸۹، مقرر شد اقدامات قانونی لازم برای تملک ملک مزبور انجام، و گزارش اقدامات، طی یکماه آینده به این شورا ارسال شود.
موسوی، همچنین موضوع تفکیک زمین «زغالسنگ» را مطرح کرد و افزود: از سنوات گذشته این تفکیک مصوب شده، اما در واگذاری معابر تعیین تکلیفشده در روند تفکیک، تاکنون، دسترسیها آزاد نشده است.
وی افزود: در کمیسیون حقوقی تأکید شد شهرداری موضوع را بهسرعت پیگیری و برای آزادسازی معبر طبق نقشه تفکیکی، اقدام و گزارش آن به شورا ارسال کند؛ چراکه در مورد اجرا موضوعاتی مطرح شده و به نتیجه نرسیده است.
محمد امینیزاده، رییس کمیسیون حقوقی شورا، در این خصوص، به وجود ملکی در سمت جنوب بلوار «ابوالفضل(ع)» اشاره کرد و افزود: بهدلیل قرارگرفتن این ملک در معبر، مالک درخواست تملک کرده، اما براساس مصوبه سال 89، تصمیمگیری شد که اقدامات قانونی در این خصوص انجام شود.
در ادامه، در این خصوص با رأی موافق اعضا، مصوبه کمیسیون حقوقی و نظارت مورد تأیید قرار گرفت.
در ادامه، دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، پیشنهاد شهرداری درخصوص گرفتن مجوز اختصاص ملک نیمهتمام کنار بزرگراه «امام(ره)» در نزدیکی پمپبنزین «امیرالمومنین(ع)»، برای احداث همراهسرای کودکان سرطانی خیریه «کمک» را مطرح کرد.
سیدمحمد موسوی، با اشاره به اینکه ملک مذکور برای شهرداری منطقه چهار تعریف شده است، افزود: این موضوع در کمیسیون بودجه مطرح و مقرر شد با حفظ مالکیت شهرداری، در قالب قرارداد با بنیاد خیریه بناهای ماندگار، با اختصاص آن به این منظور موافقت شود.
در ادامه، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی، ایجاد همراهسرا را خوب دانست و ادامه داد: این بنا برای مجموعه فرهنگی شهرداری درنظرگرفته شده و نیاز است برای جایگزینی از بُعد فرهنگی موارد بهخوبی بررسی شود.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان هم، به موضوع مؤسسه خیریه «کمک» اشاره و خاطرنشان کرد: پیش از این جلسهای برای واگذاری ملک مطرح و درخواست شده بود؛ چراکه به گفته پزشکان، آمار کودکان سرطانی در کرمان و شرق کشور بیشتر از سایر قسمتهای دیگر کشور است و مؤسسه خیریه «کمک» در حوزۀ پژوهش و درمانی برای این امر، فعالیتهای جامعی را پیگیری کرده است.
حسین چناریان، با بیان اینکه در ابتدای جاده «هفتباغ» ساخت مجتمع آموزشی و پزشکی ازسوی مؤسسه یادشده در حال پیگیری است، ادامه داد: باتوجه به درمان طولانیمدت بیماران، حضور این همراهسرا بسیار مورد تقاضاست و مکان مذکور، نزدیکترین ساختمان به مرکز درمانی است و در شورای شهر وظیفه داریم که به تسهیل این مورد، کمک کنیم.
محمد امینیزاده، رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان هم گفت: درخواست برای واگذاری، باید در قالب فرایند بنیاد خیریه بناهای ماندگار، باشد و اگر از میان ظرفیتهای موجود، ملکی پیشنهاد شود، نیاز است هر اقدامی برای واگذاری، طبق فرایند قانونی پیش رود.
رییس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با اشاره به اینکه کرمان، قطب درمان جنوبشرق کشور است، یادآورشد: نیاز است برای حضور همراهان بیمار، مکانی بهصورت موقت، درنظر گرفته شود.
سیدمحمدصادق تقوی ادامه داد: برای این منظور زمین ابتدای جاده «هفتباغ» برای ساخت همراهسرا پیشنهاد میشود؛ بنابراین، برای واگذاری زمین و مکان مناسب برای این خانوادهها، نظر مساعد داریم و میتوان از آن در مواردی بهعنوان زائرسرا و مهمانسرا نیز استفاده کرد.
نادری، رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز تأیید کرد هرگونه واگذاری ملک باید در قالب بنیاد خیریه بناهای ماندگار باشد و کار تجاری در این قالب وجود ندارد.
در ادامه، با رأی اکثریت اعضای شورای اسلامی، برای واگذاری ساختمان مذکور در اختیار موسسه «کمک» موافقت نشد و تأکید شد در این خصوص پیشنهاد دیگری مطرح شود.
در ادامه، رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست شورای اسلامی شهر کرمان، بر ارائه ریز محاسبات و صورتحساب عوارض صدور پروانه ساختمانی تأکید کرد و برای برخورد با تخلفات در این خصوص تذکر داد که در این خصوص نادری، رییس شورای اسلامی شهر کرمان، اصلاح این فرایند را نیازمند گذر زمان دانست و با اشاره به اینکه شفافسازی در این دوره شورا، نسبت به گذشته پررنگتر بوده است، اظهار داشت: پیشنهاد میکنیم عوارض اربابرجوع، برای گرفتن پروانه ساختمانی، طبق فرم استاندارد و شفاف انجام شود.
در ادامه، بابایی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان، به شهادت سیدحسن نصرالله و پیام مقام معظم رهبری(مدظله) مبنی بر حمایت از مردم لبنان در مبارزه با رژیم صهیونیستی، اشاره کرد و پیشنهاد داد کارگروهی موقت، بنا بر جایگاه و نقشها بهصورت داوطلبانه بهمنظور کمک تشکیل شود.
محمدامین شمسی نیز نامگذاری معبر یا میدانی به نام «شهید سیدحسن نصرالله» را پیشنهاد داد.
سیدمحمدصادق تقوی، رییس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با اشاره به نامگذاری کرمان، بهعنوان پایتخت جهان مقاومت، بهمنظور وحدت جبهه مقاومت در مقابل برهمزدن سلطه جهانی، پیشنهاد خواهرخواندگی شهر کرمان با رویکرد همراهی با جبهه مقاومت را با شهرهایی در «لبنان»، «سوریه» و «یمن» مطرح کرد و خواستار پیگیری آن ازسوی مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شهرداری شد.