پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • جامعه
  • شماره خبر: 9606232
  • 2 اسفند 1396
  • 10:31
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
از 5700 روستای استان 870 روستا فاقد آب آشامیدنی است

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان:

از 5700 روستای استان 870 روستا فاقد آب آشامیدنی است

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان با بیان اینکه در استان 5700 روستا وجود دارد که 870 مورد از آن‌ها فاقد آب آشامیدنی هستند؛ گفت: وضعیت آب روستایی در شهرستان کرمان به نسبت برخی شهرستان‌ها مطلوب است.

به گزارش کرمان‌شهرآن‌لاین، در جلسه‌ی بررسی مشکلات آب روستاهای شهرستان، بررسی مشکلات آب روستاهای شهرستان کرمان با حضور مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان، شهرستان و بخشداران شهرستان کرمان بررسی شد.

در این جلسه علی بابایی فرماندار کرمان کار تأمین آب را در مقایسه با سایر خدمات زیربنایی، کاری سخت دانست و گفت: در تأمین آب، منهای کمیت، کیفیت آن نیز مهم است و این نکته در تأمین آب باید موردتوجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به قیمت پایین آب‌بهای مصرفی در روستاها گفت: پایین بودن قیمت آب باعث شده برخی از مردم باغچه‌ی خود را هم با همین آب آبیاری کنند یا ماشین خود را با آب‌لوله‌کشی بشویند.

بابایی ادامه داد: باید از ظرفیت‌های موجود استفاده کرد؛ حل برخی مشکلات تنها توسط یک دستگاه و یا نهاد و تنها با اتکا به اعتبارات دولتی سخت و زمان‌بر است.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان هم در این جلسه ضمن اعلام آماری از روستاهای تحت پوشش، افزود: دغدغه‌ی کم‌آبی و کمبود اعتبارات دولتی همیشه وجود داشته ولی شرایط در سال جاری متفاوت است؛ از اعتبار 180 میلیارد تومانی آب روستایی استان، تاکنون تنها 1 میلیارد و 400 میلیون تومان تخصیص‌یافته و این مساله اجرای بسیاری از کارها را غیرممکن می‌کند.

رشیدی گفت: وضعیت لوله‌های آب و فرسوده بودن بخش زیادی از آن‌ها مهم‌ترین مشکل ما در بحث آب روستایی است که موجب هدررفت زیاد آب می‌شود.

عبدیان، معاون اداره آب و فاضلاب استان نیز اعتبار سال 96 را در شهرستان کرمان 22 میلیارد و 600 میلیون تومان اعلام کرد که تاکنون 6 میلیارد و 700 میلیون تومان از آن تخصیص‌یافته که بخش زیادی از آن در قالب اسناد خزانه می‌باشد.

معاون نظارت و بهره‌برداری آب و فاضلاب استان نیز افزود: در شهرستان کرمان 106 هزار نفر جمعیت روستایی داریم که 95 هزار نفر از آن‌ها تحت پوشش آب روستایی قرار دارند؛ یعنی بیش از 89 درصد جمعیت روستایی شهرستان کرمان از نعمت آب آشامیدنی برخوردارند.

جمالی‌زاده افزود: بزرگ‌ترین معضل ما در شهرستان کرمان فرسودگی شبکه‌های آب‌رسانی است که در صورت تأمین اعتبار می‌تواند از هدر رفت بخش زیادی از آب جلوگیری کند.

وی یادآور شد: 164 لیتر بر ثانیه نیاز آبی شهرستان است، ولی ظرفیت تولید ما 121 لیتر بر ثانیه است یعنی در بخش روستایی شهرستان 43 لیتر بر ثانیه کمبود آب وجود دارد.

معاون آب و فاضلاب استان گفت: 24 هزار مترمکعب مخزن موردنیازاست که در مقایسه با 15100 مترمکعب مخزنی که داریم 8900 مترمکعب مخزن کمبوداست.

وی بابیان اینکه 54 روستا در شهرستان کرمان با تانکر آب‌رسانی می‌شوند بیان کرد: 79 روستای تحت پوشش آب‌رسانی نیز دچار کمبود آب هستند.

وی ضمن بیان اینکه 11 کیلومتر خط انتقال و 84 کیلومتر شبکه توزیع نیاز است گفت: 18 میلیارد و 500 میلیون تومان برای عبور از بحران آب روستاهای شهرستان در تابستان سال جاری موردنیاز است.

در ادامه بخشداران بخش‌های مرکزی، ماهان، راین، شهداد و چترود به بیان مشکلات آب در روستاهای شهرستان پرداختند.

در پایان نیز سلاجقه، معاون برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری کرمان ضمن مقایسه وضعیت آب‌رسانی در آغاز انقلاب و اکنون گفت: باوجود کاستی‌ها و مشکلات اگر وضعیت روستاها را با چند دهه قبل مقایسه کنیم تحولات زیاد آن‌ها را شاهد خواهیم بود هرچند کمبود منابع مالی و تجهیزات، کار را سخت می‌کند لکن نباید ناامید شد چراکه با تلاش و پشتکار این مشکلات هم قابل‌حل خواهند بود.

78.1391