سه شنبه 4 اردیبهشت 1403
  • فرهنگ و هنر
  • شماره خبر: 9608250
  • 13 آذر 1398
  • 21:59
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
برگزیدگان جشنواره هنرهای نمایشی کانون کرمان معرفی شدند

برگزیدگان جشنواره هنرهای نمایشی کانون کرمان معرفی شدند

هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان با اعلام برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش کرمان‌شهرآن‌لاین، جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمان با اجرای ۱۴ نمایش طی سه روز از تاریخ ۱۰ تا ۱۲ آذر ۹۸ به کار خود پایان داد.

براساس رأی محسن میرزایی، ایمان تاج‌سلیمان و سکینه عرب‌نژاد، داوران هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی استان کرمان، سه نمایش «مهمان جامانده» از مرکز فرهنگی‌هنری کانون رفسنجان یک، «گوساله لجباز» از مرکز فرهنگی‌هنری کانون بردسیر دو و «آتش به سر» از مرکز فرهنگی‌هنری کانون رفسنجان دو، بدون اولویت‌بندی و با در نظر گرفتن نکات درج‌شده در شیوه‌نامۀ‌ کشوری، برگزیده و به دبیرخانه کشوری این دوره از جشنواره معرفی شدند.

هم‌چنین در بخش طراحی بروشور، بروشور نمایش «کلاغ خنزر پنزری» از مرکز شماره دو، کاری از مرجان برومند و بروشور نمایش «دلم یک دوست می‌خواهد» از مرکز عنبرآباد، با طراحی فاطمه مولایی، شایسته تقدیر شدند.

در بخش موسیقی، موسیقی نمایش «کلاغ خنزر پنزری» از مرکز شماره دو کرمان ساخته‌ی میلاد افشاری، شایسته تقدیر شناخته شد.

با نظر هیات داوران، فاطمه بلوچ عامری از مرکز عنبرآباد، با نمایش«دلم یک دوست می‌خواهد» بهترین بازیگر زن و امیرمهدی جعفری از مرکز انار با نمایش «پرواز با قطار» بهترین بازیگر مرد شایسته تقدیر اعلام شدند.

بر همین اساس، در بخش عروسک گردانی، معظمه تکاور از مرکز کوهبنان با نمایش «الاغه و کلاغه» بهترین عروسک‌گردان شد و فاطمه محمودی از مرکز شماره پنج کرمان با نمایش «بز و درخت غرغرو» شایسته تقدیر بخش ساخت عروسک معرفی شد.

بهترین طراحی صحنه هم با انتخاب هیأت داوران به زهره منتظری از مرکز زرند با نمایش «مروارید» تعلق گرفت و مریم جهانشاهی از مرکز عنبرآباد با نمایش «دلم یک دوست می‌خواهد» بهترین متن نمایشنامه این دوره از جشنواره هنرهای نمایشی را به خود اختصاص داد.

محمود افرند نیز با نمایش «پرواز با قطار» از مرکز انار به‌عنوان کارگردان شایسته تقدیر معرفی شد.

بنابراین گزارش، در بیانیۀ هیأت داوران آمده است:

«تئاتر زندگی است؛ همان زندگی که مملو از تلاش است. همان زندگی که از شکست‌ها و پیروزی‌هایش درس می‌گیری؛ پیروزی در آن شادی و شکست در آن یادگیری است. پس شکست آن نیز پیروزی است...

تئاتر سراسر پیروزی است.

در بررسی تمام آثار شرکت‌کننده در این جشنواره تلاش به‌وفور دیده می‌شد و استعداد سرشار اعضا و مربیان مشهود بود؛ تلاشی که می‌تواند آثاری شاخص در حد ملی خلق کند، اما... آموزش. خلاء آموزش و تمرین مستمر در آثار به‌طور واضح دیده می‌شد. دوستان، تئاتر آموزش و تمرین مستمر می‌خواهد...

ساخت دکور پراُبهت، عروسک‌های رنگین و زیبا برای خلق تئاتر کافی نیست؛ بیایید با هم مطالعه کنیم و یاد بگیریم و یاد بدهیم آنچه را آموزش دیده‌ایم.

قطع به یقین مدیریت محترم کانون و کارشناسان هنری و ادبی و فرهنگی از حیطه آموزش مشتاقانه استقبال و حمایت می‌کنند، اما شما دوست عزیز به آن بسنده نکنید؛ یاد بگیرید، مطالعه کنید و بیاموزید. تئاتر فراتر از یک فعالیت اداری و فرهنگی است. تئاتر زندگی است.»

لازم به ذکر است؛ لوح فشرده سه گروه برگزیده به دبیرخانه مرکزی هجدهمین جشنواره کشوری هنرهای نمایشی در تهران ارسال خواهد شد و در نهایت با نظر هیأت انتخاب، ۱۴ نمایش از سراسر کشور به مرحله پایانی و اجرای صحنه‌ای می‌روند و ۲۶ تا ۲۹ فروردین ۹۹ به رقابت می‌پردازند.

شرکت‌کنندگان در این جشنواره اعضای ۱۲ تا ۱۸ سال مراکز فرهنگی‌هنری کانون، اعضای ارشد ۱۸ تا ۲۴ سال و مربیان و کارشناسان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان  بودند.

0