یک شنبه 4 آذر 1403
  • شورا و شهر
  • شماره خبر: 9612122
  • 28 آبان 1403
  • 14:36
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
ضرورت تعیین‌تکلیف طرح جامع «گلزار شهدا» و «پردیسان قائم(عج)»

در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان تأکید شد:

ضرورت تعیین‌تکلیف طرح جامع «گلزار شهدا» و «پردیسان قائم(عج)»

در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، بر ضرورت تعیین‌تکلیف طرح جامع «گلزار شهدا» و «پردیسان قائم(عج)» تأکید شد.

به گزارش کرنا، علیرضا نادری، رییس شورا، در ابتدای این نشست که با حضور معاون مالی و اقتصادی شهردار و ۱۰ تن از اعضای شورا برگزار شد، ایام شهادت حضرت فاطمه(س) را تسلیت گفت و برای «محمدعلی طالبی»، استاندار جدید کرمان، آرزوی موفقیت کرد.

سپس، نامه‌های رسیده و مصوبات کمیسیون‌ها بررسی و تصویب شد.

سیدمحمد موسوی، دبیر شورا، به مصوبۀ کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا درخصوص راه‌اندازی مجدد موکب «امام جواد(ع)» در بلوار «ترمینال قدیم» مقابل فروشگاه «معلم» که پیش از این در خیابان «شهید مطهری» دایر بود، اشاره کرد که این موضوع با ۹ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید.

وی بیان کرد: هیئت امنای مسجد «آقاغلامعلی» در میدان «توحید»(ارگ)، برای پرداخت مبلغ ۱۲ میلیون تومان بابت عوارض نوسازی و حفاری آسفالت برای نصب انشعاب آب برای مسجد، درخواست کمک داشتند که در کمیسیون فرهنگی مصوب شد این مبلغ از محل کمک به افراد حقوقی به مسجد کمک شود.

این موضوع با ۱۰ رأی موافق به تصویب رسید.

سپس، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، با اشاره به مصوبۀ این کمیسیون درخصوص صورت‌جلسه نام‌گذاری معابر مورخ نهم مردادماه سال‌جاری، گفت: مقرر شد سه‌راه فاقد نام واقع در خیابان «شهید آیت‌الله صدوقی» معروف به سه‌راه دخانیات، به نام سه‌راه «شهدای آتش‌نشان» نام‌گذاری شود.

محمود بابایی، افزود: همچنین با نام‌گذاری چهارراه واقع در تقاطع «شهید حاج‌قاسم سلیمانی»، «عطا احمدی» و خیابان «مهندس» به نام «شهید احمد محتشم» موافقت شد.

وی با اشاره به تصویب نام‌گذاری خیابان ۱۸ متری فاقد نام در امتداد خیابان «کمیل» «۱۴» به نام «شهید محمد گوهرریزی»، خاطرنشان کرد: نام‌گذاری کوچه مسجد «امام جعفر صادق(ع)» در بلوار «قائم» «۱» واقع در شرف‌آباد، به نام «شهید سیدمحمود حسینی» از شهدای اتباع، به تصویب کمیسیون رسید.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، ادامه داد: مقرر شد نام بلوار «حجاج» به نام شهید مقاومت «سید حسن نصرالله» تغییر یابد.

بابایی، افزود: همچنین در کمیسیون مقرر شد در چهارراه معروف به «خورشید» در خیابان «شهید رجایی» (چهارراه پمپ بنزین) تابلویی به اسم چهارراه «خورشید» نصب شود.

درنهایت در صحن علنی نیز با کلیۀ مصوبات کمیسیون فرهنگی درخصوص نام‌گذاری معابر، موافقت شد.

در ادامۀ این نشست، رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهره‌وری شورا، با انتقاد از اجرانشدن تعهدات شرکت «های‌وب» درخصوص پروژۀ فیبر نوری شهر کرمان، تصریح کرد: قرار بود این پروژه تا شهریورماه سال‌جاری به بهره‌برداری شرکت‌ها و پس از آن، به بهره‌برداری عموم شهروندان برسد که متأسفانه شرکت «های‌وب» به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده و عموم شهروندان که چندماه با چالش‌های اجرای این پروژه درگیر بودند، هنوز از مواهب آن بهره‌مند نشده‌اند.

سیدمحمدصادق تقوی، افزود: از استانداری و شهرداری می‌خواهیم این موضوع را به‌طور جدی پیگیری کنند.

محمود بابایی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز با اشاره به دیدار اعضای شورا با استاندار کرمان، بیان کرد: امیدواریم استاندار محترم با توجه به پشتوانۀ مردمی دولت و شعارهایی که داده شده، بتواند خواسته‌های مردم را در راستای زندگی بهتر، تحقق بخشد و عملکرد ایشان و دولت به‌گونه‌ای باشد که امیدهای مردم به نظام باقی بماند و به شکلی نباشد که منتظر دولت بعد باشند.

نایب‌رییس شورا نیز ضمن آرزوی موفقیت برای استاندار جدید کرمان، خاطرنشان کرد: ایشان در نشست با اعضای شورای شهر، درخواست داشتند تا زمان سالگرد شهادت سردار سلیمانی، یک برنامه درخصوص رشد و توسعۀ شهر آماده شود؛ در این راستا دو مسأله حائز اهمیت است که ما در سه سال گذشته پیگیر بوده‌ایم و امیدواریم با همراهی استاندار، محقق شود.

محمدرضا کمساری، ادامه داد: مسأله نخست، آماده‌سازی طرح جامع مجموعۀ «پردیسان قائم(عج)» و گلزار شهداست که سه‌سال‌ونیم است در شورا پیگیر آن هستیم، اما به‌دلیل عدم تهیۀ این طرح، مردم در مسایل گوناگون مرتبط با این فضا سردرگم هستند و هنوز به هیچ زیرساخت درستی برای استقبال از زائران و مسافرانی که به بهانۀ زیارت قبور شهدای کرمان به‌خصوص شهید سلیمانی به کرمان سفر می‌کنند، نداریم.

وی افزود: از استاندار و متولیان مکتب سردار سلیمانی، خواهش می‌کنم اگر در توان این بزرگواران هست که طرح جامع مجموعه «پردیسان قائم(عج)» و «گلزار شهدا» را تهیه کنند، این کار انجام شود، در غیر این صورت، کار را به شهرداری واگذار کنند که تاکنون چندین مرتبه آمادگی خود را برای تهیۀ این طرح اعلام کرده است.

نایب‌رییس شورا خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون به جاذبه‌های فراوان شهر کرمان در زمینه‌های تاریخی و گردشگری، پرداخته نشده است؛ یکی از این جاذبه‌های ارزشمند، «قلعه اردشیر» و «قلعه دختر» در مرکز شهر کرمان است که می‌توانند به نگینی در گردشگری این شهر تبدیل شوند.

کمساری، بیان کرد: استاندار جدید برای تحول شهر کرمان، رویکرد جذب گردشگر و سرمایه‌گذار را دارد و ما هم از این رویکرد ایشان استقبال می‌کنیم و لازم است در این رابطه کمیتۀ ویژه‌ای تشکیل شود.

وی با اشاره به وجود زمین‌های بسیار بزرگ بلاتکلیف در اصلی‌ترین معابر شهر کرمان، اظهار داشت: این اراضی با نگاه درست می‌توانند عایدات خوبی برای شهرداری کرمان داشته باشند که زمینۀ خدمت بیشتر به شهروندان را فراهم کند و همچنین موجب آبادانی مسیرهای اصلی شهر شود.

سپس، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورا، با بیان اینکه می‌دانم دوستان در شهرداری دغدغۀ تحقق بودجه را دارند، افزود: آنچه از گزارش‌های ارسالی تا امروز در ارتباط با میزان تحقق منابع و بودجۀ پیش‌بینی‌‌شدۀ سال‌جاری دریافت کردیم، با توجه به اینکه فقط چهار ماه تا پایان سال فرصت داریم، جای تأمل دارد.

حسین چناریان، ادامه داد: در بودجۀ سال‌جاری، ۱۰۰۰ میلیارد تومان در بخش سرمایه‌گذاری پیش‌بینی کردیم؛ اما در جلسه‌ای که هفتۀ گذشته با سازمان سرمایه‌گذاری داشتیم و با توجه به اقداماتی که در ارتباط با چهار پنج پروژۀ مدنظر شورا و کمیسیون که جزئیات آن در جلسۀ آیندۀ کمیسیون بودجه مطرح می‌شود، بیان شد، فکر نمی‌کنم رقم آن به بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برسد.

وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت استانداری در زمینۀ سرمایه‌گذاری، تصریح کرد: در زمینۀ تسهیلات هم گزارشی نداریم؛ در بخش درآمدهای ناشی از عوارض هم طبق گزارش شش‌ماهه‌ای که در کمیسیون ارائه شد، به نظر می‌آید در خیلی از موارد عقب‌ماندگی داریم.

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورا، یادآور شد: سال آینده سال پایان این دورۀ شوراست و باید با یک واقع‌بینی به سراغ برآورد بودجۀ سال آینده برویم و رقم بودجه را به بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان ارتقا دهیم که لازمۀ آن تحقق بودجۀ ۱۴۰۳ است.

چناریان افزود: یکی از راه‌های تحقق بودجه، استفاده از ظرفیت پیمانکاران است که برای انجام یک‌سری کارها آماده هستند؛ بخشی از پروژه‌های عمرانی پیش‌بینی‌شده در بودجه را می‌توانیم از محل تهاتر درآمدهای غیرنقدی اجرا کنیم.

سپس، رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا، ضمن آرزوی موفقیت برای استاندار جدید، به برخی از مسایل مهم شهر کرمان اشاره کرد و گره‌گشایی از آنها را در اختیار مدیر عالی استان و دولت دانست.

محمد امینی‌زاده، بیان کرد: کمک به تأمین زمین برای تکمیل طرح تعریض خیابان «شهید دستغیب» که سال‌هاست بر زمین مانده، نیاز به همراهی استانداری و اداره‌کل راه و شهرسازی دارد.

وی افزود: تخصیص سهم شهرداری کرمان از پساب فاضلاب شهری که با وجود پیگیری‌های فراوان هنوز تحقق پیدا نکرده و همچنین پیگیری برای تحویل ۳۲ دستگاه اتوبوس از مجموع بیش از ۸۰ اتوبوس خریداری‌شده در این دوره برای تقویت ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر کرمان، نیاز به پیگیری استانداری دارد.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا، با اشاره به اینکه یکی از مسایلی که در محدودۀ حسن‌آباد که اراضی شهرداری هم آنجاست درگیر آن هستیم، تعیین‌تکلیف مدیرعامل بنیاد قدس است، خاطرنشان کرد: این مهم نیز توسط استانداری باید انجام شود و با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از املاک شهرداری در محدودۀ بنیاد قدس است، تعیین‌تکلیف این موضوع اهمیت دارد.

امینی‌زاده، ضرورت تخصیص اعتبار دولتی برای تقویت سیستم پایش تصویری شهر کرمان، تعیین‌تکلیف محدودۀ امنیتی استانداری با تعیین‌تکلیف وضعیت خانۀ شهر به لحاظ بازسازی و مرمت را از دیگر موضوعاتی دانست که نیاز به پیگیری استانداری دارد.

وی افزود: نکتۀ مهم دیگر، لزوم تعیین‌تکلیف طرح جامع گلزار شهدای کرمان و ضرورت پیگیری برای تخصیص اعتبار سالانه در بودجۀ کشور برای رسیدگی به این مجموعه است.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا، با اشاره به نیاز به ورود استاندار به موضوع تعیین‌تکلیف قرارداد مشارکتی بین شهرداری کرمان و مجموعۀ ملل، خاطرنشان کرد: رسیدگی به منطقۀ «چهارده معصوم» که معضل حاشیه‌نشینی را در شهر کرمان دامن زده و در عین حال، محدودۀ قابل توجهی از آن، املاک تصرف‌شدۀ شهرداری هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

امینی‌زاده اظهار داشت: امیدواریم این مسایل در مدیریت جدید استانداری، در راستای تأمین منافع شهروندان کرمان هرچه زودتر تعیین‌تکلیف شوند.

وی با ابراز نگرانی نسبت به تحقق بودجۀ ۱۴۰۳ شهرداری کرمان، افزود: تحقق بودجه نیاز به برنامه‌ریزی و تلاش جدی دارد که در این زمینه هر کمکی از شورا بربیاید، حاضر به همکاری هستیم.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا، ضمن تشکر از پیگیری شهرداری در راستای اجرای پروژۀ عظیم «شهدای خلبان»، یادآور شد: حدود دوماه‌‌ونیم گذشته، تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری و قرارگاه خاتم منعقد شد و تعهداتی که شهرداری پذیرفته بود، بهانه‌ای به پیمانکار داده که تعهد خود به اجرای پروژه تا پایان سال را عقب بیاندازد که از استانداری خواهش می‌کنیم در رفع مسایل مربوط به مدیریت شهری کمک کند.

امینی‌زاده، با اشاره به مصوبۀ شورا مبنی بر اینکه کلیۀ املاک شهرداری جهت اخذ سند باید به اداره‌کل ثبت اسناد، ارائه شود، افزود: ازسوی اداره‌کل ثبت اسناد گفته شده این املاک ارائه نشده است؛ از شهرداری می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی شود.

در ادامه، رییس کمیسیون خدمات‌شهری، بهداشت و محیط زیست شورا، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت رونق تولید و کنترل تورم، تصریح کرد: در نظام طاغوت به دو مورد نان و گوشت مردم که قوت عامۀ مردم است، اهمیت خاصی داده می‌شد؛ اخیراً خیلی از نانوایی‌ها که آرد سهمیه‌بندی داشتند، تابلوهای خود را تغییر داده و نان را به قیمت آزاد می‌فروشند؛ خودم شاهد فروش نان ۱۲ هزار تومانی با همان وزن قبل و کیفیت پایین بودم.

فتح‌الله مویدی، افزود: در شهرهای دیگر مثل کرج و تهران، گوشت تازه و با کیفیت بالا با نصف قیمت شهر کرمان ارائه می‌شود، درحالی‌که در کرمان گوشت به قیمت ۷۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ از استاندار می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی کند.

وی همچنین با اشاره به نارضایتی مردم از افزایش ۷۰ درصدی قیمت لبنیات، بر لزوم کنترل قیمت‌ها، تأکید کرد.

در انتهای این نشست، معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان، در پاسخ به موارد مطرح‌شده در این نشست، در زمینۀ تحقق بودجۀ شهرداری، گفت: پیش از سال ۱۴۰۱ هم به همین ترتیب بود که آنچه تا پایان آذرماه محقق شده بود، با آنچه در سه ماهۀ پایان سال محقق ‌می‌شد، کاملاً متفاوت بود که یکی از دلایلش این است که در سه ماهۀ پایان سال، درآمد شهرداری بیشتر است؛ چراکه شهروندان مراجعۀ بیشتری برای پرداخت عوارض دارند.

رامین امیرمداح افزود: نکتۀ دیگری که بر بودجه اثرگذار است، اینکه بخش قابل توجهی از درآمد شهرداری ازجمله از محل تهاتر زمین، تعریض‌هایی که می‌شود و پروانه‌هایی که صادر می‌شود، به سمت ثبت در ماه‌های پایانی سال می‌رود و بسیاری از درآمدهای غیرنقدی شهرداری در پایان سال ثبت می‌شود و به همین دلیل، تحقق بودجه در ماه‌های پایانی سال، بسیار بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به حجم پروژه‌هایی که توسط شهرداری در سطح شهر در حال اجراست، بسیاری از پیمانکاران به سمت تهاتر کامل با زمین آمده‌اند و هیچ پروژه‌ای به‌دلیل نبود نقدینگی متوقف نخواهد شد.

معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان اظهار داشت: یکی از اصلی‌ترین پایه‌ها برای تحقق درآمد شهرداری به‌ویژه درآمدهای نقدی، همراهی شوراست که در چهار ماه آینده هم انتظار تداوم همکاری شورا را داریم.

امیرمداح یادآور شد: تمام توان خود را برای تحقق بودجۀ شهرداری به کار گرفته‌ایم؛ کمیتۀ درآمد مناطق نیز به‌طور منظم برگزار و گزارش‌ها ارائه می‌شود.

وی بیان کرد: در زمینۀ سرمایه‌گذاری، آنچه به شورا ارائه شده، خارج از توافق‌هایی است که قبلاً پیگیری شده و منتظریم قطعی شوند مانند سرمایه‌گذاری مس که اگر محقق شود، بخش مهمی از هزار میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده در بخش سرمایه‌گذاری بودجه را پوشش می‌دهد؛ هرچند سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری متعهد است این رقم را محقق کند.

معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان خاطرنشان کرد: درخصوص پروژۀ «شهدای خلبان» هیچ کم‌وکاستی ازسوی شهرداری اتفاق نیفتاده و شهرداری آنچه در توان داشته، به‌کار گرفته است.

15.6311