پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • ورزش
  • شماره خبر: 9607978
  • 16 مرداد 1398
  • 10:13
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
فعالیت‌های ورزشی را بیشتر بشناسیم

لزوم انتخاب آگاهانه رشته‌های ورزشی توسط بانوان

فعالیت‌های ورزشی را بیشتر بشناسیم

بی‌شک همه از فواید فعالیت ورزشی بر بدن آگاهی داریم، اما تنوع فعالیت‌های ورزشی باعث شده تا افراد جامعه نسبت به انتخاب فعالیت ورزشی دچار سر در گمی شوند. از سوی دیگر هر فعالیت ورزشی فواید خاص خود را دارد و در صورتی که فعالیت ورزشی متناسب با فرد انتخاب نشود می‌تواند اثرات سوء به همراه داشته باشد. برای اینکه بتوانید انتخاب مناسبی در فعالیت‌های ورزشی داشته باشید، باید انواع فعالیت‌های ورزشی را به خوبی بشناسید.

در اینجا تقسیمات مختلفی از فعالیت‌های ورزشی را معرفی خواهیم کرد. اولین تقسیم‌بندی بر اساس سیستم‌های تولید انرژی است که شامل فعالیت‌های هوازی و بی‌هوازی است. فعالیت‌های هوازی شامل فعالیت‌هایی هستند که برای مدت طولانی اجرا می‌شوند و در این نوع فعالیت‌ها، سیستم قلب و عروق فعال شده و ضربان قلب فرد افزایش پیدا می‌یابد. در این نوع فعالیت‌ها یک حرکت ورزشی برای مدت طولانی انجام می‌شود که می‌توان به فعالیت‌هایی مانند دویدن طولانی مدت، شنای طولانی مدت، ایروبیک، دوچرخه‌سواری و .... اشاره کرد. 
در واقع رشته‌های ورزشی که برای مدت طولانی انجام می‌شوند و مدت آنها بیش از سه دقیقه باشد، هوازی محسوب می‌شوند. عمده‌ترین هدف این فعالیت‌های ورزشی، افزایش کالری‌سوزی حین فعالیت ورزشی و بهبود عملکرد قلبی عروقی است، اما فعالیت‌های بی‌هوازی آن دسته از ورزش‌هایی را شامل می‌شوند که در زمان کوتاه اجرا شوند که از این دسته می‌توان به وزنه‌برداری، کار با وزنه‌های آزاد و دستگاه‌های بدنسازی، تی‌آر‌ایکس و ... اشاره کرد. 
هدف این نوع فعالیت‌های ورزشی با توجه به شدت‌ انجام آن‌ها متفاوت است که می‌توان از مهم‌ترین آن‌ها به تقویت عضلات، اشاره کرد. همچنین در صورتی که حرکات بی‌هوازی، به صورت متوالی و با استراحت‌های کوتاه مدت اجرا شوند ، در این شرایط نوع فعالیت، نیز هوازی  محسوب می‌شود. 
دسته‌بندی دیگری از فعالیت‌های ورزشی که برای زنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در شماره‌های دیگر به اهمیت این گروه خواهیم پرداخت، تقسیم‌بندی بر اساس تحمل وزن می‌باشد که به فعالیت‌هایی با تحمل وزن بدن (weight bearing) و بدون تحمل وزن بدن (non weight bearing) تقسیم می‌شوند. گروه اول فعالیت‌های با تحمل وزن بدن، شامل ورزش‌هایی هستند که تمام وزن بدن توسط پاهای فرد تحمل می‌شود. از این دسته می‌توان  به دویدن، ایروبیک و .... اشاره کرد،  اما گروهی دیگر از ورزش‌ها بدون تحمل وزن بدن انجام می‌شوند و وزن بدن توسط خود فرد حمایت نمی‌شود،  از جمله  این ورزش‌ها  می توان از دوچرخه سواری، شنا و .... نام برد که در این رشته‌های ورزشی، وزن بدن توسط دوچرخه یا آب تحمل می‌شود. 
یاد‌آور می‌شود که هر یک از این دسته‌بندی‌ها دارای فوایدی هستند وتأکید می‌شود که ورزش را باید متناسب با ویژگی‌های بدنی انتخاب کرد تا اثرات مثبت آن  آشکار شود. قطعا شما برای این‌که رشته ورزشی مناسب خود را انتخاب کنید، باید آگاهی کافی از انواع رشته‌های ورزشی و اثرات آن‌ها داشته باشید و حتی‌الامکان با یک متخصص علوم ورزشی مشورت کنید. به منظور آگاه‌سازی بیشتر، سعی داریم در شماره‌های آتی این نشریه به معرفی رشته‌های ورزشی بپردازیم.

 

محمد مهرتاش

0