شهردار کرمان، در پاسخ به پرسش خبرنگاران، مبنی بر اینکه چگونه میتوان یک شهرداری عاری از فساد داشت؟ گفت: راه ریشهکردن فساد، الکترونیکیکردن فرآیندها، و بینیاز کردن اربابرجوع از مراجعه حضوری به شهرداریهاست؛ چراکه واسطهگریها را حذف میکند و راه را بر هرگونه فساد میبندد.
به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، شب گذشته سیزدهم آبانماه، در سومین نشست خبری با اصحاب رسانه شب گذشته ضمن خیرمقدم به خبرنگاران و اصحاب رسانه، سیزدهم آبانماه و یاد شهیدان انقلاب بهخصوص شهیدان حوزه مقاومت را گرامی داشت و گفت: امیدورایم به وعده امام راحل(ره) شاهد محو اسرائیل از صفحه روزگار باشیم.
وی، با اشاره به ضرورت ارتباط با اصحاب رسانه و با بیان اينکه از طریق نشستهای خبری، از نظرات و درخواستهای مردم مطلع میشویم، ادامه داد: کارهایی در شهر انجام شده که هرچند کافی نیست، اما مورد رضایت مردم قرار گرفته است.
شهر کرمان را دارای ظرفیت بالا و مردم این شهر را لایق بهترینها دانست و افزود: با همین امکانات و بودجه محدود شهری، کارهای متعدد و خوب عمرانی و فرهنگی در شهر انجام دادیم و تلاش کردهایم که کارهای بیشتری هم انجام دهیم.
وی، پرداخت بهموقع عوارض را موجب ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری و در آبادانی شهر، بسیار موثر دانست و افزود: این مهم مستلزم همکاری مردم و تعامل خوب بین دستگاههای اجرایی است.
اجرای طرح ۴۵ متری و تغییر شکل میدان «کوثر»
شهردار کرمان، در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره طرح ساماندهی ترافیک میدان «کوثر» و اجرای بلوار ۴۵ متری، گفت: این بلوار در طرح تفصیلی شهر قرار دارد و اجرای آن، میدان «کوثر» را از حالت میدانیشکل، خارج میکند.
وی، با بیان اينکه نگرانی از قطع درختان، منطقی است، از شهرداری بهعنوان دلسوزترین ارگانها برای درختان یاد کرد و یادآور شد: برای نگهداری از هر درخت زحمات زیادی متقبل میشویم و برای جابهجایی درختان در راستای اجرای این طرح باید ابعاد موضوع را بررسی کنیم.
تویسرکانی ادامه داد: حدود ۲۰ درصد از میدان «کوثر» در طرح تعریض قرار دارد و در این خصوص مشاورانی زبده، بُعد حملونقل ترافیک این طرح را بررسی کردهاند و مطمئناً این طرح بهصورت سلیقهای کار نمیشود؛ بنابراین، با افتتاح بخشی از تقاطع غیرهمسطح «شهدای خلبان»، بخشی از بار ترافیکی بلوار «جمهوریاسلامی» به ادامۀ مسیر بلوار «شهید سلیمانی» و بلوار «آزادگان» منتقل میشود و کارشناسان افزایش بار ترافیکی در میدان «کوثر» را پیشبینی میکنند و در کل این مورد با استفاده از مشاوران حرفهای مطالعه و پیش میرود.
وی ادامه داد: بخشی از کار بررسی را سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری انجام میدهد.
تسهیل دسترسی به ناوگان حملونقل عمومی
شهردار کرمان، توسعهنیافتگی ناوگان حملونقل عمومی را نقص شهری مانند کرمان برشمرد و خاطرنشان کرد: قبول داریم با بهینهشدن این ناوگان و رفع مشکلات آن، معضلات ترافیکی شهر حل میشود، اما نیاز است با فراهمآوردن زیرساختهای مناسب، دسترسی را به این ناوگان آسان کنیم.
وی بیان کرد: بخشی از انضباط شهری و نظم ترافیک، به رعایت همشهریان برمیگردد که میتوانند در این حوزه به شهرداری بسیار کمک کنند.
تلاش برای تعیینتکلیف میدان «هفتباغ»
تویسرکانی، همچنین تعیینتکلیف نشدن میدان «هفتباغ» را ازجمله دغدغههای خود برشمرد و با اشاره به مساحت تقریبا ۱۴ هکتاری این میدان، افزود: در این خصوص با مدیر مجموعه «هفتباغ علوی» جلساتی داشتیم و با توجه به اينکه ۵۰ درصد این میدان متعلق به شهرداری و ۵۰ درصد به شرکت «هفتباغ علوی» تعلق دارد، همکاری موثر و نتیجهبخش بین این دو، ضرورت دارد.
وی بیان کرد: طی این جلسات نتیجهگیری شد هفت هکتار شهرداری به هفتباغ علوی واگذار و درمقابل، در محور «هفتباغ» یک دهکده سلامت، ساخته شود.
شهردار کرمان، با تأکید بر اینکه در اینباره اخذ مجوز شورای اسلامی شهر نیاز است، ادامه داد: مقرر شد شرکت «عمران علوی» طرح خود را برای ساماندهی این میدان ارائه دهد و امیدواریم با توجه به ظرفیت بالای این میدان برای زیباسازی شهر، با «عمران علوی» به یک نقطه مشترک برسیم.
وی، در مورد مطالبه خبرنگاران برای اقدامات شورای اسلامی شهر و انجام مسئولیت اجتماعی شورای ششم، به اقدامات خوب در حوزه آبادانی و بوستانسازی و توجه به حاشیهها و مناطق کمتربرخوردار شهر اشاره کرد و گفت: در شهرک «شهید مطهری» نیز اقدامات عمرانی و بهسازی فضای سبز انجام شده و تاکنون، 3000 اصله درخت و ۱۲ هزار گلوگیاه در این شهرک کاشته شده است.
توجه به مناطق کمتربرخوردار شهر در دوره ششم شورای اسلامی شهر
تویسرکانی، با اشاره به بازدید از منطقه سه، از انجام کارهایی ازجمله جدولگذاری و آسفالت در شهرک «شهید مطهری» خبر داد و افزود: اقدامات خوبی با نگاه عدالت اجتماعی برای توزیع امکانات و اقدامات عمرانی در شهر در حال انجام است.
وی بیان کرد: هرچند در گذشته به حاشیهها توجه زیادی نشده بود، اما در حال حاضر، به مناطق کمتربرخوردار شهر رسیدگی میشود.
تویسرکانی، با تاکید بر اینکه هنر شهرداری، مناسبسازی شهر برای زندگی ایدهآل است، گفت: در حوزه شهری با توجه به اینکه دسترسیها به امکانات سخت، و طیکردن فرایندهای اداری دشوار است، باید با کوتاهکردن فرایندها، شرایط زندگی آسان را برای شهروندان فراهم کنیم.
شهردار کرمان، بهینهکردن ناوگان حملونقل عمومی و بسترسازی الکترونیکی برای کوتاهکردن فرایندها را شامل این موارد دانست و ادامه داد: اگر مجموعهای احساس میکند که در این موارد توانمندی دارد، شهرداری از آن استقبال میکند.
فعالیتهای فوق برنامه شهرداری نیازمند سرمایهگذاری است
شهردار کرمان، فعالیتهای فوق برنامه شهرداری را نیازمند سرمایهگذاری دانست و با بیان این که تنها بخشی از خدمات با بودجههای معمول شهرداری انجام میشود، افزود: در سازمان سرمایهگذاری شهر داری طی جلساتی با «شرکت ملی مس» و بانک «گردشگری» تفاهمنامههایی در راستای احداث مراکز اقامتی و رفاهی امضا شده است.
تویسرکانی، با اشاره به ظرفیتهای حداقلی موجود در شهر کرمان، اظهار داشت: شهرداری کرمان مسیر سادهای را برای مشارکت جوانان علاقهمند به حوزه سرمایهگذاری تبیین کرده است.
وی، با بیان این که بودجه شهرداری از سرمایهگذاریها جداست، تاکید کرد: خدمات فوقبرنامه شهرداری کرمان، فقط تنها در بستر سرمایهگذاری بخش خصوصی صورت میگیرد.
فعالیت پنج گروه زندهگیری سگهای بدون صاحب در سطح شهر کرمان
شهردار کرمان، از فعالیت پنج گروه زندهگیری سگهای بدون صاحب در سطح شهر کرمان نیز، خبر داد.
تویسرکانی، با بیان این که بیشتر این حیوانات از روستاهای اطراف به کرمان هجوم آوردهاند، گفت: با دهیاریها مکاتبه کردیم تا در ساماندهی سگهای بدون صاحب با شهرداری کرمان، همکاری کنند.
وی افزود: دغدغههایی قبلاً در این زمینه وجود داشت، اما وضعیت فعلی نگرانکننده نیست.
شهردار کرمان، از کسب رتبه خوب شهرداری کرمان در ردهبندیهای کشوری در ساماندهی سگهای بدون صاحب خبر داد و خاطرنشان کرد: البته این کار باید بهصورت مستمر انجام شود تا به وضعیت گذشته برنگردیم.
محدودیت در آسفالت معابر، بهدلیل عدم اجرای کامل شبکه فاضلاب شهری است
شهردار کرمان، از حفاریهای پیدرپی بهعنوان قصه پرغصه شهرداریها یاد کرد و با بیان اینکه شهرداری متهم ردیف اول این معضل است، افزود: محدودیت پایان طرح «جهاد آسفالت» معابر، بهدلیل عدم اجرای شبکه فاضلاب شهری در برخی از معابر فرعی است.
وی، با اشاره به انجام مکاتبات شهرداری با دستگاههای خدمترسان، اظهار داشت: در این پروژه بهشرط عدم حفاری تا چهارسال آینده، عملیات آسفالت اجرا میشود.
شهردار کرمان، با بیان اینکه لکهگیری آسفالت معابر در شأن مردم کرمان نیست، گفت: خیلی از کوچههای شهر کرمان در نوبت آسفالت بودند، اما بهدلیل عدم اجرای پروژه فاضلاب شهری، مجبور به لکهگیری شدیم.
به گفته تویسرکانی، پروژه فاضلاب شهری از سال 70 که به بخش خصوصی واگذار شده و قرار بوده تا اواخر سال 80 به بهرهبرداری برسد، مردم کرمان را متضرر کرده است.
وی، تأکید کرد: دستگاههای خدمترسان باید پای کار شهر باشند.
شهردار کرمان، افزود: شهرداریها در اختصاص اعتبارات ملی، از دستگاههای دیگر دولتی مستثنی هستند.
محسن تویسرکانی، با بیان اینکه هیچ اعتباری ازسوی سازمان برنامه و بودجه به شهرداریها اختصاص نمییابد، افزود: تنها اعتبار دولتی در این مورد، سهم مالیات بر ارزش افزوده است که به شهرداریها پرداخت میشود.
وی، با اشاره به نقص در پرداخت عوارض در گذشته، اظهار داشت: باید با تسهیل در فرآیند پرداخت عوارض، زحمت شهروندان را کم کنیم.
شهردار کرمان همچنین از شهروندان خوشحساب در پرداخت عوارض تشکر کرد.
حفظ و نگهداری «خانه شهر» دغدغه شهرداری کرمان بوده است
شهردار کرمان، با بیان اینکه وضعیت خانه شهر مورد نگرانی ما هم هست، گفت: این بنا از گذشته باقی مانده و بهعنوان یک بنای خاص، ثبت ملی شده و حفظ و نگهداری آن دغدغه شهرداری کرمان بوده است.
تویسرکانی، با اشاره به فرسودگی بخشی از سالن اجتماعات خانه شهر افزود: جلسات متعددی در شورای شهر و استانداری برای تعیینتکلیف این بنا تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه باید برای حفظ خانه شهر تدبیری بشود، اظهار داشت: حتماً بهگونهای کار را پیش می بریم که استحکام سازی این ساختمان انجام شده و خدشهای به بنا وارد نشود.
آغاز مطالعات ایجاد تصفیهخانههای محلی
شهردار کرمان، همچنین با اشاره به لزوم اختصاص درصدی از پساب فاضلاب شهری به شهرداری، گفت: مطالعاتی درباره ایجاد تصفیهخانههای محلی شروع شده است.
تویسرکانی، ارتقای کیفیت آب خام را ضروری دانست و افزود: این آب با گونههای گیاهی که در گذشته نیز وجود داشته، سازگار است در غیر این صورت باید از گونههای دیگر در کاشت فضای سبز استفاده کنیم.
شهردار کرمان، در ادامه، در پاسخ به پرسش خبرنگاران، مبنی بر اینکه چگونه میتوان یک شهرداری عاری از فساد داشت؟ گفت: راه ریشهکردن فساد، الکترونیکیکردن فرآیندها، و بینیاز کردن اربابرجوع از مراجعه حضوری به شهرداریهاست؛ چراکه واسطهگریها را حذف میکند و راه را بر هرگونه فساد میبندد.
تویسرکانی، در پاسخ به صحبت یکی از خبرنگاران در ارتباط با ضرورت ایجاد مکانی مناسب برای برگزاری رویدادهای بزرگ شهر کرمان، خاطرنشان کرد: در جریان دومین «جشنواره ملی نان»، از ۲۷ استان کشور و ۱۵ شهرستان استان حضور داشتند و ظرف چهار روز برگزاری جشنواره، ۱۵۰ هزار نفر بازدید کردند و اتفاق خوبی افتاد.
وی افزود: درخصوص اینکه «جشنوارۀ ملی نان» در چه مکانی برگزار شود، جلساتی داشتیم که درنهایت با توجه به جمیع جهات، پارک «مادر» انتخاب شد؛ اینکه باید مکان مناسبی برای رویدادهای آینده پیشبینی شود، درست است، اما معتقدم اینکه به این دلیل اقدامات و رویدادها را به آینده موکول کنیم، دچار رکود میشویم.
شهردار کرمان بیان کرد: میدان «ارگ» میتواند بستر مناسبی برای رویدادها باشد و در تلاش برای تأمین پارکینگ این محدوده هستیم.
تویسرکانی، در پاسخ به سوالی درخصوص برنامۀ شهرداری برای محدودیت ارائه خدمات به اتباع افغانستانی شهر کرمان، یادآور شد: این موضوع دغدغۀ مسئولان هم هست، اما باید بهصورت متمرکز سیاستگذاری شود؛ ما در برخی موارد میتوانیم محدودیت ایجاد کنیم؛ برای مثال در شهربازی این اتفاق افتاد؛ اما در زمینۀ ناوگان حملونقل عمومی، شهرداریها موظف به خدماترسانی هستند و تصمیم در این رابطه نیاز به تدبیر مدیران استانی و وزارت کشور دارد.
اقدام درخصوص «شهر دوستدار سالمند» در دستور کار شهرداری کرمان
شهردار کرمان، با تأکید بر اینکه اقدام درخصوص «شهر دوستدار سالمند» حتماً در دستور کار شهرداری خواهد بود، خاطرنشان کرد: هفتۀ گذشته در نخستین اجلاس «مجمع شهرهای تاریخی ایران» که با حضور ۳۰ شهر تاریخی کشور برگزار شد، شهرداری کرمان بهعنوان هیئترئیسه چهارگانه این مجمع انتخاب شد.
تویسرکانی، افزود: اعتقادم این است که برخی اقدامات مانند انتخاب شهرداری کرمان بهعنوان هیئترئیسه «مجمع شهرهای تاریخی ایران»، موجب وزندادن به شهرها میشود و میتوانیم از این طریق، روزنههایی پیدا کنیم و در زمینۀ «شهر دوستدار سالمند» نیز آوردههایی برای شهر کرمان داشته باشیم.
تلاش برای بازگرداندن اماکن تاریخی به چرخۀ حیات شهری
شهردار کرمان، با اشاره به تفاوت بافت تاریخی با بافت فرسوده، افزود: شهر کرمان، حدود 500 هکتار بافت تاریخی و 1600 هکتار بافت فرسوده دارد و بهجز شهرداری، دستگاههای دیگری هم در زمینۀ ساماندهی به این بخش از شهر، وظیفه دارند که خوشبختانه با تعاملی که با ادارهکل میراث فرهنگی داریم، در چندماه گذشته، اتفاقات خوبی در بافت تاریخی رقم خورده است.
تویسرکانی، خاطرنشان کرد: در شهر کرمان، اماکن ارزشمند تاریخی داریم که میتوانیم آنها را از جنبۀ تاریخی، فرهنگی و اقتصادی به چرخۀ حیات شهری برگردانیم.
وی ادامه داد: درخصوص باززندهسازی بازار «قلعهمحمود» و ساماندهی وضعیت حمام «ته باغلَله»، سرمایهگذاران طرحهایی ارائه دادهاند، نشستهایی داشتیم و در حال بررسی چگونگی بازگشت این مجموعهها به چرخۀ حیات شهری هستیم؛ چراکه هم موجب جذب گردشگر میشود و هم میراث تاریخی شهر کرمان را برای آیندگان حفظ میکنیم.
تداوم «جهاد آسفالت» معابر شهر کرمان تا اجرای دو و نیم میلیون مترمربع آسفالت
شهردار کرمان، در پاسخ به طرح درخواست یکی از خبرنگاران درخصوص استمرار «جهاد آسفالت» شهرداری، آسفالت معابر را کمترین کاری دانست که شهرداری باید در شهر انجام دهد و یادآور شد: مدیران و کارگران شریف شهرداری، در راستای اجرای «جهاد آسفالت» زحمت زیادی میکشند و مُصر هستیم این اقدام مستمراً ادامه داشته باشد؛ اما موضوع بودجه در این زمینه جدی است که امیدواریم با لحاظ آن در تدوین بودجه سال آینده و مصوبۀ شورا، این اتفاق رقم بخورد.
تویسرکانی، با اشاره به خریداری ۲۰۰ دستگاه ماشینآلات سنگین برای شهرداری کرمان به ارزش بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان در سالجاری، افزود: برخی تجهیزات برای شهرداری جنبۀ استراتژیک دارد و باید حتماً باشد؛ با اضافهشدن این تعداد ماشینآلات سنگین موردنیاز شهرداری، جهاد آسفالت را ادامه خواهیم داد و تأکید میکنم تا امروز یک ریال قیر رایگان یا ویژه به ما داده نشده و این پروژه با مدیریت بودجه انجام شده است.
وی بیان کرد: بهزودی جشن یکونیم میلیون مترمربع آسفالت معابر را در شهر کرمان خواهیم داشت و قصد داریم این پروژه را تا اجرای دو و نیم میلیون مترمربع آسفالت، ادامه دهیم.
شهردار کرمان، در زمینۀ جذب سرمایهگذاران برای اجرای پروژههای شهری، اظهار داشت: معتقدم باید برای سرمایهگذار فرش قرمز پهن کنیم و بهدنبال نفع مستقیم و غیرمستقیم باشیم که در نهایت به شهروندان برمیگردد.
تویسرکانی، درخصوص طرح موضوع گذاشتن سطلهای زباله چرخدار در سطح شهر، خاطرنشان کرد: برای فرهنگسازی در زمینۀ پسماند تلاش زیادی شده که شهروندان، زبالههای خود را در ساعت ۹ شب بیرون بگذارند و نباید با یک اقدام نسنجیده، همۀ این زحمات را هدر دهیم.
وی افزود: در برخی شهرکها به واسطۀ نوع زندگی آپارتماننشینی میتوان طرح سطلهای زباله چرخدار را اجرا کرد و در برخی شهرکها این طرح اجرا میشود، اما بنا نداریم این اقدام را به کل شهر تسری دهیم.
شهردار کرمان یادآور شد: شهر کرمان جزو تمیزترین شهرهای مراکز استانها در کشور است و زحمت زیادی برای این موضوع کشیده شده است.
تحقق درصد قابلتوجهی از بودجۀ سالجاری تاکنون
شهردار کرمان، با اشاره به بودجۀ 4120 میلیارد تومانی شهرداری کرمان در سال گذشته، آن را در قیاس با بسیاری از مراکز استانها بسیار پایین دانست و افزود: معمولاً شهرداران میخواهند بودجهای را به شورا ارائه کنند که وصول آن راحت باشد و محقق شود؛ اما من چون نگاه توسعهای داشتم و معتقدم در برخی کارها باید خود را در عمل انجامشده قرار دهیم، برای سالجاری بودجۀ 8000 میلیارد تومانی را به شورا ارائه کردیم که مصوب شد؛ بودجهای که خودمان باید کسب و هزینه کنیم.
تویسرکانی، با بیان اینکه در زمینۀ سنجش میزان تحقق بودجه شهرداریها، زمانبندی ماهانه در نظر گرفته نمیشود، خاطرنشان کرد: درصد قابلتوجهی از بودجۀ سالجاری تاکنون محقق شده و جای نگرانی نیست؛ بخش اعظم بودجه در ماههای پایانی سال محقق میشود و امیدواریم بتوانیم در حوزۀ اقدامات عمرانی، گامهای بلندی برداریم.
پرداخت تسهیلات به رانندگان تاکسی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهر کرمان
شهردار کرمان، در زمینۀ نوسازی ناوگان تاکسیرانی، با بیان اینکه رانندگان تاکسی قشر زحمتکشی هستند که اغلب به لحاظ اقتصادی دچار چالشاند، افزود: جلسات متعددی درخصوص نوسازی ناوگان تاکسیرانی با برخی بانکهای استان داشتیم و در زمینۀ پرداخت تسهیلات با سود حداقلی به نقاط مشترکی رسیدیم.
تویسرکانی ادامه داد: در زمینۀ تاکسی برقی مقرر شد متقاضیان بدون پرداخت وجه در قالب تسهیلات یک میلیارد تومانی که ۴۰۰ میلیون تومان آن را یکی از بانکها تقبل کرده و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات توسط یکی از شرکتهای سازنده و واردکنندۀ این خودروها پرداخت خواهد شد، اقدام به خرید خودروی برقی کنند.
وی افزود: نشستهایی هم در زمینۀ پرداخت تسهیلات به رانندگان تاکسی برای خرید تاکسیهای بنزینی «FMC 511» داشتیم؛ بخشی از هزینۀ آن توسط تسهیلات بانکی تأمین میشود و تاکسیهای فرسوده با درصدی بیشتر تملک میشود که کمک خوبی است؛ ضمن اینکه برای خرید ۳۰۰ دستگاه سمند هم توافق شده است.
شهردار کرمان با اشاره به برنامۀ شهرداری برای متحدالشکلکردن لباس رانندگان تاکسی با هدف افزایش انضباط شهری، تأکید کرد: بدون تسهیلات بانکی نمیتوانیم توقع مشارکت تاکسیداران را در زمینۀ نوسازی ناوگان تاکسیرانی داشته باشیم؛ استاندار محترم نیز اقدامات خوبی در این راستا انجام دادند.
شهردار کرمان همچنین از مشارکت خیّران در احداث بناهای عامالمنفعه خبر داد و خاطرنشان کرد: چندین مرکز نیز در بستر بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری کرمان فعال شده است.
برگزاری مراسم سالگرد سردار دلها با همکاری مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور
شهردار کرمان، با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم سالگرد سردار حاجقاسم سلیمانی، به نکاتی چون همکاری دستگاهها و سازمانها اشاره کرد و از برگزاری ستاد برگزاری سالگرد سردار حاجقاسم سلیمانی، در شهرداری خبر داد و گفت: احکام مرتبط صادر شده؛ همچنین با دستگاههای همکار که باید در این خصوص با شهرداری همکاری کنند نیز، جلساتی برگزار شده است.
تویسرکانی افزود: امیدواریم با امکانات و همکاری شهرداریهای کشور مراسم سالگرد سردار سلیمانی بهخوبی برگزار شود و مورد رضایت مردم قرار گیرد.
وی بر ایجاد المان شهدای حادثه تروریستی تأکید کرد و با اشاره به اینکه قصد داشتیم که این المان برای مراسم امسال آماده شود، ادامه داد: در این خصوص با مرکز معماری اسلامی حوزه هنری کشور، جلسات متعدی داشتیم و بازدیدهای میدانی دقیقی نیز انجام شد که امیدواریم کار بهسرانجام برسد.