معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور، گفت: تلاش میکنیم با تقویت بخش خصوصی، ارزش آثار صنایعدستی را افزایش دهیم.
به گزارش کرنا، مریم جلالی، در نشست «شورای راهبردی شهرهای ملیوجهانی صنایعدستی» که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، با حضور شهردار کرمان، فرمانداران و شهرداران شهرهای ملیوجهانی صنایعدستی و جمعی از فعالان این حوزه، برگزار شد، افزود: صنایعدستی سالها به گفتمان توسعه متصل نبوده و رفتهرفته به یک کالای موزهای تبدیل شده است.
وی از اقتصاد حوزه صنایعدستی، بهعنوان «اقتصاد هویتبنیان» تعبیر کرد و افزود: آثار صنایعدستی بهعنوان یک محصول، باید باکیفیت و استاندارد باشد و بستهبندی مناسب داشته باشد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، با بیان اینکه محصولات حوزه صنایعدستی باید کاربردی و مطابق سلیقه مردم، تغییر کند، ادامه داد: باید شیوههای بازاریابی را بشناسیم.
وی حوزه صنایعدستی را فرابخشی دانست و اظهار داشت: صنایعدستی میتواند شکاف بین فرهنگ و اقتصاد را بردارد و فاصله بین بخش دولتی و خصوصی را رفع کند.
مریم جلالی، از تلاش برای ایجاد یک شبکه که حوزههای تولید و فروش صنایعدستی را بههم متصل کند، خبر داد و افزود: صنایعدستی بومی که در یک شهر تولید میشود، باید در همه استانها و شهرهای دیگر بازار فروش داشته باشد؛ باید افق دید را در شهرهای ملی صنایعدستی، در حد جهانی گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه ما در حال تدوین سند توسعه ملی صنایعدستی هستیم، بر شبکه فروش و بازاریابی هرچه گستردهتر، تأکید کرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با تشکر از اتاق بازرگانی کرمان بهعنوان میزبان این نشست و حضور شهرداران و فرمانداران حاضر در این نشست، بر حمایت از هنرمندان تأکید کرد و افزود: صنعتگران باید توانمند و بازرگانان باید تشویق شوند.
وی با تأکید بر همگرایی در حوزه صنایعدستی، نسبت به ترویج دوگانههایی مثل «بخش خصوصی»، «بخش دولتی»، یا «نگاه استانی»، «نگاه شهرستانی» هشدار داد.
هر سرمایهگذاری که در کرمان سرمایهگذاری کند، یک بازگشت سرمایه خوب خواهد داشت
شهردار کرمان نیز در این نشست، با بیان اینکه در حوزه صنایعدستی کرمان، 100 هنرمند و فعال شناختهشده ملی داریم، به راهاندازی یک بازارچه دایمی صنایعدستی در کرمان اشاره کرد و از راهاندازی یک بازارچه دایمی دیگر، خبر داد.
سعید شعرباف، به راهاندازی کمپینهای متعدد تبلیغاتی، معرفی هنرمندان، برگزاری مراسم بزرگداشت برای هنرمندان و راهاندازی شش نمایشگاه صنایعدستی با همیاری دیگر مسئولان این حوزه، اشاره کرد و افزود: راهاندازی راستهبازار و بازارهای روز تخصصی صنایعدستی با محوریت بافت تاریخی که از بازارچه «قلعهمحمود» آغاز، و در حال گسترش است، و چاپ کتابهای متعدد تخصصی با کمک اساتید این حوزه، از دیگر فعالیتهای شهرداری کرمان بوده است.
شعرباف، از راهاندازی یک بازار صنایعدستی، با همکاری شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه نیز خبر داد و افزود: این بازار که جنب مسجد امامخمینی(ره) ساخته میشود، بر وجود سنگهای قیمتی در استان تمرکز دارد و بهعنوان یک مرکز رشد صنایعدستی خلاق در بافت تاریخی شهر کرمان خواهد درخشید؛ با ساخت این بازار، یک مجموعه فرهنگی بزرگ در کنار بازارچه صنایعدستی قلعهمحمود ایجاد خواهد شد.
وی از راهاندازی یک موزه جدید نیز خبر داد و اظهار داشت: درصدد هستیم، اکونوموزه «بانوحیاتی» شهرداری کرمان را که در بازار بزرگ کرمان واقع است، از وضعیت اداری خارج کرده و به بخش خصوصی با محوریت برخی صنایعدستی مانند فرش بسپاریم.
شهردار کرمان، بر نصب پلاکهای ماندگار با تلاش برای شناخت بیشتر هنرمندان صنایعدستی تأکید کرد و از برگزاری جشنوارههای متعدد در آینده توسط شهرداری کرمان، خبر داد.
وی به ظرفیت بالای کرمان درحوزه صنایعدستی اشاره کرد و خطاب به معاون وزیر میراث فرهنگی، گفت: کرمان، تمام شرایط لازم برای ثبت جهانی در حوزه صنایعدستی را دارد و آمادهایم هرگونه فعالیتی که برای تسریع و تسهیل این فرایند لازم است، انجام دهیم.
شعرباف، به ظرفیت بالای کرمان برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی نیز، اشاره و بیان کرد: هر سرمایهگذاری که در کرمان سرمایهگذاری کند، یک بازگشت سرمایه خوب خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این شهر کرمان، ظرفیت برگزاری نمایشگاههای متعدد داخلی و خارجی دارد، ادامه داد: آمادهایم با محوریت بافت تاریخی کرمان، میزبان رویدادهای ملی و جهانی در این حوزه باشیم.