چهارشنبه 19 دی 1403
  • شورا و شهر
  • شماره خبر: 9612254
  • 19 دی 1403
  • 14:23
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
اهمیت همدلی مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با بافت تاریخی

در دومین جلسه شورای راهبردی بافت تاریخی کرمان تأکید شد:

اهمیت همدلی مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با بافت تاریخی

در دومین جلسه شورای راهبردی بافت تاریخی کرمان، بر اهمیت همدلی مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با بافت تاریخی و نیز بر لزوم حضور مدیران سازمان‌ها و نهاد‌های عضو، در جلسات شورای راهبری بافت تاریخی کرمان، تأکید شد.

به گزارش کرنا، دومین جلسه شورای راهبردی بافت تاریخی کرمان، با حضور محسن تویسرکانی، شهردار کرمان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، مدیرکل راه و شهرسازی استان، معاون شهرسازی و معماری شهردار و شهردار منطقه پنج(بافت تاریخی)، نماینده‌های دستگاه‌های خدمات‌رسان آب، برق و گاز، اعضای هیأت علمی دانشگاه و رییس انجمن معماران و شهرسازان کرمان، در دفتر معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، تشکیل شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، در این نشست بیان کرد: وظیفه این شورا ایجاد یکدلی در نهادهای مرتبط با بافت تاریخی است تا بتوانیم طرح‌های موردنظر را با هماهنگی و کیفیت بیشتری اجرا کنیم.

سیدمصطفی موسوی آیت‌الهی، تأکید کرد: میراث فرهنگی باید به‌گونه‌ای عمل کند که مالکان حقیقی خانه‌ها و بناهای تاریخی برای احیا و حفظ بنای تاریخی خود، رغبت داشته باشند.

وی، درخصوص ۴۶ بنای تاریخی شهر کرمان که براساس میزان قرار داشتن در معرض خطر تخریب، اولویت‌بندی و در این جلسه معرفی شدند، خاطرنشان کرد: نهادهای ذی‌ربط، مشوق‌های خود را در راستای حفظ و احیای آثار اولویت‌دار و در معرض خطر بافت تاریخی ارائه کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، افزود: شهرداری کرمان هرچه در توان دارد برای ارائه بسته‌های تشویقی جهت رونق بافت تاریخی ارائه کند، ما هم هر کاری برای کمک به شهرداری بتوانیم انجام می‌دهیم.

موسوی آیت‌الهی، تأکید کرد: دستگاه‌های خدمات‌رسان هم بسته‌های تشویقی خود را در راستای رونق بافت تاریخی ارائه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز، با اشاره به تعامل میراث فرهنگی با شهرداری بافت تاریخی کرمان، بیان کرد: با توجه به اینکه شهرداری در مرحله اجرا و اقدام بیشتر درگیر است، دبیرخانه شورای راهبردی بافت تاریخی، در شهرداری کرمان تشکیل شد.

سعید شاهرخی، تأکید کرد: دستگاه‌های خدمات‌رسان آب، برق و گاز هم باید در اجرای مصوبات شورای راهبردی بافت تاریخی شهر کرمان مشارکت کنند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان نیز، با بیان اینکه نگاه ما به بافت تاریخی، در راستای طراحی ساختارهای میان‌افزا به‌عنوان محرک توسعه بافت تاریخی است، خاطرنشان کرد: بسته‌های تشویقی برای بهسازی بافت تاریخی شامل حذف عوارض جهت بهسازی بناهای دارای ارزش تاریخی و تعدیل در هزینۀ پارکینگ را برای ارائه به شورای شهر آماده کردیم که در صورت تصویب، اجرا خواهد شد.

علی سعیدی، با اشاره به اینکه شهرداری کرمان، موضوع درآمدزایی از بافت تاریخی را در مرحله آخر قرار داده است، یادآور شد: جذب کمک‌های دولتی در بازآفرینی و مرمت بناهای تاریخی ضروری است.

گفتنی است؛ در این جلسه، درخصوص ترکیب اعضای شورای راهبردی بافت تاریخی کرمان، تبادل نظر و در نهایت مقرر شد اعضای شورا به این ترتیب باشند؛ مدیران دستگاه‌های اجرایی شامل شهرداری کرمان، شورای اسلامی شهر، اداره‌کل راه و شهرسازی، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، شرکت گاز، شرکت آب و فاضلاب، شرکت برق، دادگستری، اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان و اعضای غیردولتی شامل نماینده دانشکده هنر و معماری دانشگاه شهید باهنر، نماینده دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی، محققان و پژوهشگران و نخبگان استانی، نماینده خانه مطبوعات، نماینده انجمن معماران و شهرسازان، نماینده انجمن مهندسان مشاور و نماینده هیئت امنای بازار.

همچنین مقرر شد در جلسه آینده، نظرات و پیشنهادهای اعضا درخصوص تهیه و تدوین شرح خدمات طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی و فرهنگی شهر کرمان، با مشارکت شهرداری کرمان، اداره‌کل میراث فرهنگی و اداره‌کل راه و شهرسازی، مطرح و بررسی شود.

15.632