نشست شورای اسلامی شهر کرمان با حضور رییس، اعضای شورای اسلامی شهر کرمان و شهردار برگزار و در این نشست، موضوع مجوز اجرای مفاد تبصرههای بودجه سال 1404 شهرداری کرمان، طبق پیشنهاد و موارد اصلاحشده، مصوب شد.
به گزارش کرنا، در این نشست، رییس شورای اسلامی شهر کرمان، ولادت حضرت فاطمه معصومه(ع) و فرارسیدن دهه «کرامت» را تبریک گفت و بر پیروی از سیره ائمه معصومین(ع) تاکید کرد.
در ادامه، دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، دستور دویستوچهاردهمین نشست شورای اسلامی شهر کرمان، را اعلام کرد و در ابتدا به نظریه هیات تطبیق درخصوص مصوبات بند ۱۱ صورتجلسه در مورد درخواست پرداخت بهای زمین قطعه ۵۹ اصلاحی در بلوار هوانیروز، اشاره کرد که اعضای شورای اسلامی شهر، اعلام نظر این هیات درباره مصوبه شورای اسلامی شهر و مغایر بودن آن را با مفاد قانونی رد کردند و با رای اکثریت اعضای شورا بر این مصوبه، اصرار شد.
در ادامه سیدمحمد موسوی، مصوبه کمیسیون بودجه در مورد پیشنهاد شهرداری کرمان با موضوع بررسی و رونداجرایی دفترچه قیمت پایه کارشناسی اراضی شهر کرمان، در سالجاری توسط شورای اسلامی را مطرح کرد و گفت: درباره قیمتگذاری، میزان تعریض، قدرالسهم املاک، لچکی و پارکینگ، عنوان شده و مبنای کلیه قیمتگذاریها، براساس دفترچه هیات کارشناسی، ششنفره است.
وی، افزود:همچنین مقرر شده شهرداری هر ششماه یکبار، این دفترچه را بهروز کند و تمهیداتی بیندیشد که بهصورت مستمر این دفترچه بهروزشود؛ بهگونهای که یکماه پیش از پایان مهلت ششماهه، پیشنهادات لازم نیز، به شورای اسلامی شهر کرمان، اعلام شود.
موسوی، تاکید کرد: طبق این مصوبه، در صورت اعتراض مالک به قیمت دفترچه کارشناسی، قیمتگذاری به یک کارشناس ارجاع داده میشود و هزینه از سوی مالک باید پرداخت شود.
در ادامه، نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان، انتقاداتی را بر مصوبه یادشده وارد کرد و گفت: تصمیم براین بود که این دفترچه، تنها مبنای مشورتی برای تعیین قیمت باشد، نه شود.ملاک خود قیمتگذاری؛ بنابراین بهتر است به کارشناس مراجعه
محمدرضا کمساری ادامه داد: البته نقدهایی به این دفترچه وارد بوده و بهتر است روال سال قبل پیگیری شود؛ چراکه قیمتگذاری به این نحو ممکن است جایی به ضرر شهرداری یا جایی به ضرر مردم تمام شود.
وی، افزود: دفترچه کارشناسی معیار خوبی است، اما با توجه به اینکه در دفترچه موقعیت وشرایط خاص ملک در قیمت آن دیده نشده است، این ایراد وجود دارد.
رییس شورای اسلامی شهرکرمان نیز، افزود: دفترچه کارشناسی صرفاً برای قیمتگذاری زمین قابل قبول است نه برای ملک؛ بنابراین، در مورد اراضی بزرگی که توسط شهرداری تفکیک میشود و در این شرایط، شهرداری فروشنده و عدهای خریدارهستند، دفترچه میتواند مبنا قرار گیرد.
علیرضا نادری، با بیان اینکه قیمتگذاری پیش از این متفاوت و گاهی سلیقهای بوده است، تاکید کرد: دفترچه کارشناسی توسط شش نفر از کارشناسان دادگستری تهیه شده و یک وفاق ایجاد میکند؛ چراکه کارشناسان با تجربه قیمتگذاری کردند؛ بنابراین، باید بر مبنای دفترچه که بیطرفانه و بهصورت یکدست و همگون تهیه شده، عمل کرد و این دفترچه ملاک خوبی است و برای قیمتگذاری زمین قابل قبول است.
وی، اظهار داشت: شورا هیچگاه قیمتگذاری نکرده و نخواهد کرد و دفترچه برای جلوگیری از اظهار نظر شخصی است و ملاک معتبری محسوب میشود؛ ما پیش از این معیار نداشتیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که افراد خبره معیار تعیین کرده و قیمتگذاری کنند و با این اقدام، راه بر قضاوتهای غلط بسته شده است .
در ادامه، رییس کمیسیون خدماتشهری بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر کرمان، به قانون شوراهای اسلامی شهر کرمان، اشاره و خاطرنشان کرد: طبق این قانون شوراهای اسلامی شهر نمیتواند در امور قیمتگذاری دخالت کنند و تنها میتوانند در پذیریش و رد یک مصوبه و قیمتگذاری املاک منافع شهر و مردم را در نظر بگیرند.
فتحالله مویدی، ادامه داد: اینکه افزایش یا کاهش قیمتها در دفترچه، از مسیر کارشناسی بوده، یا خیر؟ باید روشن شده و بررسی بیشتری شود؛ زیرا تشخیص قیمتها بر عهده شورا نیست؛ بنابراین، لازم است که کارشناسان بهصورت حضوری، ابهامات این دفترچه را برطرف کرده و به سوالات ما پاسخ دهند.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان نیز، ادامه داد: پیش از این توانایی پرداخت هزینه کارشناسی برای مردم مشکل بود؛ بنابراین، تصمیم گرفتیم دفترچه کارشناسی را ایجاد و آن را ملاک انجام کار قرار دهیم تا در صورت تمایل افراد به استفاده از دفترچه، این امکان برای آنها فراهم باشد.
حسین چناریان، با بیان اینکه در حال حاضر شهروندان را موظف کردهایم که از این دفترچه استفاده کنند، گفت: این اجبار در استفاده از دفترچه قابل انتقاد است و برای سرعتدهی به کارها و پیشگری از معطلشدن مردم، بهتر است به ملاک و شیوه اولیه برگردیم.
در ادامه، با رای اکثریت شورا این مصوبه به تصویب نرسید و مقرر شد مفاد این مصوبه بیشتر بررسی و سپس در مورد آن، تصمیمگیری شود.
در ادامه دبیرشورای اسلامی شهر، به پیشنهاد شهرداری کرمان، در مورد مجوز اجرای مفاد تبصرههای بودجه سال ۱۴۰۴ را مطرح کردو گفت: مقررشده پیشنهاد شهرداری اصلاح شود.
وی، افزود: سقف معاملات تا ۲۲میلیارد تومان به شهردار تفویض و اصلاحاتی اعمال شد و اصلاحات به شرح پیوست به این صورت است که در تبصره سه، عبارت «لازم به ذکر است توافقنامههای منعقد شامل مبلغ سقف مذکور میشود»، حذف و در تبصره پنج نیز، عبارت «اعتبارات هزینهای» به اعتبارات «هزینهای جاری» اصلاح شود که با این اصلاحات، برای اقدام مانعی وجود ندارد. که با رای اکثریت این مصوبه به تایید اعضای شورای اسلامی شهر رسید.
در ادامه نامه شهرداری کرمان، با موضوع اخذ مجوز درخصوص رفع ابهام ضریب کاهنده تراکم، مطرح شد که با توجه به عبارت ذیل بند ۱۲ با عنوان، جدول تعرفه تراکم، منظور از عبارت «در فرمول محاسبه تراکم با توجه به این که نوع اسکلت در دفترچه ارزش معاملاتی افزایش داشته است؛ ضریب کاهنده 0.419346 در فرمول لحاظ میشود» منظور این است که ضریب کاهنده ذکرشده در نوع اسکلت لحاظ شود.
که با رای اکثریت این مصوبه به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر رسید.
دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، نامه شهرداری کرمان، درباره متولی موقوفه خاص «میرحسینیخانیالحسینی» را مطرح کرد و گفت: در مورد اراضی واقع در خیابان «شهید مصطفی خمینی» مقرر شد شهرداری، با توجه به ابطال نقشه تفکیکی موضوع دعوا در محاکم قضایی، در صورتی که محکومله، اجرای حکم صادره مبنی بر ابطال نقشه تفکیکی را به شهرداری ارایه کند، شهرداری نسبت به املاک موضوع این نقشه تفکیکی، تا تعیینتکلیف موضوع در مرحله اعاده دادرسی، اقدامی ازسوی شهرداری، انجام ندهد.
که این مصوبه نیز به تصویب رسید.
در ادامه، پیشنهاد مدیر موسسه «دارالقرآن علمالهدی» در مورد درخواست آسفالت بخشی از این مجموعه مطرح شد، که این مصوبه از دستور کار خارج و مقرر شد شهرداری طبق ضوابط موجود آن را انجام دهد.
سیدمحمد موسوی، نامه شهرداری کرمان، درباره تملک زمین همجوار مسجد «چهاردهمعصوم(ع)» و تهاتر آن را با زمینی دیگر، برای توسعه فضای این مسجد، مطرح کرد و گفت: در کمیسیون فرهنگی این موضوع بررسی و مقرر شد این زمین در اختیار مسجد قرار گیرد که در اینباره نیز، نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان، تاکید کرد: واگذاری زمین، باید در فرایند بنیاد بناهای ماندگار شهرداری باشد.
که با رای اکثریت به تصویب رسید.
وی، همچنین به دیگر مصوبه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: پیشنهاد شهرداری درباره اخذ مجوز برای پرداخت هزینههای برگزاری جشنواره «تخممرغ رنگی» و «تمبرهای نوروزی» مطرح شده است که با نظر جمعی اعضای شورا و پنج نظر قطعی این مصوبه به تایید رسید.
در ادامه، موضوع درخواست مدیر شرکت «بزمآرانیکان» (پیمانکارتنظیف سنوات گذشته شهرداری منطقه چهار)، مطرح شد که با توجه به توضیحات معاون مالی و اقتصادی و گزارش شهردار منطقه چهار، با پرداخت اصل بستانکاری به مبلغ ۱۱میلیارد و ۳۹۶میلیون و ۲۷۳هزار ریال، در کمیسیون بودجه مطرح و با رای اعضای شورا در صحن علنی مصوب شد.