جمعه 20 شهریور 1405
  • شورا و شهر
  • شماره خبر: 9613595
  • 19 شهریور 1405
  • 11:58
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
کاهش ۳۳ درصدی حوادث حریق در شش‌ماهه نخست سال‌جاری نسبت به سال گذشته

در بازدید شهردار و شورای مدیران شهرداری از سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان اعلام شد:

کاهش ۳۳ درصدی حوادث حریق در شش‌ماهه نخست سال‌جاری نسبت به سال گذشته

شهردار کرمان، در بازدید شورای مدیران شهرداری از سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان، گفت: کاهش حوادث در سال‌جاری، نتیجه اقدامات موثر سازمان آتش‌نشانی در بخش پیشگیری و آموزش است.

به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، بامداد پنجشنبه نوزدهم شهریورماه، در نشستی که به‌همراه شورای مدیران شهرداری در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان برگزار شد، ضمن خداقوت به نیروهای پرتلاش این سازمان، گفت: سازمان آتش‌نشانی در سال‌های اخیر بسیار خوب نقش‌آفرینی کرده؛ سازمان آتش‌نشانی نماد ایثار، مسئولیت‌پذیری و شجاعت بوده و یکی از سازمان‌هایی است که حاشیه‌ای ندارد و مدیرعامل و معاونان آن، حوادث مختلف را به‌خوبی مدیریت می‌کنند.

وی با بیان اینکه مسئولیت سازمان آتش‌نشانی فقط در زمینه اطفای حریق نیست و کارهای بسيار مهم و بزرگ‌تری هم انجام می‌شود، افزود: یکی دیگر از حوزه‌های فعالیت این سازمان در زمینه ایمنی ساختمان‌ها است که در این رابطه باید به تکریم ارباب‌رجوع توجه ویژه‌ای شود.

شهردار کرمان، با تأکید بر اینکه ما مدیران باید با تکیه بر داشته‌های داخلی خودمان نوآوری کنیم، خاطرنشان کرد: برای نمونه، طرح بلوک‌بندی را در ارائه خدمات به شهروندان اجرا کردیم تا وظایف شهرداری با تکیه بیشتر بر توان داخلی شهرداری و نیروها و تجهیزات آن، انجام شود و بتوانیم خدمات بهتری به شهروندان بدهیم.

تویسرکانی، ادامه داد: مدیران باید به دانش روز مجهز شوند؛ ملاک ما در انتخاب مدیران، نوآوری با استفاده از ظرفیت‌های موجود به بهترین شکل است؛ مدیر خوب باید همیشه دغدغه‌مند بوده و به دنبال اهداف بالاتر باشد. 

وی، توجه به پیشگیری از حوادث را از مهم‌ترین وظایف سازمان آتش‌نشانی دانست و یادآور شد: کاهش حوادث در سال‌جاری، نتیجه اقدامات موثر سازمان آتش‌نشانی در بخش پیشگیری و آموزش است و سازمان آتش‌نشانی کرمان این توان را دارد که تبدیل به محور آموزش در منطقه جنوب‌شرق شود.

شهردار کرمان، با بیان اینکه چابکی نیروی انسانی به‌خصوص در سازمان آتش‌نشانی نکته بسیار مهمی است، خاطرنشان کرد: ایجاد انگیزه در نیروی انسانی مسئله مهمی است که مدیران باید مدنظر قرار دهند و نیروهای پرتلاش حمایت شوند.

تویسرکانی، بیان کرد: احداث ایستگاه شماره ۱۴ آتش‌نشانی ضروری است و باید برای آن برنامه‌ریزی شده و جانمایی صحیح صورت گیرد.

وی با تأکید بر اینکه در سازمان آتش‌نشانی هرچقدر هزینه شود، ضرورت دارد، افزود: خرید تجهیزات موردنیاز این سازمان ازجمله ست اکسیژن، نردبان بلندمرتبه و سایر تجهیزات در کمیته هزینه‌ شهرداری، بررسی و براساس اولویت‌بندی، بودجه لازم اختصاص داده خواهد شد.

محمود ایرانمنش، مشاور شهردار، نیز با بیان اینکه سرعت اجرای کار در شهرداری در حال حاضر بی‌نظیر است، افزود:

یکی از سازمان‌های شهرداری که عملکرد خیلی خوبی داشته، سازمان آتش‌نشانی است؛ در طول حدود یکصد و سه سال از تأسیس شهرداری کرمان، ۱۰ ایستگاه در این شهر ساخته شده، اما در طی دو سال، سه ایستگاه اضافه شده است. 

وی یادآور شد: در زمینه تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی به نسبت جمعیت و وسعت شهر کرمان، به استانداردهای ملی بسیار نزدیک هستیم و اگر دو ایستگاه دیگر تأسیس شود به میزان استاندارد می‌رسیم.

ایرانمنش با اشاره به اینکه ایستگاه شماره ۱۲ در بازار تاریخی کرمان و ایستگاه شماره ۱۱ در شهرک شهید مطهری ساخته شده و ایستگاه شماره ۱۳ قرار است در پارک شهید مطهری، افتتاح شود، اظهار داشت: جانمایی این ایستگاه‌ها بسیار دقیق و حساب‌شده بوده و در نقاطی احداث شده که بسیار ضرورت داشته است‌.

معاون محیط‌زیست و خدمات‌شهری شهردار کرمان نیز بیان کرد: پیشگیری از حریق، یکی از موارد مهمی است که توسط سازمان آتش‌نشانی پیگیری می‌شود و در این راستا بازدید از ساختمان‌های بلندمرتبه در دستور کار قرار گرفته و جهت ایمن‌سازی آنها، اخطار و راهنمایی‌های لازم داده می‌شود.

هادی ربانی، افزود: همچنین در زمینه پیشگیری از حریق و سایر حوادث، آموزش و آگاه‌سازی شهروندان در برنامه سازمان آتش‌نشانی قرار دارد که در محله‌ها و مساجد با همکاری مشترک مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اضافه شدن دو ماشین به مجموعه ماشین‌آلات آتش‌نشانی، افزود: در این مدت ۲۷ میلیارد تومان اعتبار با دستور شهردار، برای خرید تجهیزات اختصاص یافته است.

معاون محیط‌زیست و خدمات‌شهری شهردار کرمان، از برنامه‌ریزی و جانمایی برای احداث ایستگاه ۱۴ آتش‌نشانی خبر داد و خاطرنشان کرد: برای ساخت ایستگاه شماره ۱۳ آتش‌نشانی که یکشنبه هفته آینده افتتاح می‌شود ۱۵ میلیارد تومان هزینه شده است.

ربانی بیان کرد: طی ماه‌های اخیر، در ۱۳ ایستگاه آتش‌نشانی کرمان ۱۳ تانکر ۲۰ هزار لیتری نصب شده که در مواقع ضروری و قطع آب، هر تانکر می‌تواند آب موردنياز حداقل پنج تا شش ماشین نیمه‌سنگین را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: پایش نیروی انسانی در حال انجام است و از نیروهای سازمان، آزمون‌های آمادگی جسمانی گرفته می‌شود و به این ترتیب هر نیرویی نمی‌تواند در بخش عملیاتی فعالیت کند که بسیار مهم است.

معاون محیط‌زیست و خدمات‌شهری شهردار کرمان، ضمن تشکر از معاون مالی و اقتصادی شهردار که همواره در خرید تجهیزات موردنیاز حمایت کرده، یادآور شد: در راستای تقویت تجهیزات، ست‌های هیدرولیک و ست‌های اکسیژن، نردبان بلندمرتبه و پهباد آتش‌نشان، باید خریداری شود.

ربانی، افزود: درخصوص تکمیل نیروی انسانی، سازمان آتش‌نشانی ۴۰ نفر سهمیه داشته که ۲۶ نیروی جدید، آموزش دیده و شروع به کار کرده‌اند. 

معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان نیز درخصوص رعایت مسایل ایمنی در صدور مجوزهای ساخت‌وساز، بیان کرد: با پیگیری شهردار و براساس همکاری که با سازمان آتش‌نشانی داریم و با مشارکت سازمان نظام مهندسی، قرار شد اتاق مشترکی در بستر نرم‌افزار سرا شکل بگیرد که به این ترتیب، رفت و برگشت‌های مردم بین شهرداری، سازمان نظام مهندسی و سازمان آتش‌نشانی به حداقل می‌رسد.

رضا خیاط‌زاده، افزود: همچنین طی جلسات متعددی که در ماه‌های اخیر با سازمان آتش‌نشانی و سازمان نظام مهندسی داشتیم، مقرر شد درخصوص ساختمان‌هایی که می‌خواهند شروع به کار کنند و پروانه بگیرند، جهت اجرای دستورالعمل ایمنی در نقشه و هنگام صدور پایان کار، سازمان آتش‌نشانی به‌عنوان ناظر عالی عمل کند.

وی ادامه داد: درخصوص ساختمان‌هایی که در سال‌های اخیر ساخته شده و موارد ایمنی در آنها رعایت نشده نیز در حال بررسی هستیم که در صورت امکان یک دستورالعمل فنی جایگزین صادر شود. 

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان نیز بیان کرد: طی مدتی که مدیریت این سازمان را بر عهده دارم، معاونت مالی و اقتصادی شهرداری همکاری بسیار خوبی در خرید تجهیزات با سازمان داشته که تشکر می‌کنم.

روح‌الله مطهری، با اشاره به اینکه تعداد حوادث حریق در شش ماهه نخست سال گذشته، ۱۱۳۶ مورد بوده که در مدت مشابه سال‌جاری با کاهش ۳۳ درصدی به ۷۵۸ حادثه رسیده، یادآور شد: این کاهش حوادث به‌خاطر آموزش‌هایی بوده که در بخش‌های مختلف جامعه ازجمله در ورزش‌های صبحگاهی، مساجد، کارخانجات، اداره‌ها و مدارس توسط کارشناسان سازمان به شهروندان ارائه شده است.

وی افزود: درمجموع در کلیه عملیات‌های انجام‌شده توسط سازمان ازجمله حریق و امدادونجات در شش ماهه نخست سال‌‌جاری، ۲۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش داشته‌ایم.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان اظهار داشت: ماشین‌آلات آتش‌نشانی باید پس از پنج سال فعالیت، از رده خارج شوند، در حالیکه اغلب ماشین‌آلات ما ۲۰ سال استفاده شده‌اند که در این زمینه نیاز به اختصاص بودجه ویژه داریم.

مطهری، خاطرنشان کرد: سازمان آتش‌نشانی امسال باید ۴۰ میلیارد تومان درآمدزایی داشته باشد که تاکنون‌ ۱۸ میلیارد تومان آن محقق شده است.

وی، از خریداری ۱۰ ست تجهیزات انفرادی و خرید تجهیزات صعود و فرود جهت تجهیز خودروی امدادونجات، خبر داد و افزود: دکل سایت باهنر در ارتفاعات شهر بردسیر جهت ارتقای ارتباطات بی‌سیمی راه‌اندازی شده و در همین راستا ۱۶ دستگاه بی‌سیم دیجیتال دستی به‌همراه تجهیزات کامل، خریداری و به‌روزرسانی کلیه ارتباطات بی‌سیمی، انجام شده است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان بیان کرد: از ابتدای سال‌جاری، تمرکز خود را بر آموزش تخصصی پرسنل و آموزش شهروندان گذاشتیم و تاکنون ۴۲۴۸ ساعت آموزش شهروندان و ۱۳ هزار نفرساعت آموزش تخصصی به پرسنل سازمان ارائه شده است.

طهری، ضمن تشکر از هادی ربانی، رییس هیئت‌مدیره سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری برای حمایت‌ها و همراهی این سازمان در جهت رسیدن به اهداف خود، از معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار نیز برای حمایت کامل در تأمین نیروهای موردنیاز سازمان، قدردانی کرد.

0