شهردار کرمان، در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی «اقتصاد چرخشی در مدیریت پسماندهای شهری در شهرداریهای استان کرمان»، گفت: «آردیاف» نمادی از حرکت به سمت تحقق فرهنگ «پسماند، طلای کثیف» است، تا از هدررفتن سرمایهها جلوگیری شود.
به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، با بیان اینکه بعضی از موضوعات زیستمحیطی باید به فرهنگ شهروندی تبدیل شوند، افزود: ما در شهرداری کرمان باید به سمتی برویم که از روشهای سنتی جمعآوری و بازیافت پسماند فاصله بگیریم.
وی، با اشاره به جمعآوری روزانه ۴۰۰ تن پسماند توسط ۴۰ دستگاه خودرو و ۱۳۰۰ نفر کارگر به سایت «لندفیل» اظهار داشت: موضوع پسماند و بازیافت مثل امنیت است و اگر در یک روز، ۴۰۰ تن زباله جمع نشود، روز بعد ۸۰۰ تن زباله در سطح شهر وجود دارد.
به گفته تویسرکانی، ارزش این فعالیت وقتی مشخص است که بدانیم شهر کرمان جز شهرهای تمیز است و در ردههای اول از لحاظ تنظیف، قرار دارد.
وی، با بیان اینکه در روشهای سنتی سرمایه زیادی هدر میرود، گفت: شهرهای بزرگ بایستی از روشهای سنتی فاصله گرفته و حتی با «لندفیلها» خداحافظی کنند.
شهردار کرمان، با اشاره به ناترازیهای اخیر در انرژی، افزود: میتوان با استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، به سمت استفاده از سوخت حرکت کرد.
تویسرکانی، با بیان اینکه شهرداری کرمان، دومین شهرداری بعد از کرمانشاه است که توافقنامه استفاده از «آردیاف» را امضا کرده، اظهار داشت: این تفاهمنامه با عزم جدی استانداری و بین سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و شهرداری کرمان شکل گرفته است.
وی، از انجام مستمر و جدی فرهنگسازی در حوزه تفکیک پسماند در شهرداری کرمان خبر داد و خاطرنشان کرد: تیمهای آموزشی شهرداری به شکل مستمر به مراکز آموزشی مراجعه کرده و دانشآموزان را با مقوله پسماند، تفکیک و امکان بازیافت زباله آشنا میکنند.
شهردار کرمان، با اشاره به ایجاد سه بستر موثر در تفکیک پسماند در شهر کرمان، گفت: با جاسازی ۲۰ دکه در سطح شهر و طراحی اپلیکیشن «کرمان من» تحویل زباله از سوی شهروندان به شهرداری تسهیل شده است.
به اعتقاد تویسرکانی، اگرچه امروزه کارخانه تفکیک فعال است اما تناسبی با ورودی پسماند به سایت و وسعت کرمان بهعنوان یک کلانشهر، وجود ندارد.