شهردار کرمان، در جمع خبرنگاران گفت: زحمت اصلی کارهای شهر کرمان، بر دوش کارگران شریف شهرداری است.
به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، در چهارمین نشست خبری خود و در جمع خبرنگاران، با عرض تبریک بهمناسبت حلول ماه مبارک رمضان، از کارگران شریف و زحمتکش شهرداری کرمان، بهعنوان موثرترین همکاران خود در مجموعه بزرگ شهرداری کرمان، در مسیر بهسازی وضعیت شهر و ساماندهی آن، نام برد و افزود: متأسفانه آنگونه که باید و شاید نتوانستهایم از این همکاران عزیز خود قدردانی کنیم و این درحالی است که حتی براساس ضوابط موجود، وضعیت حقوق و معیشت آنان تا شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد.
وی، به اجرای دومین جشنواره «پیشران» اشاره و بیان کرد: همکاران من در شهرداری بیشترین فعالیت را در ایام منتهی به سال جدید و در آستانه نوروز داشته و دارند.
تویسرکانی، با بیان اینکه شیارهای فیبر نوری ایجادشده در دوره قبل، آسیبها و دغدغه های بسیاری برای شهروندان ایجاد کرده بود، گفت: حال آنکه به نظر بنده میشد به گونهای قرارداد بست که شرکت مربوط، به مفاد قرارداد و اجرای بهموقه آن، متعهد باشد.
به اعتقاد وی، در آن زمان فیبری نوری، هنوز بهاصطلاح، شوت نشده بود و شرکت موظف بود که فیبر را داخل شیار، طوری غلافگذاری کند که آسفالت زخمی نشود.
پایان عملیات عمرانی در شهر از یک هفته به عید نوروز
شهردار کرمان، از به حداقل رساندن حفاریها در آستانه نوروز خبر داد و خاطرنشان کرد: از یک هفته قبل از عید نوروز، هیچگونه عملیات عمرانی در سطح شهر نخواهیم داشت و شهروندان هیچ مصالح و موانع عمرانی در منظر شهری نخواهند دید.
محسن تویسرکانی، با اشاره به طرح مساله «مترو» در جلسه هفته گذشته در وزارت کشور و شورای اسلامی شهر گفت: گرچه با متروی کرمان موافقم، اما در این نشست و با حضور وزیر کشور، تنها درباره پروژههای نیمهتمام مرتبط با «مترو» بحث و تبادل نظر شد و تصمیمی گرفته نشد.
به گفته شهردار کرمان، اولویت احداث مترو، شهرهایی هستند که زیرساختهای ساخت «مترو» برایشان فراهم شده است.
وی همچنین، تأکید کرد: جبران بخشی از هزینههای مراسم سالگرد سردار «شهید سلیمانی» باید در قالب اعتبارات ملی دیده و نهادینه شود، بهویژه آنکه بخشی از کارهای مربوط به مراسم سالگرد، در بودجه شهرداری کرمان، پیشبینی نشده بود.
طرح جهاد «ساخت پارکینگ» در ادامه «جهاد آسفالت»
شهردار کرمان، گفت: از زمانی که به شهرداری آمدهام تاکنون، آسفالت معابر شهر کرمان، به مرز ۲.۵ میلیون مترمربع رسیده و مساله آسفالت، در بودجه سال آینده شهرداری کرمان نیز، دیده شده است.
تویسرکانی، با یادآوری اینکه کرمان، کرمان، مرکز بزرگترین استان کشور است، ادامه داد: وضعیت آسفالت معابر اصلی و فرعی این شهر، هر دو باید در حد مطلوب باشد؛ ضمن اینکه وضعیت آسفالت مطلوب در ترافیک هم موثر است.
وی، اظهار داشت: بنا داریم جهاد «ساخت پارکینگ» را در شهر کرمان آغار کنیم و امیدواریم در چند روز آینده، این طرح را در نقاط حساس شهر، آغاز کنیم و با توجه به اینکه ساخت پارکینگ در بهبود ترافیک شهر نیز، تاثیر مثبت دارد، طبیعتاً شهروندان نیز، رضایت نسبی خواهند داشت.
شهردار کرمان، با بیان اینکه یکی از فازهای پارک «شهید مطهری» در ادامه «طرح بوستانها گلستان میشوند» بهسازی و افتتاح میشود، بیان کرد: طرح «یکشنبههای افتتاح» در سالجاری رقم خورد و فردا با افتتاح یکی از فازهای پارک «شهید مطهری»، دهمین پارک در شهر کرمان، بهسازی و بازسازی میشود و سال آینده نیز، ادامه خواهد داشت.
تویسرکانی، با بیان اینکه در چند روز آینده، جشن ۱۵۰هزار مترمربع پیادهروسازی در شهر کرمان را داریم که از خردادماه امسال آغاز شد، گفت: اصحاب رسانه خیلی خوب میتوانند ذائقه و توقع مردم کرمان را منعکس و ما و عملکردمان را رصد کنند و اگر جایی دچار تعلل هستیم، به ما گوشزد کنند و صدای مردم باشند.
وی، خاطرنشان کرد: امیدوارم ما بتوانیم آنگونه که در شأن مردم دیار کریمان و همشهریان «شهید حاجقاسم سلیمانی» عزیز است، در آبادانی شهر، در کنار دیگر مسئولان شهر و استان، همت بورزیم و تلاش کنیم.
شهردار کرمان، استاندار کرمان را دارای نگاه ویژه به آبادانی شهر دانست و گفت: ظرف چندماهی که دکتر طالبی استاندار کرمان هستند، چندمرتبه در شورای اسلامی شهر حضور پیدا کردند، که نشان از نگاه متفاوت ایشان به حوزه آبادانی شهر است.
شهردار کرمان، در مورد «خانه شهر»، اظهار داشت: با اینکه پیشنهادات زیادی هم درباره این خانه در جلسات متعددی که با استاندار کرمان داشتیم مطرح شد، اما هنوز به نقطه مشترکی نرسیدیم.
وی، افزود: برای این کار باید در ازای خانه شهر، به شهرداری یک ساختمان واگذار شود، چون ما بهشدت دچار کمبود ساختمان اداری هستیم و البته در این مورد، مصوبه شورای اسلامی شهر نیز، لازم است و بدیهی است که برای نجات «خانه شهر» آماده هر نوع همکاری هستیم.
تویسرکانی، اظهار داشت: در مورد ساخت تقاطعهای غیرهمسطح در سال آینده، ما بهعنوان شهرداری موظف هستیم مطالعات را انجام دهیم و با پیشبینی ابعاد ترافیکی طرحها، کار را ادامه میدهیم و متوقف نمیکنیم.
وی، افزود: در مورد ساخت این نوع تقاطعها در سال ۱۴۰۴ با توجه به بودجه مصوب در سال آینده، باید با شورای اسلامی شهر، به نقطه مشترکی برسیم.
شهردار کرمان، اظهار داشت: براساس ضوابط و مقررات اجازه هزینهکرد در خارج از محدوده شهر را نداریم و تنها در صورتی میتوانیم در این مورد هزینه کنیم که شورای شهر مصوب کند و اعضای این شورا هم تاکنون بر اجرای کار در محدوده شهر، تاکید داشتهاند.
ترمیم ۵۰۰ کیلومتر فیبر نوری در شهر کرمان
تویسرکانی، ادامه داد: ترمیم سریع ۵۰۰کیلومتر فیبر نوری در شهر کرمان، احیای میدان تاریخی «ارگ» و پیادهراه شدن آن با همکاری کسبه و حمایت استاندار، اجرای سریع تقاطع غیرهمسطح «شهید حاجیونس زنگیآبادی» که در کرمان کمنظیر است، اجرای یک لاین و پیشرفت ۸۰درصدی تقاطع غیرهمسطح «شهدای خلبان» و بازگشایی راستگرد شرق به شمال این تقاطع غیرهمسطح، احداث شورای حل اختلاف در شهرداری، ایجاد کارخانه نوآوری در یکی از بهترین ساختمانهای شهرداری کرمان، که میتوانست برای شهرداری درآمد زیادی داشته باشد، اما به شرکتهای دانشبنیان اختصاص یافت، خریداری ۵۰ دستگاه خودروی سبک و سنگین، راهاندازی کارگروه تسهیل در شهرداری، راه اندازی ۱۱ ایستگاه آتشنشانی و افتتاح ایستگاه شماره ۱۲ در بازار کرمان، ایجاد کیفپول الکترونیک و داشبوردهای آنلاین، تنها بخشی از کارهای انجام شده در این دوره از شهرداری است.
شهردار کرمان از برگزاری پویش کاشت درخت در شهر کرمان با همکاری «هلالاحمر» نیز، خبر داد و خاطرنشان کرد: طی این پویش شهرداری کرمان با همکاری «هلالاحمر» و با همکاری امدادگران این سازمان، تعداد زیادی درخت در سطح شهر، کاشته خواهد داشت.
تویسرکانی، با بیان اینکه کاشت درختان، نباید به جلوه و نمای تجاری شهر کرمان آسیب بزند و درختانی که برای کاشت انتخاب میشوند، باید با آب و هوا و کیفیت خاک کرمان، تناسب داشته باشد، گفت: باید به تاثیر ریشه درختها بر بناها، انتخاب درختان مثمر، با وضعیت شهر کرمان و نداشتن آلایندگی این درختان در فصل میوهدهی بهصورت ویژه، توجه کنیم.
با ایجاد انگیزه در سرمایهگذار، میتوان اتفاقات خوبی را در شهر رقم زد
شهردار کرمان، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جلساتی که با استاندار داشتیم، اراده ایشان هم بر انتفاع شهرداری کرمان از درآمد معادن استان بود؛ بهویژه آنکه برخی از شهرداریها در حوزه آلایندگیها و آلایندهها، عوارضی دریافت میکنند و شهرداری کرمان از این عوارض محروم است.
وی، اظهار داشت: اگر بخواهیم شهری آباد داشته باشیم، باید از وجود سرمایهگذاران استفاده کنیم؛ ما باید برای سرمایهگذارانی که در این شرایط خاص کشور که میتوانند از راههای دیگر، درآمد داشته باشند، اما میخواهند در شهرشان سرمایهگذاری و تلاش کنند، فرش قرمز پهن کنیم.
تویسرکانی، افزود: البته ضوابط و قوانین هم مشخص است و نباید حق و حقوق شهروندان و شهرداری تضییع شود.
وی گفت: با ایجاد انگیزه در سرمایهگذار، میتوان اتفاقات خوبی را در شهر رقم زد.
تویسرکانی، ادامه داد: در مورد «بام کرمان» هم باید مصوبه شورای اسلامی شهر را داشته باشیم، که هماکنون در شورا در حال بررسی است و بهمحض تصویب، ما در شهرداری هیچ محدودیتی در ادامه کار این پروژه، نداریم.
وی، خاطرنشان کرد: تا سال گذشته پروژه «تلهکابین» هم معطل مانده بود که با جلسات و گفتوگوهایی که انجام دادیم، بالاخره به بهرهبرداری رسید و الان یکی از جاذبههای گردشگری شهر کرمان است.
پاکبانان موثرترین عضو هر شهرداری هستند
شهردار کرمان، پاکبانان شهرداری را موثرترین عضو هر شهرداری دانست و گفت: هر پاکبان در هر شبانهروز، ۱۷کیلومترمربع را جارو میزند و هرکدام از این عزیزان، اگر یک روز کار نکنند، تمیزی شهر مختل میشود.
وی، ادامه داد: برخی از همکاران زحمتکش پاکبان ما شاید ۱۷سال است که شب کار کردند و نخوابیدند و ما پیگیر ایمنی در کار، سختی کار و بازنشستگی زودتر انها هستیم؛ بزرگوارانی که برخی از ایشان، قربانی بیاحتیاطیهای شهروندان شدهاند.
اجرای مترو در آینده و چشمانداز شهر کرمان
شهردار کرمان، در مورد مطالبه خبرنگاران برای راهاندازی مترو در کرمان و موضع شهرداری در این مورد، گفت: استاندار در جلسهایکه در شورای اسلامی شهر و در حضور اعضای این شورا برگزارشد، اعلام کرد که طبق قانون وزارت کشور در شهرهای زیر یکمیلیون نفر، با اجرای مترو موافقت نمیشود؛ چراکه بسیار پرهزینه است.
محسن تویسرکانی، با بیان اينکه هرچند اعتقاد دارم که برای ترافیک شهر کرمان باید به سمت ساخت «مترو» برویم، افزود: باید زیرساختها را فراهم کنیم، زیرا جمعیت کرمان در آینده نزدیک به این میزان خواهد رسید و از آن خواهد گذشت.
وی همچنین با اشاره به افزایش نرخ تورم و متعاقب آن افزایش عوارض ساختوساز، گفت: در شرایط افزایش نرخ عوارض و با درنظر گرفتن اینکه ساختوساز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، قانونگذار پیشبینی کرده و تخفیفات را در نظر گرفته است؛ بنابراین، موارد تخفیف عوارض شهری، در شورای اسلامی شهر مطرح و در مورد آن تصمیمگیری میشود و جای نگرانی نیست.
همکاری دهیاریها و شهرداری برای زیباسازی ورودی شهر
تویسرکانی، در پاسخ به این سوال که آیا طرحهای ترافیکی در کرمان، با نظر کارشناسی است یا خیر؟ و همچنین در توضیح بیشتر درباره نازیباییهای ورودیهای شهر، گفت: طرح جامع ترافیک شهر کرمان، مراحل نهایی خود را طی میکند و در فصل بهار، نهایی و اعلام خواهد شد و اجرای آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی، همچنین در مورد ورودی شهر از سمت شهر «باغین»، گفت: رفوژ وسط بلوار «آیتالله صدوقی» در حال اجراست و در دانشگاه «شهید باهنر» کرمان، طراحی و با عنوان ورودی شهر از سمت جاده تهران، نهایی شده است، اما با توجه به توقف عملیات عمرانی در پایان سال، اجرای آن را به سال بعد موکل کردیم.
شهردار کرمان، از انعقاد تفاهمنامه با دهیارهای متصل به شهر در مورد ساماندهی ورودی شهر کرمان خبر داد و گفت: برای زیباسازی ورودیهای شهر، دهیارها کمک میکنند و استانداری نیز، اعتباری برای این مورد درنظر گرفته است.
تاکسیبرقی گامی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی
وی، همچنین نوسازی ناوگان تاکسیرانی را ازجمله برنامههای شهرداری اعلام و بهوجود ۴۰۰۰ خودروی تاکسی در شهر کرمان اشاره کرد و یادآور شد: تأکید دارم خودروهای فرسوده، بهینهسازی شوند و با همین هدف، به موضوع تاکسیبرقی ورود کردیم و نمونه آن، ورود خودروهای «۵۱۲B » به ناوگان تاکسیرانی کرمان، بوده است.
شهردار کرمان، به ثبت نام تعدادی از تاکسیداران برای خرید تاکسیبرقی اشاره و خاطرنشان کرد: در نشست شهرداران شهرداریهای کلانشهرهای کشور، تسهیلات خاصی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی در نظر گرفته شد.
وی افزود: بهزودی برای رانندگان تاکسی لباس متحدالشکل در نظر خواهیم گرفت.
رفع مشکلات تملک ۲۵ پلاک در طرح «امامزادهمحمد»
تویسرکانی، همچنین راجع به طرح «امامزادهمحمد» کرمان و تملکات پیرامون آن، گفت: باتوجه به اینکه این بنا از نقاط منحصر بهفرد کرمان است، نشستهایی با اعضای هیات امنای آن داشتیم و طبق مجوزهای صادر شده و با رفع مشکلات کاربری و محدودیتها، تملک ۲۵ پلاک در محدوده این بنا را نهایی کردیم.
شهردار کرمان، استفاده از سازه پارک «شهید مطهری» را مستلزم ارائه یک طرح خوب سرمایهگذاری با رویکرد فرهنگی دانست.
سرانه خوب فضای سبز شهر کرمان نسبت به سرانه کشوری
وی، همچنین در پاسخ به انتقاد یک خبرنگار، مبنی بر ارائه مجوز ازسوی شهرداری بدون در نظرگرفتن پارکینگ، گفت: چنین چیزی صحت ندارد و شهرداری بهزودی طرح «جهاد ساخت پارکینگ» را آغاز خواهد کرد.
شهردار کرمان، با توجه به وسعت زیاد «پردیسانقائم(عج)»، سرانه فضای سبز شهر کرمان را بهمیزان ۱۵.۵ مترمربع نسبت به استاندارد سرانه کشوری، خوب ارزیابی کرد و از برگزاری پویش «هلال احمر» در این خصوص خبر داد و افزود: طبق این پویش، ۱۱هکتار به این سرانه اضافه خواهد شد.
وی، همچنين شهر کرمان را براساس گزارشهای کشوری، جزو تمیزترین شهرهای کشور دانست و بر وجود فرهنگ گذاشتن زباله در ساعت مقرر و استفاده کمتر از سطلهای زباله، تاکید کرد.
تویسرکانی، به برگزاری جلسات مکرر با مسئولان مربوط ازجمله دستگاه قضا برای رفع مشکل نمای ساختمان «صالح المهدی(عج)» و مواردی چون استحکام بنا و پارکینگ اشاره کرد و با تأیید پرخطر بودن مسیر تردد بلوار «امامحسن(ع)» به سمت «اختیارآباد» و زیرگذر پل «راهآهن»، رفع مشکل ترافیکی آن را منوط به راهاندازی تقاطع غیرهمسطح «شهدای خلبان» دانست.
شهردار کرمان، در مورد پیشنهادات ارائهشده مبنی بر راهاندازی پویش رانندگی بین خطوط و اجرای مناسب بیلبوردهای تبلیغاتی با موضوعات مهم شهری، مطالبه خبرنگاران را برای خطکشی معابر، منطقی دانست و گفت: بزرگراهها خطکشی شدهاند و با توجه به خریداری دستگاه خطکشی، خطوط اجرا شده ماندگاری بیشتری خواهند داشت.
وی، از اجرای بزرگترین بیلبورد تبلیغاتی در شهر کرمان به مساحت ۵۰۰مترمربع خبر داد و تاکید کرد: باید در کرمان جرات انجام کارهای بزرگ را داشت.
زیباسازی شهر با تأمین روشنایی رینگ شهر
شهردار کرمان، روشنایی شهر کرمان را یک ضرورت دانست و اجرای رینگ شهر کرمان با هزینه شهرداری را ازجمله اقدامات شهرداری کرمان، در مورد یادشده برشمرد.
تویسرکانی، به مشارکت شرکت توزیع نیروی برق شمال با شهرداری برای روشنایی شهر و تصویب آن توسط شورای اسلامی شهر را ازجمله اقدامات شهرداری در راستای زیباسازی شهر دانست و گفت: اگرچه بسیاری از کاستیها جزو وظایف شهرداری نیست، اما اعتقاد دارم باید برای جلب رضایت مردم، به سمت زیبایی شهر برویم و با کمک دستگاههای خدماترسان، روشنایی شهر را بهینه کنیم.
دریافت عوارض آلایندگیها ازسوی برخی شهرداریها
شهردار کرمان، گفت: با جلساتی که با استاندار داشتیم اراده ایشان هم بر انتفاع شهرداری کرمان از درآمد معادن استان است و برخی از شهرداریها هم در حوزه آلایندگیها، عوارضی دریافت میکنند، اما شهرداری کرمان از این عوارض محروم است و خوشبختانه استاندار کرمان پیگیر این مساله هستند.
نمره کارآمدی مدیریت شهری را شهروندان میدهند
شهردار کرمان، با بیان اینکه بازخوردها را بیش از آمارها قبول دارم، گفت: نمره کارآمدی مدیریت شهری را شهروندان میدهند.
محسن تویسرکانی، استقبال اصحاب رسانه از نشستهای خبری را باعث افتخار خود دانست و افزود: جلسات پرسش و نقد و این بازخورد گرفتنها از انحراف، جلوگیری میکند.
وی، با اشاره به فعالیت ویژه شهرداری در روزهای پایانی سال اظهار داشت: با تقارن «نوروز» و «ماه رمضان»، تصمیماتی اتخاذ و طرحهایی ارائه شده که نصب و اجرای ۲۰۰ اِلِمان و سفره هفتسین، متناسب با این ایام در مناطق مختلف شهر کرمان از نمونه این کارهاست.
تویسرکانی، کیفیت آسفالت را مهم عنوان و تاکید کرد: با شهری مواجه هستیم که با شیب خاصی که دارد، با کمترین بارش، آبهای سطحی انباشت میشود.
وی، از پمپگذاری زیر پل «پژوهش» برای پمپاژ آب در یک مسیر ۱۰ کیلومتری، در سالجاری خبر داد و خاطرنشان کرد: در همین راستا ۱۰۰ نقطه نیز برای حفر چاه جذبی، شناسایی شد.
شهردار کرمان، با اشاره به اهمیت کاربردی واحد بازرسی شهرداری، گفت: برخی از واحدهای دستگاههای اجرایی، نقطه امید شهروندان هستند و تعلل آنها در انجام وظیفه پذیرفته نیست.
به گفته تویسرکانی، سامانه «۱۳۷» برای پیگیری فوری مطالبات شهروندی است، اما ایرادات بلندمدت، مستلزم بودجه و امکانات است.
وی، میدان «ارگ» را یک ظرفیت فوقالعاده برای ایجاد گذر فرهنگی دانست و اظهار داشت: این مجموعه تاریخی میتواند پایگاهی برای اتفاقات خوب در کرمان باشد.
شهردار کرمان، از برگزاری جشن ویژه «روزهاولیها» در نیمه ماه رمضان و اجرای بزرگترین سفره افطار خبر داد و خاطرنشان کرد: اماکن تاریخی کرمان زیاد هستند که میتوان از آنها در حوزه اقتصادی، گردشگری، فرهنگی و سرمایه گذاری بهره برد.
تویسرکانی، به تعامل مناسب شهرداری با میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی در این دوره اشاره و تاکید کرد: اما بهدلیل حجم بالای فعالیتهای عمرانی در ماههای آخر سال و هزینههای مربوطه، امسال در موضوع نمایشگاه گردشگری، ورود نکردیم.