شنبه 6 مرداد 1403
  • شورا و شهر
  • شماره خبر: 9610466
  • 28 اردیبهشت 1402
  • 19:28
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
اولین موزه «دیرینه‌شناسی و حیات‌طبیعی» کشور در کرمان

به‌همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان در «روز جهانی موزه‌ها» افتتاح شد؛

اولین موزه «دیرینه‌شناسی و حیات‌طبیعی» کشور در کرمان

به‌همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان و به‌مناسبت روز جهانی موزه‌ها، اولین موزه دیرینه‌شناسی و حیات‌طبیعی کشور در کرمان افتتاح شد.

به‌ گزارش کرنا، شهردار کرمان در این مراسم که با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان، مدیرکل امور بانوان اجتماعی استانداری کرمان، رییس کمیسیون حقوقی و نظارت و رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهره‌وری شورای اسلامی شهر، شهردار منطقه چهار و برخی از علاقه‌مندان در محل «پارک شهید مطهری» برگزار شد، گفت: از همکاران خود در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، به‌ویژه مدیرعامل این سازمان، به‌دلیل تلاش برای راه‌اندازی این موزه و نمایش عمومی فسیل‌هایی که استاد «تجربه‌کار» در سال‌های متمادی با زحمت طاقت‌فرسا آنها را جمع‌آوری کرده‌، تشکر می‌کنم. 

سعید شعرباف افزود: ایشان علاوه بر زحمت و کار طاقت‌فرسا برای جمع‌آوری این مجموعۀ بی‌نظیر، تمام تلاش خود را برای رسیدن به‌ یک نظریه علمی در خصوص این فسیل‌ها به‌کار گرفته و تنها به جمع‌آوری تعدادی فسیل و سنگ، بسنده نکرده‌اند. 

وی با بیان اینکه این استاد از «سی‌تی‌اسکن» و «ام‌آر‌آی» برای اثبات نظریات خود درباره نرم‌تنان که در ظاهر چیزی از فسیل آنها باقی نمی‌ماند، استفاده کرده است، اظهار داشت: اثرات بدن این نرم‌تنان در داخل سنگ، همانند یک موجود زنده، به‌شکل باورنکردنی باقی‌ مانده  که آقای تجربه‌کار، هم در مقالات و هم با آزمایش، آنها را نشان داده است. 

شعرباف ادامه داد: اگرچه به ایشان قول داده بودیم موزه‌ای برای نمایش و نگهداری این مجموعه راه‌اندازی کنیم، اما اگر همت و پیگیری همکاران ما در شورای اسلامی شهر کرمان، به‌خصوص رییس سابق کمیسیون فرهنگی اجتماعی این شورا نبود، این موزه افتتاح نمی‌شد؛ با این‌همه و خوشبختانه، برخلاف همۀ سختی‌ها و مقاومت‌هایی که وجود داشت، این موزه افتتاح شد و کارهای استاد تجربه‌کار در معرض دید عموم مردم قرار گرفت.

وی با اشاره به تأثیر این موزه بر درک انسان از عظمت خالق‌ هستی، گفت: گنجینه‌های زیادی در شهر کرمان به‌صورت نهفته وجود دارد که انسان متعجب می‌شود و این انگیزه را پیدا می‌کند که آنها را آرام‌آرام در معرض دید عموم قرار دهد.

شهردار کرمان، از آثار خط و نقاشی استاد «مودب» به‌عنوان یکی از این گنجینه‌ها، نام برد و افزود: هنوز ارزش این آثار پنهان‌ مانده و به‌درستی کشف نشده است؛ بنابراین، زحماتی که در این ماه‌ها و روزهای اخیر برای راه‌اندازی دو موزه «هوافضا» و «دیرینه‌شناسی» کشیده شد تا بخشی از این کارها دیده شود، بسیار قابل تقدیر است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه فضای پارک شهید مطهری به‌ یک فضای خوب و مناسب برای مردم و گردشگرانی که دوست دارند، یک تجربه‌ منحصربه‌فرد از گردش در شهر موزه‌ها داشته باشند، از کرمان به‌عنوان «شهر موزه‌ها» نام برد.

 

تلاش استاد تجربه‌کار بی‌نظیر و قابل ستایش است

مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان نیز، در این مراسم گفت: زحمت و تلاش استاد تجربه‌کار بی‌نظیر و قابل ستایش است و آنچه همکاران ما در این سازمان و شهرداری کرمان برای به‌ نمایش گذاشتن زحمات ایشان برای عموم مردم انجام دادند، به‌احترام زحمات شبانه‌روزی این پژوهشگر، بوده است. 

عبدالرضا شیخ‌شعاعی همچنین از پیگیری‌های «عشرت کردستانی»، رییس سابق کمیسیون فرهنگی و عضو شورای اسلامی شهر کرمان برای راه‌اندازی این موزه، حمایت‌های شهردار کرمان و شورای اسلامی شهر کرمان که منجر به راه‌اندازی این موزه شد، تشکر و قدردانی کرد.

 

آماده‌ایم منابعی را برای گسترش این پژوهش اختصاص دهیم

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در این مراسم، با تبریک «روز جهانی موزه‌ها» و اشاره به‌ رایگان‌بودن تمام موزه‌های استان در این روز، گفت: از اینکه امروز این موزه به‌همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، به فضای مناسب و در اختیار استاد تجربه‌کار برای ارائه زحماتش قرار گرفت، خوشحال و قدردانم.

فریدون فعالی، با بیان اینکه مجموعه استاد تجربه‌کار پیش از این در «باغ موزه هرندی» نگهداری می‌‌شد که فضای مناسبی برای این کار نبود، اظهار داشت: ما نیز در اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، آمادگی داریم هر سال منابعی را برای گسترش پژوهش آقای تجربه‌کار اختصاص دهیم.

گفتنی است؛ موزه دیرینه‌شناسی و حیات‌طبیعی کرمان، پیش از ظهر امروز ۲۸ اردیبهشت‌ماه افتتاح شد.

0