نشست علنی شورای اسلامی شهر کرمان، با حضور رییس و سایر اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار کرمان برگزار شد.
به گزارش کرنا، علیرضا نادری، رییس شورای اسلامي شهر کرمان در این نشست، فرارسیدن ۱۳رجب و سالروز ولادت امامعلی(ع)، مولود کعبه را گرامی داشت و او را اولین ایمانآوردنده به دین اسلام ، وصی و جانشین پیامبر(ص)، حیدر کرار و پدر یتیمان معرفی کرد و گفت: امیدورایم منش و رفتار این امام بزرگوار سرلوحه کار همه مسئولان قرار گیرد.
در ادامه، دبیر شورای اسلامي شهر کرمان، دستور صدونودوچهارم جلسه علنی شورای اسلامی شهر کرمان را اعلام و اولین موضوع را مربوط به قدرسهم اسناد عادی دانست و گفت: مواردی مورد انتقاد هیأت تطبیق قرار گرفته که با پیگیری، مکاتبات و ارائه مستندات کافی مشکل برطرف شد و هیأت تطبیق پس از توجیهشدن درخواست کرد موضوع به شهرداری برگشت داده شده و براساس ضوابط عمل شود.
سیدمحمد موسوی، در ادامه، در تشریح مصوبات کمیسیونها به درخواست شهرداری درخصوص ساختوسازهای محدوده خیابانهای «پهلوان»، «آسمان» و «بلدالامین» و شکلگرفتن معابر طرح تفصیلی در مناطق مذکور اشاره کرد و گفت: این موضوع در کمیسیون حقوقی مطرح و مقرر شد با رعایت ملاحظات قانونی حقوقی و شهرسازی ازجمله رعایت سلسله ایادی مالکیت، تعهد مالک اصلی نسبت به عدم ادعا نسبت به معابر طرح تفصیلی، حضور همه مالکان خرد و دریافت ۲۵درصد قدرسهم تفکیک، اقدامات لازم انجام و گزارش اقدامات طی یک ماه آینده به شورای شهر اعلام شود.
دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، بر تعیینتکلیف کلیات این موضوع تأکید کرد و گفت: نیاز است بعد از تعیینتکلیف، صورتجلسه و ارائه پیشنهادات در کمیسیون آورده شود؛ البته در شهرسازی و بخش حقوقی شهرداری، هنوز برای این موضوع رویهای مشخص نشده و این نگرانی وجود دارد که در آینده مشکلاتی برای شهرداری ایجاد شود.
در ادامه، با رأی اکثریت اعضا این مصوبه تصویب شد .
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان، درخصوص یکی از مصوبات مربوط به قدرالسهم به قانون درآمدهای پایدار و دادن حریم شهرها به شهرداریها اشاره کرد و گفت: در این خصوص برای حریم باید برنامهریزی داشته باشیم و برای گرفتن قدرالسهم تفکیک، براساس کاربری و شرایط فعلی اقدام کنیم.
در ادامه، درخواست شهرداری برای پرداخت به اداره اتباع و امور مهاجران خارجی از محل دیون با محل، مطرح شد؛ در اینباره دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، اعلام کرد: برای ثبت دیون مربوط به واریزی سال ۱۴۰۲ مربوط به این اداره با هزینهکرد و پرداخت مبلغ دو میلیارد و ۴۴۶ میلیون و ۱۸۴هزار ریال با عنوان دیون با محل، در کمیسون بودجه مطرح شده است.
این موضوع با رأی اکثریت اعضا به تصویب رسید.
موسوی، از نامه شهرداری با موضوع دیون پرداختی عمرانی کارخانه آسفالت خبر داد و به موضوع ثبت دیون مربوط به قبض گاز کارخانه آسفالت، با هزینهکرد و پرداخت مبلغ سه میلیارد و ۲۲۲ میلیون و ۷۴۶ هزار با عنوان دیون عمرانی تملک داراییهای سرمایهای در کمیسیون بودجه اشاره کرد که مورد موافقت اعضای شورای اسلامی شهر قرار گرفت.
در ادامه، درخواست شهرداری برای اصلاح بودجه جمعآوری آبهای سطحی مطرح و اعلام شد که این درخواست در کمیسون بودجه، مورد موافقت قرار گرفته و مقرر شده مبلغ ۸۰ میلیارد ریال از ردیف بهسازی و نوسازی مدرسه شهرداری کسر و به ردیف اجرایی طرح جمعآوری آبهای سطحی اضافه شود.
سیدمحمدصادق تقوی، ریس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر کرمان، با اعلام مخالفت با این مصوبه و با تأکید بر اینکه در راستای بهسازی مدرسه شهرداری و خانه شهر، تکلیف جدی است و این دو مکان تاریخی باید احیا و مورد استفاده قرار گیرند، اظهار داشت: برای مدرسه شهرداری هزینه شده و به حد نرمال استحکام رسیده، هرچند خطر بارندگی مدنظر است، اما باید برای این موارد هم تعیینتکلیف و از ردیف آن چیزی کسر نشود.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز، تصریح کرد: سیلبند آسیب دیده و اصلاح آن اولویت دارد؛ چراکه اگر ترمیم نشود سیل وارد شهر شده و خسارت به بار میآورد.
علیرضا نادری، گفت: سیلبند باید اساسیتر ساخته شود و این قابل مقایسه با اقدامی دیگر نیست؛ چراکه سیل برای شهر بحران ایجاد میکند.
محمدرضا کمساری، نایب رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با بیان اینکه در کمیسیون گردشگری چندینبار در مورد مدرسه شهرداری و خانه شهر صحبت شده است، هزینه در نظر گرفته شده و مدت زمان تعیینشده برای مدرسه شهرداری را کافی ندانست و خواهان رفع ابهام در این خصوص شد.
در ادامه، رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان، از اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل مدرسه شهرداری خبر داد و گفت: به نظر میرسد از ابتدی سال این پروژه میراثی مورد توجه نبوده و بهرهبرداری آن در اولویت قرار نگرفته است.
محمد امینیزاده، با اشاره به اینکه جمعآوری آبهای سطحی، ردیف بودجه مشخص دارد و حدود ۴۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای آن در نظر گرفته شده و برای ایجاد سیلبند باید زودتر به آن توجه میشد، نه در پایان سال، ادامه داد: درمجموع برای مجموعههای میراثی در اختیار شهرداری، باید هزینه شود و کسر از بودجه مدرسه شهرداری برای ایجاد سیلبند مناسب نیست؛ بنابراین، با توجه به ضرورت سیلبند، بودجه مورد نیاز از ردیف دیگر باید تأمین شود.
حسین چناریان، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذرای شورای اسلامی شهر کرمان نیز، در اینباره گفت: سیلبند بالای آرامستان جدید در اثر بارندگی در دو قسمت دچار آسیب شده که اگر بارندگی شدید اتفاق بیفتد، آب به داخل شهر نفوذ پیدا میکند؛ بنابراین، تأمین بودجه کافی برای ترمیم آن در اولویت قرار دارد؛ هرچند مدیریت بحران استان نیز کمک کرده است، اما با توجه به ضرورت این اقدام برای جلوگیری از بحران، باید با هزینه کافی تأمین و هرچه سریعتر برای آن اقدام کرد.
شهردار کرمان هم، اصلاح بودجه در دستگاههای پویا را امری طبیعی دانست و از ارتقای بودجه عملیات عمرانی نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: اساس کار ایجاد سیلبند از اردیبهشتماه امسال و از بارندگی آخر گذاشته شد و با برگزاری جلسات متعدد با معاون عمرانی استاندار، چندین پیشنهاد برای آن مطرح شد و به صورت هوایی، موقعیت سیلبند مورد بررسی قرار گرفت.
محسن تویسرکانی، با اشاره به مشورت با مشاوران، موضوعات متعددی چون مطالعات، اصلاح سیلاب با روش آبخیزداری، تغییر مسیر رودخانههای مدنظر و خطرآفرین را ازجمله موضوعات پیرامونی حریم آرامستان جدید ذکر کرد و گفت: مقرر شد مدیریت بحران استان حدود شش میلیارد تومان به این موضوع اختصاص دهد؛ چراکه سیلبند شهر کرمان موضوعی جدی و چنددستگاهی است و تنها برعهده شهرداری نیست.
در ادامه، با توضیحات مطرحشده، موضوع اصلاح بودجه، برای سیلبند به تصویب رسید.
همچنین نامه شهرداری در مورد دو قرارداد، بین شهرداری کرمان و موسسه «نور» و قرارگاه «خاتمالانبیا(ص)»، برای انجام تعهدات در قبال شهرداری، مربوط به دو پرونده به ارزش ۴۵ میلیارد تومان و ۱۷۰ میلیارد تومان، مطرح شد که در این نامه درخواست شده براساس مفاد این دو توافقنامه به شماره ۲۳۸۰۶۴ و ۲۳۴۲۱۹ از شورا تعیینتکلیف شود که در صحن علنی شورا این مصوبه مورد تأیید اعضای شورا قرار گرفت.
در ادامه، اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، مطالبات مردم از شهرداری و موارد مربوط به شهر را مطرح کردند که در این خصوص رییس کمیسیون حقوق، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان، با اشاره به اصل مهم شفافیت و تشکر از شهردار برای رصدکردن عملکرد شهرداری و توجه به این موضوع، گفت: مجموعه فرهنگی شهرداری باید برای مسائل فرهنگی جدی ورود پیدا کند؛ چراکه یکی از بسترهای تأثیرگذار در شهر، موضوعات فرهنگی بوده و نیاز است که مولفههای مدنظر رهبر معظم برای نوجوانان و جوانان مورد توجه قرار گیرد.
محمد امینیزاده، ضمن انتقاد از اینکه تبلغات محیطی در شهر بیشتر به سمت تجاری سوق پیدا کرده تا موضوعات فرهنگی، گفت: در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی هستیم؛ بنابراین، نیاز است برای تبیین وضعیت انقلاب، قبل و بعد از آن و همچنین استکبارستیزی، کار فرهنگی انجام شود؛ چراکه این مهم همواره مورد تأکید و تأیید رهبرانقلاب بوده و نیاز است بهصورت چشمگیر این موارد فرهنگی دیده شود.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان نیز، ضمن تشکر از تلاش شهرداری در ایام برگزاري سالگرد «سردار دلها»، گفت: با توجه به وجود شرایط خاص و سخت، اما زحمات شهرداری کمتر دیده شد و نیاز بود تا زحمات و تلاش شهرداری ازسوی رسانههای استان بیشتر انعکاس پیدا میکرد؛ چراکه اقدامات واقعاً قابل تقدیر بود.
حسین چناریان، در ادامه، به بازه زمانی محدود برای بررسی لوایح عوارضی و بودجه سال آینده اشاره و خاطرنشان کرد: انتظار داریم لوایح عوارضی به تدریج فرستاده و در شورای اسلامی شهر برای آن برنامهریزی و با دقت بیشتری بررسی شود تا چالشهای آن کاهش پیدا کند.
نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز، از زحمات شهرداری برای برگزاری مراسم سالگرد سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی تشکر کرد و گفت: قدردانی به نیروها انگیزه خوبی میدهد و کار شهرداری در این خصوص قابل تقدیر است.
محمدرضا کمساری، با بیان اینکه شهر کرمان، باید در خور نام بلند خود، به نحواحسن اداره شود، تأکید کرد: باید با افق دورتر و چشمانداز بلندتری به سمت مدیریت شهر حرکت کرد که یکی از راههای آن توجه ویژه به بودجه سرمایهگذاری است و نیاز است تکلیفی برای آن دیده شود.
وی، با انتقاد از اینکه پروژههای سرمایهگذاری یا به نتیجه نمیرسند یا با موانع موجود موجب دلسردشدن افراد میشوند، گفت: پروژههایی که رضایت سرمایهگذار و شهرداری و مردم را بهدنبال داشته باشد، کم است و بقیه هم، واقعاً چالشبرانگیز هستند.
کمساری، تأکید کرد: برای جذب سرمایهگذار نیازمند اقدام مشترک بیندستگاهی ازجمله سیستم بازرسی، شهرداری، دستگاه قضا و نمایندگان شهر کرمان، هستیم.
وی با تأکید بر قابلیتهای شهر کرمان، ازجمله ظرفیت تاریخی قلاع «دختر» و «اردشیر»، ادامه داد: به نظر میرسد در شهر کرمان، قدر داشتههای خود را نمیدانیم.
نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان، همچنین در مورد بودجه شهر کرمان گفت: به نظر میرسد که شهر کرمان گران اداره میشود و هزینههای صرفشده برای شهر، در مقایسه با شهرهای دیگر بالاتر بوده و قراردادهای عمرانی منعقدشده رقم بالاتری را نسبت به شهرهای دیگر نشان میدهد، که نیاز است گزارشی در این خصوص ارائه شود .
در ادامه، محمدامین شمسی، رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر کرمان، به برگزاری جلسه در «امامزاده محمد» و موضوع تملکات مربوط به اطراف این مکان زیارتی اشاره کرد و افزود: این تملکات با توجه به تعهد شهرداری، باید به کمیسیون ماده ۵ ارجاع داده شود و در کمیسیون مذکور، موارد و پروندهها بررسی و اقدام شود.
در ادامه، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان، گفتوگو با افراد معتکف در ایام اعتکاف را فرصت خوبی برای تعامل با مردم دانست و و به موضوع مهم امیدآفرینی و تأکید مقام معظم رهبری به این مقوله اشاره کرد و درخواست خود را برای برگزاری جلسات مطبوعاتی مطرح کرد و گفت: اقدامات کمیسیونها باید انعکاس پیدا کند و شورا باید نسبت به انتقادات پاسخگو باشد .
محمود بابایی، فاضلاب و روشنایی شهر را دو معضل اساسی شهر کرمان دانست و افزود: این دو مورد از مطالبات مردم است و برای روشنایی شهر هم طبق درخواست مردم باید پیگیری و طبق تذکرات رئیس کمیسیون بودجه، لوایح عوارضی بهموقع فرستاده شود .
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با اشاره به اقدامات شهرداری، دستگاه امنیتی و سایر ارگانها و همچنین ستاد سالگرد، برای پذیرایی از میهمانان و زائران، به اجرای پل «شهدای خلبان» اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد اداره اوقاف برای املاک تملکشده در راستای اجرای این پروژه، همکاری نکرده و املاک واگذارشده مورد اعتراض مردم است؛ بنابراین، لازم است با تعامل با اداره اوقاف، این مسئله و مشکل مردم برطرف شود.
سیدمحمدصادق تقوی، اجرای پل سهراه «شرفآباد» را ازجمله موارد امیدآفرینی در شهر اعلام کرد.
وی، همچنین بر تعیینتکلیف مدیریت بناهای ماندگار شهرداری بهمنظور جلوگیری از دلسردی خيران تأکید کرد.
رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست شورای اسلامی شهر کرمان نیز اعلام کرد: باید زیر پای سرمایهگذار فرش قرمز پهن کرده و از تنگنظریها پرهیز کنیم.
فتحالله مویدی، گفت: کسی که حاضر است در این شرايط سخت اقتصادی سرمایهگذاری کند، نیازمند تشویق، همکاری و کمک است؛ چرا باید سرمایهگذاران کرمانی بهجای کرمان، در یزد و بندرعباس سرمایهگذاری کنند؛ بهتراست راه را باز کرده و برای رونق شهر، ایجاد اشتغال و توسعه شهر به سرمایهگذاران کمک کنیم
در ادامه، شهردار کرمان، در پاسخ به مطالبات شورا از شهرداری، ضمن قدردانی از توجه و تشکر شورای اسلامی شهر کرمان، برای اقدامات شهرداری در گلزار شهدا و مراسم سالگرد سردار سلیمانی، مطالبه شورا برای سرمایهگذاری را منطقی و الگوی سرمایهگذاری را بسیار کهنه دانست و گفت: در این راستا عملکرد شهرهای دیگر در حوزه سرمایهگذاری را رصد کردیم و قصد داریم با کسب تجربه و الگوگیری از تجربههای شهرداریهای سایر شهرها، کارها را پیش ببریم.
محسن تویسرکانی، افزود: یکی از مولفههای آبادانی و توسعه شهرها، سرمایهگذاری بخش خصوصی است؛ بنابراین، الگوی کنونی را باید تغییر داد و بستر را برای حضور سرمایهگذار فراهم کرد.
وی در پاسخ به گرانبودن کارهای شهرداری کرمان گفت: اقدام شهرداری براساس آییننامه معاملات دولتی است و بهطورقطع هر اقدامی ازجمله برگزاری مناقصهها باید براساس قانون و با کمترین پیشنهاد انتخاب شود.
تویسرکانی، با بیان اینکه ما خود به اقدامات عمرانی گران در شهر انتقاد داریم، افزود: این موضوع به اقلیم شهر یا بهدلایل ناشناخته دیگر بستگی دارد؛ مثلاً تولید قطعات صنعتی در استانی چون اصفهان ارزان، اما در کرمان گرانتر است و این دغدغه همه دستگاههای عمرانی است، اما چارهای نداریم و باید براساس ضوابط عمل کنیم؛ اما با مذاکره سعی داریم راهحلی برای ارائه خدمات ارزانتر پیدا کنیم.
وی، در مورد لوایح عوارضی، گفت: کارشناسان در این مورد، بهصورت جدی و مستمر پیگیر هستند و موارد مدنظر بههمراه پیوستها به دبیرخانه شورا ارسال شده و در صورتیکه نقصی داشته باشد، اصلاح خواهیم کرد.