دویستوشانزدهمین نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، با حضور رییس و اعضای شورای شهر و شهردار کرمان برگزار شد.
به گزارش کرنا، رییس شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست، فرا رسیدن سالروز شهادت رییسجمهور فقید، «شهید آیتالله رییسی» و هیأت همراه را تسلیت گفت.
در ادامه دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، به قرائت نامههای رسیده به شورا پرداخت و گفت: شهرداری کرمان در نامهای برای زیباسازی منظر شهری و حذف زواید شهری یکسری پیشنهاد داشته تا به شهروندان برای اجرای مناسبتر و بهتر نماهای مشکلدار، کمک شود.
موسوی، ادامه داد: در این نامه آمده است که شهرداری برای اخذ مجوز تکمیل و اصلاح نمای ساختمان، بدون پرداخت دیگر هزینههای مربوطه و تسویهحساب سایر بدهیها تا پایان سال ۱۴۰۴، مجوز بدهد؛ سپس این هزینه را دریافت کند که این موضوع در کمیسیون بودجه شهرداری مطرح شده و با شش رأی موافق با درخواست شهرداری موافقت شده است.
این موضوع در صحن علنی شورای اسلامی شهر کرمان با ۱۱ رأی موافق به تصویب رسید.
موسوی، با با بیان ایکه نامه دیگر شهرداری کرمان، در مورد درخواست مدیریت «گلزار شهدای کرمان» برای دریافت کمکهزینه از شهرداری، برای انجام برخی برنامهها و اقدامات در این گلزار است، گفت: شهرداری پیشنهاد داده که مبلغی را در این خصوص پرداخت کند که موضوع درکمیسیون بودجه مطرح و با سه رأی موافق برای کمک ۲۰۰میلیون تومان، موافقت شده است.
در ادامه، این موضوع با ۱۰ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید.
دیگر موضوع مطرحشده توسط موسوی، دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، نامه درخواست معاون فرهنگی اجتماعی شهردار کرمان، در مورد پرداخت هدایا به مناسبت روز «دختر» بود. شهرداری کرمان، درخواست مجوز پرداخت ۴۰میلیون تومان از محل ردیف هدایا برای هدایای روز «دختر»، که در کمیسیون بودجه با چهار رأی موافق به تصویب رسیده بود.
این موضوع نیز، بعد از رأیگیری با ۹ رأی موافق به تصویب رسید.
دبیر شورای اسلامی شهر کرمان، اظهار داشت: شهرداری کرمان درخواستی مبنی بر اعزام ۸۰ نفر از بانوان فعال در جلسات خانگی قرآن کریم را به مشهد مقدس توسط گروه جهادی «حضرت جوادالائمه(ع)» مطرح کرده که در صورتی که افراد برای اولین مرتبه از طریق گروه جهادی «حضرت جوادالائمه(ع)» اعزام میشوند، هزینه رفت و برگشت با اتوبوس برای اعزام در اختیار این گروه جهادی قرار گیرد؛ که این موضوع در کمیسیون بودجه با پنج رأی موافق مورد تأیید قرار گرفته است.
در ادامه، این مصوبه کمیسیون بودجه، در صحن علنی با ۱۰ رأی موافق به تصویب رسید.
وی، با بیان اینکه درخواست دیگر شهرداری کرمان، مربوط به اخذ مجوز هزینهکرد و پرداخت کمک به برگزاری مراسم روز جهانی «افراد دارای معلولیت» است، افزود: این درخواست در کمیسیون بودجه تصویب شد؛ با این توضیح که در صورتیکه شهرداری تعهدی داشته، از محل اختیارات شهردار محترم مساعدت شود.
این مصوبه کمیسیون بودجه نیز، با هشت رأی موافق به تصویب رسید.
موسوی، گفت: نامه بعدی شهرداری کرمان درخواست مجوز قدردانی از ۱۹ آتشنشان است که برای کمک به اطفای حریق و امدادرسانی در حادثه اسکله «شهید رجایی» بندرعباس به این محل اعزام شدند، که در کمیسیون بودجه با شش رأی موافق مورد تصویب قرار گرفته است.
در ادامه، این مصوبه نیز، با ۱۰ رأی موافق و یک رأی ممتنع، به تصویب رسید.
وی، ادامه داد: نامه بعدی شهرداری کرمان درخواست رایگانکردن اتوبوسهای شهری به مناسبت سالروز شهادت شهید رییسی» و هیأت همراه ایشان در روز شهادت ایشان است، که با توجه به مذاکرات انجامشده در نشست کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست، به اتفاق آرا به تصویب رسیده است.
این موضوع نیز، به اتفاق آرا به تصویب رسید.
موسوی، نامه دیگر شهرداری کرمان را با این مضمون قرائت کرد: هر سال به مناسبت ایام محرم و صفر، در حسینیه معلی برنامه تلویزیونی برگزار میشود که از همه استانها در این برنامه شرکت میکنند؛ در این راستا، به کمک شهرداری برای اعزام این افراد، نیاز است. سقف کمک شهرداری کرمان نیز ۲۵۰میلیون تومان بیان شده و به علت فوریبودن، در کمیسیون مطرح نشده و در صحن علنی مطرح میشود.
که این مساله نیز با ۹ رأی موافق اعضا به تصویب رسید.
رییس کمیسیون بهرهوری، هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهرکرمان نیز، از شهردار و شورای اسلامی شهر برای کمک به افتتاح رسمی کارخانه نوآوری کرمان قدردانی کرد.
سیدمحمدصادق تقوی، افزود: اینکه شهرداری کرمان پای کار آمده و یکی از بهترین داشتههای خود را که یک ملک با ارزش است به این کار اختصاص داده است، جای قدردانی دارد؛ ضمن اینکه از همه کسانی که در راهاندازی و افتتاح این کارخانه زحمت کشیدند نیز تشکر میکنم.
وی، با بیان اینکه از شهرداری میخواهیم ایجاد فرهنگسرای نوآوری را نیز، مدنظر داشته باشد، خاطرنشان کرد: بسیاری از ایدههای مربوط به موضوعات شهری میتواند از اینجا پرداخته و ارایه شود و جذب سرمایهگذار هم میتوانند در این محل صورت بگیرد؛ ضمن اینکه نخبگان و شرکتهای دانشبنیان میتوانند در حوزه ممیزی اصناف بهکار گرفته شوند.
تقوی، با یادآوری اینکه هفته ملی جمعیت از ۲۴ تا ۳۱ خردادماه است، اظهار داشت: علیرغم اینکه در کمیسیون فرهنگی تأکید شده بود در حوزه فضاسازی و تبلیغات محیطی و خدمات شهروندی مانند اتوبوسرانی و استفاده از ظرفیت موزهها و فرهنگسراها، اقدامات زیادی در راستای مناسبت یادشده انجام شود، اما متأسفانه کار زیادی صورت نگرفته است.
وی، گفت: البته نباید خدمات شهرداری کرمان را در این حوزه نادیده گرفت، کمااینکه بهعنوان اولین شهرداری در این موضوع ورود کرده و شاید بهترین عملکرد را در طرح «رویش امید» داشته و حتی از شهرداری کرمان در این طرح در سطح ملی تقدیر شد.
همچنین در زمینه درمان زوجهای نابارور، شهر کرمان با مصوبه شورای شهر و تلاش شهرداری، بهترین عملکرد را در بین شوراها و شهرداری های کشور، داشته است؛ ضمن اینکه شهرداری کرمان نیروهای شرکتی را که بالای سه فرزند دارند، بیمه تکمیلی کرده و به پرسنلی که کودک مهدکودکی دارند، کمک کرده است؛ بنابراین، شهرداری در این حوزهها خوب درخشیده و بهتر است در حوزه فضاسازی شهری و اختصاص دائمی تابلو به مسأله فرزندآوری تلاش کند.
رییس کمیسیون بهرهوری، هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهرکرمان، همچنین ۲۷ اردیبهشتماه، روز ارتباطات و روابطعمومی را به مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کرمان، و روابط عمومی شورای اسلامی شهر، و روابطعمومیهای تمام دستگاههای اجرایی تبریک گفت و از زحمات آنها تقدیر کرد.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان نیز، گفت: طی چهار جلسه در این کمیسیون اساسنامه شورای اجتماعی محلهها را تصویب کردیم، اما چون موارد و بندهای این اساسنامه زیاد بود، تصمیم گرفته شد اعضا موارد اصلاحی را به این کمیسیون بفرستند تا اصلاحیات در کمیسیون فرهنگی صورت گیرد و بعد به صحن علنی آورده شود.
محمود بابایی، با بیان اینکه در هفته گذشته برای دیدار از شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز، به این شهر سفر کردیم، گفت: از شورای شهر و شهرداری شیراز برای تبادل تجربیات سپاسگزاریم.
نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با یادآوری نامگذاری سال به نام «سرمایهگذاری در تولید» توسط رهبر معظم انقلاب، گفت: شورای شهر کرمان هم یکی از دغدغههای جدیاش در حوزه ایجاد بستر و استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری در شهر کرمان بوده و هست. از آنجاکه شهرداری شیراز در این حوزه یک شهرداری پیشگام است، با هشت نفر از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان به این شهر سفر کردیم تا بتوانیم از تجربیات شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز در حوزه سرمایهگذاریها، استفاده شود.
محمدرضا کمساری، افزود: در کنار سرمایهگذاری، درخصوص عمران شهری و خدماتشهری هم گفتوگو و تبادل تجربه شد.
وی، ادامه داد: نگاه بلندمدت و کلان به مسایل و اقداماتی که بهدلیل اعتماد به شهردار، منجر به خدمات زیادی شده بود، اتقاقات خوبی را در شهر شیراز رقم زده است. البته اتفاقات خوبی در شهر کرمان هم رقم خورده و نیاز است یک جلسه با شهردار کرمان داشته باشیم تا این موارد عنوان و بررسی شوند و نتیجه کار و جلسات به نفع و سود مردم شود.
کمساری، اظهار داشت: اعتماد شهرداری شیراز به خود مجموعه نیروهای شهرداری بهویژه سازمان عمران شهرداری شیراز نیز قابل توجه و مهم بود؛ کلانپروژههای شهر شیراز توسط سازمان عمران شهرداری شیراز انجام میشود و سایر موسسههای خصوصی در کنار سازمان عمران آنها یک کمکدهنده هستند.
نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان، ادامه داد: توانمندسازی سازمان عمران از ابتدا مورد توجه ما در شورای اسلامی شهر کرمان بوده است.
وی، گفت: بهدلیل نزدیکی بین کرمان و شیراز در مسایل فرهنگی، اجتماعی، ادبی و فرهنگی، میتواند یک پیمان خواهرخواندگی بین این دو شهر بسته شود و هفته فرهنگی شیراز در کرمان و بالعکس برگزار شود؛ همچنین شهرداری کرمان میتواند از سازمان سرمایهگذاری شیراز که کارهای خوبی انجام داده، الگوبرداری کرده و برنامهریزی کند.
نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان، اظهار داشت: ظرفیتهای کرمان از شیراز کمتر نیست، ولی متأسفانه از برخی ظرفیتها غافل بودهایم.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با بیان اینکه از سفرهایی که برای انتقال تجربیات بیناستانی و شهری است، استقبال میکنیم، اما بهتر است از این بهبعد، برای برنامههای بازدید و برگزاری نشستها در شهر مقصد، برنامهریزی شود، تا نتایج بهتری بگیریم.
حسین چناریان، افزود: یک مساله خوبی که در پروژههای سرمایهگذاری شهرداری شیراز دیده میشد، این بود که خیلی خوب پروژهها مدیریت و تحلیل میشدند و در زمان مناسب نسبت به سهم شهرداری تصمیمگیری میکنند، که از نظر من اثر خوبی در پیشبرد پروژهها داشت؛ ما هم باید همین کار را در کرمان انجام دهیم، تا سرمایهگذار بداند که ما مرتب حضور داریم و پروژه را تحلیل میکنیم و بهموقع مناسب وهم نسبت به تعیین سهم شهرداری تصمیمگیری میکنیم.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی نیز، گفت: شورای توسعه استان، در تاریخ ششم اردیبهشتماه سال جاری، ضوابط محور «هفتباغ علوی» را اصلاح کرده است و متاسفانه اصلاحاتی که انجام شده قدرالسهم کل این محور را به شرکت «عمران علوی ماهان» و اخذ کلیه عوارض این محور را به شرکت «عمران علوی ماهان» و عوارض شهرسازی خارج از حریم سه شهر را به این شرکت واگذار کرده است.
محمد امینیزاده، ادامه داد: یعنی شرکت «عمران علوی ماهان» که در ابتدای احداث این محور گردشگری ملی کاربریهای عمومی حاصل از این تفکیک را بهصورت رایگان در اختیار گرفته و بهعنوان یک کارگزار و یک بهرهبردار اولیه از این محور استفاده میکند که براساس این مصوبه شورای توسعه استان، به نوعی از یک مزیتی که حاکمیتی است و باید در اختیار حاکمیت باشد، استفاده میکند، که آن هم مساله دریافت عوارض و قدرالسهم است.
وی، گفت: احتمالا بزرگواران در شورای توسعه استان یا دقت لازم را نداشتند و احیانا اشتباهی صورت گرفته است و من خواهش میکنم به این موضوع در جلسات آتی رسیدگی شود؛ چراکه این موضوع از چند جهت ایرادات جدی دارد؛ یعنی طرح تفضیلی «هفتباغ علوی» که مصوبه شورای عالی شهرسازی را هم دارد، تمام موضوعاتش مانند عوارض، قدرالسهم و ... تا کیلومتر ۱۷ را به شهرداری کرمان و از کیلومتر ۱۷ را به شهرداری ماهان واگذار کرده است.
امینیزاده، اظهار داشت: شورای توسعه استان اگر در این مورد مصوبهای هم دارد، یا تغییری در مصوبه شورای عالی شهرسازی بوده است، باید مصوبه شورای عالی شهرسازی را هم اخذ کند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
وی، گفت: شرکت «عمران علوی ماهان» (هفت باغ) الان تبلیغات گستردهای در محور هفتباغ انجام داده مبنی بر اینکه مردم برای پرداخت عوارض و اخذ پروانه به کیلومتر ۲۵ و ۲۳ این محور مراجعه کنند؛ که حتی اگر مصوبه این بزرگواران را هم بپذیریم نوشته شده خارج از حریم شهر کرمان تا کیلومتر ۷.۸، یعنی از مصوبهای هم که دارند، تخطی کردهاند. در همین مصوبه نکتهای که آوردند، براساس لایحه عوارضی که تا ۳۰ دیماه هر سال تصویب میکنیم، باید عوارض داده شود.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت وارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان، ادامه داد: ایشان قاعدتا و منطقا برای سال ۱۴۰۴ لوایح عوارضی ندارند؛ یعنی برای سال ۱۴۰۴ این مصوبه شورای توسعه استان نمیتواند اجرا شود؛ بنابراین، از شهردار کرمان، شورای اسلامی شهر ماهان و شهردار این شهر و بخش «محیآباد» خواهشمندم این موضوع را با جدیت پیگیری کنید؛ چراکه شرکت «عمران علوی ماهان» بههیچعنوان در سال ۱۴۰۴ صلاحیت دریافت عوارض، بهای خدمات و تفکیک ندارد؛ براساس مصوبه خودشان هم این مجوز را ندارد؛ ضمن اینکه به مصوبه هم خدشههای جدی وارد است، که معاونت عمرانی استاندار بدون ملاحظه این موضوعات، آن را به شهرداری کرمان ابلاغ کرده است؛ بنابراین، میخواهیم اکیپهای نظارت را در مجموعه «هفتباغ» فعالتر کنید، تا بدون دریافت از شهرداری کرمان، ساختوسازها انجام نشود؛ من از شهرداری ماهان نیز، خواستم که یک جلسه مشترک در این زمینه گذاشته شود؛ چرا که مسالهای نیست که بشود از آن کوتاه آمد.
وی، با اشاره به حضور وزیر کشور در کرمان و افتتاح رسمی کارخانه نوآوری شهرداری کرمان، گفت: شهرداری میزبانی خوبی انجام داد و افتتاح رسمی این کارخانه، اتفاق بزرگ و قابل تقدیری است.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهرکرمان نیز، گفت: شهرکهای پیرامون شهر کرمان که از ادوار گذشته ایجاد شدهاند و در حریم شهر هم هستند مورد توجه قرار نگرفتهاند و اگر هم کاری در آنجا انجام شده، بهصورت مقطعی بوده است.
منصور ایرانمنش، افزود: با اینکه این شهرکها جزو شهر کرمان هستند و عوارض میدهند، اما به اندازه کافی خدمات نمیگیرند و وضعیت فضای سبز، تنظیف و آسفالت و ... این شهرکها هم نارضایتی بهوجود آورده است.
رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیطزیست شورای اسلامی شهر کرمان نیز، بر تشکیل و احداث بازارچههای محلی تأکید کرد و گفت: مکرراً در این مورد صحبت کردهام و از شهردار میخواهم به این موضوع در سالجاری توجه کند تا مردم بهخصوص آنها که کمتر برخوردار هستند، بتوانند خریدهای خود را از این محلهای با قیمت مناسب تهیه کنند.
فتحالله مویدی، گفت: همچنین سدمعبر در شهر زیاد شده و در برخی از مکانها دیده میشود بهدلیل سدمعبر امکان تردد سخت است؛ مانند تعویضروغنیها و تعمیرگاههایی که هم پیادهرو و هم بخشی از خیابان را اشغال کردهاند؛ بنابراین، از شهرداری و سازمان مشاغل شهری، که زحمت زیادی هم میکشند، میخواهم به این مسأله بیشتر رسیدگی کنند.
در ادامه، شهردار کرمان نیز، با تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت «شهید آیتالله رییسی» و هیأت همراه گفت: آنهایی که از نزدیک با «شهید آیتالله رییسی» جلساتی داشتهاند، بهتر متوجه میشوند که چه گوهری را نظام جمهوری اسلامی از دست داد؛ من هم که توفیق داشتم در زمانی که رییس سازمان بازرسی کل کشور بودند، در بازرسی خدمتشان باشم؛ توصیههایی میکردند که از مفاهیم خاص و خوبی برخوردار بود.
محسن تویسرکانی، در ادامه، به موارد مطرحشده در نشست امروز شورای اسلامی شهر کرمان اشاره و خاطرنشان کرد: حتماً موارد گفتهشده که بهصورت توصیهای و راهنمایی بودند، بررسی و در دستور کار قرار داده میشوند.
وی، افزود: در مورد هفته جمعیت، طرحها و برنامههای خوبی داریم که امیدواریم امسال بتوانیم موثرتر در این زمینه عمل کنیم.
تویسرکانی، با بیان اینکه در مورد مساله سرمایهگذاری که امسال هم از سوی مقام معظم رهبری بهصورت ویژه مورد توجه واقع شده، گفت: در ادامه توصیه رهبری، رسالت ویژه ماست که از همه دستگاهها و شهرهای موفق الگو بگیریم و ظرفیتهای مغفولمانده کرمان را فعال کنیم.
وی، ادامه داد: نشستهای مشترک بین استانها و شهرها میتواند به تصمیمگیریهای بهتر منجر شود؛ البته در مساله سرمایهگذاری، مولفه زمان و جلب اعتماد سرمایهگذار و اعتماد به تیم اجرایی بسیار مهم و یک موضوع جدی است؛ باید به تیم اجرایی اعتماد کرد و موانع را برطرف کرد.
وی، با اشاره به اینکه ضمن اینکه نظارت هم باید بیشتر و مضاعف باشد، گفت: الگوگیری از شهرهای دیگر که در این زمینه موفق و پیشرو بودند و نیز جلسات مشترک با کلانشهرها میتواند در سرمایهگذاری موثر و صحیح مفید باشد و ما هم سعی بر این کار داریم.
شهردار کرمان، افزود: یکی از موضوعات دیگر که مطرح شد، توانمندسازی سازمان عمران شهرداری کرمان بود که بسیار مهم است و این مساله ارتباط مستقیم با تجهیزات و امکانات این سازمان دارد و هرچه امکانات و تجهیزات و ماشینآلات این سازمان بیشتر و بهروز تر و بهتر باشد، عملکرد بهتر و بیشتری خواهد داشت و من هم از بدو ورودم به شهرداری، برای افزایش این امکانات و تجهیزات و خرید ماشینآلات جدید اقدام کردهام.
تویسرکانی، با اشاره به مسئلهای که درباره محور «هفتباغ علوی» عنوان شد، گفت: این مسئله درست است و باید با پیگیری آن را به یک نقطه مطلوب رساند؛ چون تصمیم در این مورد در رده استانی گرفته شده، شورای شهر باید دادخواهی کند، پیشگام باشد و پیگیری کند هرچند ما هم در شهرداری کرمان مکاتباتی داشته و پیگیر هستیم، ولی موثر واقع نیست و تناسب ردهای وجود ندارد.
وی، با اشاره به اینکه الان ۲۰ روز از تصمیم شورای توسعه استان در مورد این محور میگذرد و پیگیری صورت نگرفته است، ادامه داد: به نظر من شما بهعنوان نمایندگان مردم این موضوع را پیگیری کنید؛ ما هم دغدغه داریم و برای عمران و آبادانی منتفع خواهیم شد.
شهردار کرمان، گفت: در مورد بازارچههای محلی هم، ما احداث این بازارچهها را در دستور کار داریم و قدمهای خوبی هم سال گذشته برداشته شد، اما درنهایت قرار است یک بازارچه جامع باشد، که هم در حوزه میوه و ترهبار محصولات خود را ارایه میکند و هم در حوزه عرضه مناسب دیگر اقلام مانند گوشت، ماهی و مرغ.
تویسرکانی، در مورد شهرکهای اطراف شهر هم، گفت: این خواسته به حق است و از آنجاکه اکثر این شهرکها سالهاست ساخته شده و در حال فرسودهشدن هستند، نیازمند بهسازی هستند و اگر در مورد آنها در شورای اسلامی شهر، موضوعاتی مصوب شود، شهرداری هم کارهای موثری در این زمینه انجام خواهد داد.