شهردار کرمان، در نشست با شهرداران افتخاری محلههای شهر کرمان، تأکید کرد: با حضور در میدان مطالبه مردم را بشنویم.
به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، در سومین نشست با شهرداران افتخاری محلههای شهر کرمان، که با حضور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان و شورای معاونان شهرداری برگزار شد، دغدغه شهرداران افتخاری محلهها را نسبت به شهر کرمان، ستودنی دانست و گفت: حضور معاونان شهردار در این جلسه نشاندهنده آن است که نیت خدمت به مردم باید در همه ارکان شهرداری وجود داشته باشد و برای انجام یک کار موثر، باید تکههای یک پازل در کنار هم قرار گیرد.
وی، بر حضور مدیران در میدان اجتماع تاکید کرد و گفت: حضور در این میدان، در واقع پاسخگویی و هماندیشی و دریافت راهکار از صاحبنظران اصلی یعنی مردم است.
شهردار کرمان، به تلاش کارکنان و کارگران شهرداری برای آبادانی هرچه بیشتر شهر کرمان و همراهی اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، اشاره کرد و با بیان اینکه تنها نباید به آمارها تکیه کرد، ادامه داد: ارزیابی واقعی عملکرد را در بازخورد میدانی میدانم؛ همانطور که در حال حاضر میبینم که تمام ارکان شهرداری، بهصورت شبانهروز پای کار هستند.
وی، با اشاره به برگزاری نشست با شهرداران محلهها در هر نیمسال، و برگزاری پنج نشست خبری در نزدیک به دو سال گذشته، ادامه داد: این جلسات نشان میدهد که ما خود را در معرض مطالبهگری قرار دادیم و اعتقاد داریم برکت این تعاملات به شهر بر میگردد .
ضرورت انجام وظیفه ذاتی حتی در زمان بحران
تویسرکانی، به افتتاح پروژهها و پارکها، در زمان جنگ ۱۲ روزه اخیر، اشاره کرد و با بیان اینکه اعتقاد دارم شهرداری نباید وظیفه ذاتی خود را در هیچ شرایطی تعطیل کند، یادآورشد: هرچند خلأها و نواقصی در کار وجود دارد، اما وظیفه ماست که این نواقص را پیگیری و برطرف کنیم.
شهردار کرمان، با بیان اینکه امسال برای اولینبار بودجه شهرداری کرمان از بودجه برخی شهرها بیشتر بوده است، اظهار کرد: کارهایی که در شهر کرمان کردیم در بسیاری از شوراهای اسلامی دیگر شهرها زبانزد شده و اگر نواقصی دیده میشود، به این دلیل است که در مسیر پیشرفت قرار داریم، اما هدف را پیدا کردهایم .
افتتاح ۴۰ پروژه در مدت ۱۴ ماه
وی از افتتاح ۴۰ پروژه در مدت ۱۴ ماه خبر داد و این موفقیت را نشاندهنده نمودار رو بهرشد عملکرد شهرداری دانست و گفت: هر موفقیتی که بهدست آمده، با همکاری تکتک کارکنان و کارگران شهرداری بوده، که قابل قدردانی است.
تویسرکانی، به دو میلیون و ۷۰۰هزار مترمربع آسفالت در شهر کرمان اشاره کرد و افزود: در این مورد، در بین شهرداریهای همتراز در رتبه اول کشور قرار گرفتیم و در مدت یکسالونیم، ۱۶ بوستان را بهسازی کردیم.
وی از وجود ۲۲۰ بوستان و فضای سبز در شهر کرمان، خبر داد و یادآور شد: براساس حضور و استقبال همشهریان، بهسازی بوستانها را اولیتبندی کردیم.
شهردار کرمان، اخذ عوارض شهری را یکی از راههای کسب درآمد شهرداری دانست وبا تأکید بر اینکه عوارض دریافتی از شهروندان، صرف آبادانی شهر میشود، گفت: نقش شهرداران محله درخصوص فرهنگسازی برای وصول عوارض، بسیار مهم است و باید راهکاری جدی برای آن پیدا کرد.
وی، در مورد هویتبخشی متناسب با جایگاه شهرداران محلهها، گفت: این موضوع باید بهصورت اساسی پیگیری، تا نتیجه مطلوبی نیز حاصل شود؛ در این مورد شورای تأمین نیز باید ورود کند.
افزایش قابل توجه بودجه شهرداری کرمان
وی، با بیان اینکه همه شهروند کرمان هستیم، خاطرنشان کرد: باید همه مسایل و همه مناطق شهر را بهعنوان یک کل واحد در نظر بگیریم و در کنار کارهای سختافزاری و عمرانی، به موضوعات نرمافزاری و فرهنگی هم توجه کنیم؛ چنانچه در دو هفته اخیر، برنامههای مختلف فرهنگی مانند عزاداری بزرگ مردمی در میدان «ارگ» برگزار شد و سوگواره «سرو سرخ وطن سبز» در حال برگزاری است.
اجرای فازدوم طرح «بوستانها گلستان میشود»
تویسرکانی، به اجرای فاز اول طرح «بوستانها گلستان میشود» اشاره کرد و با بیان اینکه از ۲۵ پارک در نظر گرفته شده در این طرح، حدود ۱۶ پارک افتتاح شده است، گفت: در شش ماه دوم در فاز بعدی این طرح نیز، ۲۵ پارک برای بهسازی، اولویتسنجی شده است.
وی، با اشاره به برگزاری ۶۰ نشست با مردم محلههای مختلف شهر، با همراهی اعضای شورای اسلامی، تأکید کرد: این ملاقاتها و نشستها باید استمرار داشته باشد.
تحول در حملونقل عمومی شهر کرمان
شهردار کرمان، با بیان اینکه به بعضی از موضوعات شهر کرمان، ازجمله حملونقل عمومی در دهههای اخیر کمتوجهی شده است، اظهار داشت: تا سال گذشته، تنها ۸۵ دستگاه اتوبوس فعال داشتیم، اما از سال گذشته تا کنون، ۶۰۰میلیارد تومان ماشینآلات خریداری کردهایم که ۲۰۰میلیارد تومان آن متعلق به ۲۰ دستگاه اتوبوس است و بهزودی ۱۰ دستگاه دیگر نیز به آن اضافه خواهد شد؛ با این تلاشها انشاءالله امسال، سال تحول در حملونقل عمومی شهر کرمان خواهد بود.
وی، تعداد مطلوب اتوبوس را برای شهر کرمان، ۳۰۰ دستگاه دانست و گفت: اما اگر بتوانیم ۱۸۰ دستگاه اتوبوس هم داشته باشیم، قابل قبول است.
شهردار کرمان، به پیادهروسازی در مساحتی بیش از ۲۰۰هزار مترمربع، با استفاده از بهترین مصالح در شهر کرمان نیز، اشاره کرد.
تصمیمگیری برای شهر براساس خرد جمعی
وی به وجود ۴۶ حلقه چاه آب در شهر کرمان، اشاره و خاطرنشان کرد: تنها شهرداری در کشور هستیم که حتی یک قطره آب از آب شرب شهری برای آبیاری فضای سبز استفاده نمیکنیم؛ در این راستا، بخشی از پساب فاضلاب شهری را احیا کردیم و ۲۹۰ انشعاب آب شرب را که برای آبیاری فضای سبز استفاده میشد، قطع کردیم.
تویسرکانی، شهر کرمان را شهری کسترده و وسیع دانست و گفت: از شهرداران محله درخواست داریم که نقایص را منعکس کنند تا شاهد شهری آباد باشیم و بتوانیم براساس خرد جمعی و اختیاراتی که داریم، اقدامات مثبت و موثری را در شهر رقم بزنیم.
وی در ادامه، کارخانه نوآوری را از داشتههای ارزشمند شهرداری دانست و گفت: در حال حاضر، در این کارخانه، ۶۰ مورد خدمت بهصورت غیرحضوری به شهروندان ارایه میشود.
برگزاری نشستهای فرهنگی در محلهها
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان نیز، از شهردار کرمان و شورای مدیران شهرداری برای پیگیری موضوعات و شنیدن حرف مردم تشکر کرد و از برگزاری نشستهای هفتگی با مردم محلهها خبر داد و گفت: این اقدامات قابل تقدیر است.
محمود بابایی، افزود: باور داریم که فعالیتهای اجتماعی و حضور میدانی شهرداران محلهها، پیشگام آبادانی شهر است و امیدواریم این جوشش اجتماعی، به مقصد و هدف نهایی خود برسد.
وی، در مورد ایجاد هویت و جایگاه تعریفشده برای شهرداران محلهها، گفت: ازسوی شهرداری اقدامات زیادی برای ساماندهی این تشکل انجام شده و در همین راستا، اساسنامه شورای اجتماعی محلهها بازنویسی شده است.
وی، به بررسی این اساسنامه به مدت ششماه در شورای اسلامی شهر نیز اشاره کرد و یادآورشد: این اساسنامه تصویب شده و به تأیید فرمانداری رسیده است و بهزودی با کمک معاونت فرهنگی شهرداری، تشکل شهرداران محلهها را به بهترین نحو، سازماندهی خواهیم کرد.
شهرداران محله پل ارتباطی بین محلهها و شهرداری
معاون محیطزیست و خدماتشهری شهردار کرمان نیز، با بیان اینکه شهردار، پیگیر موضوعات شهرداران محله هستند، ادامه داد: هر دوشنبه در مساجد محلهها، با مردم و شهرداران محله ملاقات داریم و موضوعات را پیگیری میکنیم .
محمود ایرانمنش، شهرداران محلهها را بازوی توانمند شهرداری دانست و گفت: این افراد پل ارتباطی خوبی بین محلهها و شهرداری هستند و در بین این افراد، فعالان اجتماعی، زنان خانهدار و شاغل حضور دارند و مجموعهای از تخصصها در این تشکل دیده میشود و همین که این افراد برای پیگیری مشکلات مردم کارهایی را بدون چشمداشت انجام میدهند، قابل تقدیر است .
در این جلسه، شهرداران افتخاری محلههای شهر کرمان، ضمن تشکر از شهردار کرمان برای بازدید از محلهها، اجرای جهاد آسفالت و پیادهروسازی، مشکلات محلههای مختلف شهر کرمان ازجمله اصلاح ترافیک دوربرگردان بلوار «جمهوری اسلامی»، به سمت خیابان «کمیل»، اجرای کامل جدولگذاریها، نبود فضای سبز در محلهها، تنظیف آبراهها در خیابان «پیروزی»، اصلاح پیادهروها در محله «همتیفر» برای تامین امنیت عابران پیاده و لزوم اولویت اصلاح پیادهروها در خیابان «ابوذرجنوبی»، اصلاح ایستگاه اتوبوس میدان «آزادی»، افزایش تعداد اتوبوسهای مسیر «هوانیروز»، اصلاح ورودی و خروجی شهرک «شهرداری» و اصلاح میدان ابتدای بلوار «شهید منصور ستاری»، اصلاح آسفالت خیابان «گلدشت» و کوچههای آن و خیابان «میرزاکوچکخان»، نبود فضای تفریحی در محله «سرآسیاب» را مطرح کردند.
در ادامه، شهرداران ۱۳ محله شهر کرمان، بر مطالبه خود برای ایجاد یک هویت مشخص بهعنوان «شهردار محله» برای پیگیری موضوعات شهری در ارگانها و سازمانهای مختلف تاکید کردند و خواستار راهاندازی دوباره دفتر شهرداران محله، شدند.