نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، یکم اردیبهشتماه، با حضور رییس و سایر اعضای شورا و شهردار کرمان، برگزار شد.
به گزارش کرنا، در این نشست، سیدمحمد موسوی، دبیر شورا، مصوبات کمیسیونها را قرائت کرد.
وی درخصوص توافقنامه شهرداری با دانشکده «شهید دادبین»، با اشاره به اینکه توافق اولیه شهرداری با دانشکده «شهید دادبین» در ارتباط با قرار گرفتن بخشی از ملک در مسیر تعریض مربوط به سال ۱۳۷۰ بوده، بیان کرد: در کمیسیون بودجه مصوب شد با اجرای توافقنامه بهمنماه سال گذشته شهرداری با دانشکده «شهید دادبین» به شرط تعیینتکلیف مدتزمان استفاده از پروانه و محل استفاده از آن و نیز ضمانت اجرای توافقنامه مذکور، موافقت شود.
این موضوع با هشت رأی موافق به تصویب رسید.
موسوی، به نامۀ شهرداری درخصوص واگذاری قطعات زمین به شرکت «محورگستر نصر» اشاره کرد که در سالهای گذشته به ازای طلبشان قطعات زمینی به این شرکت واگذار شده است.
وی ادامه داد: در ارتباط با مبلغ واگذاری، بهدلیل معارضی که پیش آمده، باید مبلغی بابت مساحت قطعاتی که تغییر پیدا کرده، تعیین شود که در کمیسیون با تنظیم صورتجلسه و تحویل قطعات جدید براساس ضوابط و مقررات، موافقت شد.
این موضوع با ۹ رأی موافق و دو رأی ممتنع به تصویب رسید.
سپس، دبیر شورا به درخواست شهرداری در ارتباط با مزایده قطعه ۱۷۱ از شهرک جوادالائمه اشاره کرد و افزود: بعد از واگذاری ملک ازسوی شهرداری به شرکت طرف قرارداد برای اقدامات عمرانی، ظاهراً اداره راه و شهرسازی، این ملک را به شخص دیگری واگذار کرده؛ پیشنهاد کمیسیون بودجه این بود که با توجه به پیشنهاد شهرداری براساس توافقنامهای که شهرداری داشته، اقدام شود و زمین جایگزین به آن شرکت واگذار شود؛ شهرداری نیز پیگیری لازم درخصوص مطالبات شهرداری و اداره راه و شهرسازی، انجام داده و گزارش آن به شورا ارائه کند.
این موضوع به اتفاق آرا به تصویب رسید.
موسوی، به درخواست شهرداری برای صدور پروانه جهت احداث مجموعه مذهبی و مسجد «حجتابنالحسن عسکری» در بلوار «جهاد» ازسوی خیّران با حفظ مالکیت شهرداری، اشاره و خاطرنشان کرد: در کمیسیون مقرر شد ضمن رعایت ضوابط شهرسازی با صدور پروانه بهصورت رایگان برای تمام کاربریهای مسجد، اقدام شود.
این موضوع در صحن علنی شورا به اتفاق آرا به تصویب رسید.
دبیر شورا، به طرح درخواست شهرداری درخصوص مصوبه چهار فقره قراردادهای سرمایهگذاری در کمیسیون بودجه اشاره کرد و افزود: پیشنهاد شهرداری بهمنظور اجرای پروژه ناظمالاطبا و پلهای عابر پیاده تأیید شد و موضوع شهربازی قرار شد مجدداً بررسی و در جلسات بعد مطرح شود.
این مصوبه در نشست عمومی شورا، رأی نیاورد و فقط با پیشنهاد شهرداری درخصوص اجرای پروژۀ پلهای عابر پیاده، موافقت شد.
موسوی بیان کرد: شهرداری درخواستی درخصوص انعقاد قرارداد و تحویل زمین و صدور مجوز ساختوساز و پروانه ساختمانی جهت احداث مجموعه فرهنگی مذهبی مسجد «سلمان فارسی» توسط خیّران را مطرح کرده که در کمیسیون بودجه با چهار رأی موافق به تصویب رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که طبق مکاتبۀ قبلی مقرر شد کمیتهای متشکل از سه تن از اعضای شورا، مفاد اساسنامه بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری کرمان را بازنگری کرده و اگر ایرادی وجود دارد، برطرف شود؛ اما از آنجاکه این امر هنوز انجام نشده، تقاضا دارم اینگونه درخواستها زودتر تعیینتکلیف شوند.
این موضوع با ۱۰ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید.
در ادامه، دبیر شورا به درخواست شهرداری کرمان درخصوص احداث دو تقاطع غیرهمسطح در رینگ بزرگراهی شهر کرمان(سهراه «سیلو» و چهارراه «شهید نیکزاد») و تصویب موضوع تخصیص بودجه به این دو پروژه در کمیسیون عمران و شهرسازی شورا، با چهار رأی موافق و دو رأی مخالف، اشاره کرد.
شهردار کرمان و معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار توضیحاتی درخصوص اهمیت و ضرورت اجرای این پروژه و سابقۀ تصویب دو پروژۀ مذکور در شورای ترافیک، ارائه کردند.
رییس شورا، در این رابطه با بیان اینکه اجرا و بهرهبرداری از پروژۀ عظیمی مانند تقاطع غیرهمسطح «شهید زنگیآبادی» شهر کرمان در عرض ۹ ماه، جای تقدیر دارد، خاطرنشان کرد: اجرای دو پروژه سهراه «سیلو» و چهارراه «شهید نیکزاد» تغییر عظیمی در بودجه شهرداری ایجاد خواهد کرد؛ اگر شهرداری درآمد کافی برای این دو پروژه را داشته باشد، مشکلی نخواهد بود، اما در زمینه تهیۀ بودجه، این دیدگاه که کار را زخمی کنیم، بالاخره تمام خواهد شد، مردود است؛ چراکه مردم را گرفتار میکند.
علیرضا نادری، با تأکید بر اینکه باید منابع درآمدی جهت اجرای این پروژهها مشخص شود، افزود: بودجه سالجاری شهرداری کرمان ۱۲ هزار میلیارد تومان است که تأمین آن کار دشواری است؛ اینکه الان چنین پروژههایی را به شهرداری اضافه کنیم، درست نیست؛ بهتر است صبر کنیم مطالعات فاز دو آنها کامل شود و مخارج و محل تأمین درآمد آن دقیقاً مشخص شود، بعد اقدام کنیم؛ ضمن اینکه پروژه «شهدای خلبان» هم هنوز به پایان نرسیده است.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا، هم بیان کرد: دغدغۀ رییس شورا بهجاست، اما در نامۀ شهرداری اشاره شده که ۵۰ درصد هزینۀ اجرای این دو پروژه در بودجۀ امسال و ۵۰ درصد در بودجۀ سال آینده دیده شده است.
منصور ایرانمنش، افزود: اگر این دو گره ترافیکی را برطرف کنیم، دسترسی به هستۀ مرکزی شهر از هر نقطۀ شهر سادهتر میشود.
درنهایت این موضوع در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، با پنج رأی موافق، دو رأی مخالف و چهار رأی ممتنع به تصویب نرسید.
فتحالله مویدی، رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیط زیست شورا نیز پس از رأیگیری در این خصوص بیان کرد: برخلاف نظر استاندار کرمان که در مورد این دو پروژه قول دادند شما شروع کنید ما هم کمک میکنیم، متأسفانه اعضای شورا همراهی نکردند.
در ادامه، دبیر شورا، درخواست یکی از شهروندان در رابطه با ملک واقع در محدودۀ کمربندی را مطرح کرد و افزود: در کمیسیون مصوب شد در این مورد و موارد مشابه که مالک تمایلی به تبدیل احسن قسمت وقفی ملک ندارد، یا شرعاً و قانوناً امکان تبدیل به احسن قسمت وقفی ملک وجود ندارد، نسبت به تملک قسمت طلق و تعیینتکلیف حق انتفاع قسمت وقفی به مالک، اقدام و نسبت به تعیینتکلیف با اوقاف اقدام شود.
این موضوع با هشت رأی موافق به تصویب رسید.
سپس، موسوی، به مصوبه کمیسیون حقوقی و نظارت شورا، در ارتباط با فراخوان سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری جهت ساخت تابلوهای تبلیغاتی ازطریق مزایده، اشاره و خاطرنشان کرد: درخصوص ساخت تابلوی جدید ازطریق مزایده، مقرر شد از آنجاکه اصل ایجاد تابلوهای جدید، پس از طرح و تصویب آن در شورا و انتشار فراخوان آن ازطریق سازمان سرمایهگذاری قابل انجام است، لذا تا تعیینتکلیف این موضوع ازسوی شورا، اقدامی صورت نگیرد.
ایرانمنش، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا، بیان کرد: در این مورد، مزایده، برگزار و برنده اعلام شده، در این مرحله ما نمیتوانیم جلوی کار را بگیریم؛ اما برای مراحل بعدی میتوانیم مصوبه داشته باشیم که از این به بعد بهگونۀ دیگری اقدام شود.
موسوی، دبیر شورا هم خاطرنشان کرد: در حال حاضر، در شهرداری کرمان چند متولی ساخت تابلوهای تبلیغاتی داریم؛ سازمان سیما و منظر، معاونت فرهنگی و سازمان سرمایهگذاری ورود میکنند و شاهد چندصدایی هستیم؛ ایجاد تمرکز تصمیمگیری در این بخش ضروری است.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا، هم خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ تابلوی تبلیغاتی و بیلبورد میخواهد به فضای شهر اضافه شود، درحالیکه فضای تبلیغاتی شهر به این میزان توسعه نیاز ندارد و شهرداری باید از شورا مصوبه میگرفت.
محمد امینیزاده، افزود: نکته دوم این است که مشخص شود اساساً این موضوع، مزایده است یا سرمایهگذاری؟ توجیهات فنی آن باید در قالب فراخوان سرمایهگذاری به شورا بیاید و جزئیات آن مشخص شود.
حسین چناریان، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا نیز در این رابطه بیان کرد: انجام امور تبلیغاتی بهعنوان یکی از وظایف شهرداری، در قانون درآمدهای پایدار قید شده و جزو موضوعات درآمدی شهرداری است و نباید به این موضوع صرفاً نگاه فرهنگی شود، اگر شهرداری امکان تأمین درآمد از این محل را دارد حتماً باید اقدام کند و این اقدام شهرداری مغایرتی با قانون ندارد.
مویدی، رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیط زیست شورا هم یادآور شد: جلوگیری از اقدام شهرداری در برگزاری مزایدۀ ساخت تابلوهای تبلیغاتی خلاف قانون است، ما قبلاً چنین تکلیفی به شهرداری نکرده بودیم.
در نهایت، مصوبه کمیسیون حقوقی و نظارت شورا، با شش رأی موافق، یک رأی مخالف و سه رأی ممتنع به تصویب رسید.