صبح امروز، اولین مجمع عالی بسیج شهرداریهای استان کرمان، در محل سالن «سادات» به میزبانی شهرداری کرمان برگزار شد.
به گزارش کرنا، استاندار کرمان، در این آیین، با تقدیر از روحیه بسیجی شهرداران استان، بهویژه شهردار کرمان، روحیه جهادی کسانی را که در خدمترسانی به مردم خود را نشان میدهد، باارزش دانست و گفت: به اعتقاد من، شهرداران باید بیشتر از هر مسئول دیگری، روحیه بسیجی و جهادی داشته باشند؛ چراکه شهرداران، برآمده از رأی و نگاه مردم در ادوار مختلف شوراهای اسلامی شهر هستند.
محمدعلی طالبی، اظهار داشت: این مدیریت بسیجی در خدمت خالصانه و صادقانه به مردم، در سادهزیستی، مردمیبودن و مهمتر از همه، در دل سختیهارفتن، معنا پیدا میکند.
وی، ادامه داد: ما در کشور و استانمان، نیازمند ارتقای حکمرانی شهری هستیم؛ یعنی نوعی از حکمرانی که مبتنی بر عدالتخواهی و مردمباوری باشد و این نوع حکمرانی را میتوانیم از مکتب «شهید سلیمانی» و دیگر بزرگان کشور الگو بگیریم؛ مدیریت شهری ما باید از جنس مردم باشد و تصمیمات باید از دل محلهها و از میان دغدغههای مردم باشد.
وی، تاکید کرد: بنابراین، برای تحقق اهدافی که در حوزه ارتباط با مردم و مشارکت واقعی مردم داریم، باید از طریق تعامل با مردم و پاسخگوبودن به شهروندان، ایجاد شود.
استاندار کرمان، افزود: از دل پاسخگویی اجتماعی است که بسیاری از کارها و برنامهها جلو میرود و در این بین الگوهایی مثل شیوه مردمی «شهید سلیمانی» در استان نباید دستکم گرفته و یا فراموش شود؛ «شهید سلیمانی» یک الگوی برجسته در سلوک و سبک زندگی بود، که درهمتنیده با مردم و جامعه بود و تواضع، صداقت و اولویتدادن به مناطق محروم، از شاخصهای سبک او بود.
وی، گفت: شهرداران، بسیجیباور باید توجه ویژهای به مناطق محروم داشته باشند؛ محرومیتزدایی از محلهها و توجه به حاشیه شهرها مهم و اولویت هستند که البته من در بحث حاشیه شهرها تاکیدم بر پیشگیری از ایجاد حاشیههای جدید در شهرهای بزرگ است که باید بهصورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.
طالبی، اظهار داشت: البته در این راستا یکسری کارهایی را آغاز کردیم و الان در فاز مطالعه و برنامهریزی هستیم تا با کمک همه دستگاهها، بتوانیم ساماندهی مناسبی را در وضعیت حاشیه شهرها به وجود بیاوریم، که بار اصلی این مهم، باز هم برعهده شهرداریها و شهرداران است.
وی، با بیان اینکه باید در عرصه عمل هم خودمان را عامل به عناصر و مولفههای مکتب شهید سلیمانی بدانیم، گفت: تاکید من بر همافزایی شهرداریها با دستگاههای اجرایی استان و دیگر نهادهای خصوصی و مردمی است؛ چراکه در همافزایی با نهادهای مختلف است که میتوانیم کارهای بزرگی را در استان انجام بدهیم.
وی، با بیان اینکه تعریف پروژههای شهری در برنامههای سند «کرمان برفراز»، موردی است که من بر آن تاکید دارم و همه باید به آن توجه کنند، اظهار داشت: اولویت ما در حوزه مدیریت شهری، مسایلی مانند گردشگری شهری، بازآفرینی محلههای فرسوده و حملونقل پایدار است که بهصورت ویژه در سند تحرکبخشی به توسعه استان مورد توجه است و قطعا مسئولیت شهرداران عزیز در این موضوعها، مسئولیت سنگینی است.
طالبی، بر همدلی شهرداریها با شوراهای اسلامی شهر نیز، بهعنوان سرمایه یک شهر تاکید کرد و گفت: در فرصت باقیمانده از دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهرها، باید حداکثر همدلی و هماهنگی بین شهرداران و شوراها به وجود بیاید.
وی، ادامه داد: باید توجه شود روزی ما کاهش مشارکت در انتخابات شوراهای اسلامی شهرها را داشتیم و شاهد بیاعتمادی مردم به شوراها بودیم که اختلافات شهرداری و شوراهای شهر در کشور پررنگ شد و مردم اعتمادشان به این سازِکار مشارکتی که بهوجود آمده بود و بسیار هم برای نظام و برای کشور ما ارزشمند است، کم شد و متاسفانه آن مشارکت مردمی که باید در انتخابات شوراها صورت میگرفت، نگرفت و متاسفانه صحنه انتخابات هم از حضور بعضی نیروهای توانمند، متعهد و متخصصی که حضورشان میتوانست هم به افزایش مشارکت مردم و هم به ارتقا جایگاه شوراها کمک کند، خالی ماند.
طالبی، بر ضرورت همدلی و هماهنگی مدیریت شهری با فرمانداران نیز، تاکید کرد و اظهار داشت: امیدوارم این تعاملها در عالیترین سطح، با سایر نهادهایی که میتوانند در مدیریت شهری و حلوفصل موضوعات به شهرداریها کمک کنند، برقرار باشد، تا ما هم بتوانیم حکمرانی یکپارچهای را در استان شاهد باشیم.
وی، افزود: حکمرانی یکپارچه یعنی شنیدن یک صدا از استانمان، از شهرستانمان و شهرمان؛ با این هدف که این صدا، صدای وحدت و همدلی در راستای خدمت به مردم و رفع مشکلات و گرفتاریهای مردم باشد.
استاندار کرمان، با بیان اینکه اولین ضرری که از اختلاف در مدیریت شهری حاصل میشود، متوجه مردم است، بیان کرد: باید به این مساله توجه کنیم که مردم بهخاطر اختلافات ما هزینه ندهند و دچار مسائل و مشکلات نشوند.
وی، اظهار داشت: امیدوار هستیم با این رویکردهایی که دوستان در استان دنبال خواهند کرد با روحیه بسیجی، ارتباط و تعامل نزدیک نهادهای مختلفی که در حوزه مدیریت شهری نقشآفرین هستند، بتوانیم شاهد این حکمرانی یکپارچه در شهرهای خودمان باشیم و بسیج شهرداران هم بتواند بهعنوان نماد وحدت و هماهنگی و تعامل در فعالیتهای مرتبط با مدیریت شهری باشد.
وی، در پایان سخنان خود، از همه کسانی که در برگزاری این رویداد تلاش کردند، قدردانی کرد.
شهردار کرمان نیز در این مراسم، با اشاره به افتتاح پایگاه بسیج شهدای خدمت شهرداری کرمان، در خردادماه سال گذشته، گفت: این پایگاه، اکنون به حوزه ارتقا یافته و ۱۶ پایگاه نیز، در سازمانهای تابعه ایجاد شده است.
محسن تویسرکانی، با اشاره به وجود ۲۰۰۰ بسیجی فعال در شهرداری کرمان، افزود: هرکدام از این پایگاهها یک گردان برای انجام اقدامات موثر است.
وی، با بیان اینکه تاکنون از بعد فرهنگی و تبلیغی بسیج برای آرمانهای نظام، استفاده خوبی شده، اظهار داشت: با این حال، اما ضرورت دارد بسیج شهرداریها در بعد عملیاتی نیز، پای کار خدماتشهری باشد و حوزههای بحران و عمران را نیز، در دستور کار خود قرار دهد.
به گفته شهردار کرمان، شهرداریها در قیاس با دستگاههای اجرایی از آزادی عمل و انعطاف اداری بیشتری برخوردار هستند که میتوانند در بعد عملیاتی مرتبط، در جلسات همفکری و همافزایی و ورود کنند و منشا یک اثر خوب در سطح استان شوند.
وی، همچنین با اشاره به وجود ماشینآلات و مصالح شهرداریها و امکان انجام اقدامات جهادی ازسوی آنها گفت: دغدغه «کرمانِ برفراز» استاندار کرمان، میتواند در مصوبات مجمع عالی بسیج شهرداریهای استان کرمان محقق شده و شهرداری کرمان بازوی استانداری در حوزه آبادانی و گردشگری استان باشد.
نماینده ولی فقیه در سپاه ناحیه بسیج حضرت رسول اکرم(ص) نیز، در مجمع عالی شهرداریهای استان کرمان گفت: اسلام، مجموعهای از حکومتداری برای پیادهکردن مدل اداری در جامعه است.
حجتالاسلام فاطمی امین، با بیان اینکه سپاه، پشتیبان دولت مستقر است، افزود: دولت، خادم نظام جمهوری اسلامی است و وظیفه همه ما حمایت از دولت در راستای حفظ اسلام است.
رییس بازرسی شهرداری کرمان نیز، با اشاره به تشکیل ۱۶ پایگاه بسیج در شهرداری کرمان، گفت: در این راستا حوزه شهدای خدمت، همزمان با ایام شهادت رییسجمهور فقید، «شهید آیتالله رییسی» افتتاح شد.
مرتضی هوشهویدا، با بیان اینکه کرمان، اولین استانی است که اولین مجمع عالی بسیج شهرداریهای کشور را راهاندازی کرده، افزود: هماکنون، ۸۵ شهردار در استان عضو این مجمع هستند و باید یک نفر را نیز، بهعنوان مسئول بسیج شهرداری متبوع خود، منصوب کنند.
وی، همچنین اظهار داشت: با همافزایی بین شهرداریهای استان میتوان محصولات موردنیاز را در داخل استان تولید کرد.
فرمانده سپاه ثارالله استان نیز، از شهردار انقلابی و مکتبی کرمان، تقدیر کرد و گفت: جناب تویسرکانی در هر برنامهای که دغدغه سپاه بود از قبل برنامه داشت و بار التهابات در حوزه خدمات مردمی را کاهش داد.
سردار نظری، با اشاره به ورود شهرداری کرمان به خدمات زیرساختی و محتوایی در راستای ترویج مکتب «شهید سلیمانی»، افزود: مجمع بسیج شهرداران استان از منعطف ترین و بیتکلف ترین افراد اجرایی و عملیاتی استان هستند و دستشان برای اجرا و ساماندهی خدمات بیشتر، باز است.
سردار نظری، از آمادگی سپاه برای تسهیل خدماتشهری در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود بخش زیادی از مشکلات مردم در جلسات مجمع و کارگروههای آن مطرح، راهکار ارائه و الگوسازی شود.
وی، امیدبخشی و رضایتمندی بین مردم ازسوی شهرداریها را مهم برشمرد و تاکید کرد: نیاز است شهر تاریخی کرمان با اجرای مبلمان شهری متناسب، میزبان شایستهای برای زائران «شهید سردار سلیمانی» باشد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج حضرت رسول اکرم(ص) سپاه ثارالله استان کرمان نیز در این مراسم، گفت: خوشحالیم در روزهای عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر، اولین مجمع عالی بسیج شهرداریهای استان کرمان برگزار میشود که در نوبه خود، یک حرکت منحصربهفرد در کل کشور است.
حجتالله پاداش، افزود: در این برنامه دنبال این هستیم که بین مجموعه شهرداریهای استان کرمان که خدمات ارزندهای را به مردم عزیزمان در اقصی نقاط استان کرمان بهعنوان پهناورترین استان کشور ارائه میدهند، با محوریت شهردار محترم مرکز استان کرمان، یک همگرایی و تعامل بهوجود بیاید و بتوانیم با هماهنگی در حوزه خدمات اجتماعی و محرومیتزدایی، امیدآفرینی و آبادانی تلاش کنیم.
وی، اظهار داشت: خوشبختانه با حضور آقای تویسرکانی، شهردار ولایی و جهادی کرمان، حوزه مقاومت بسیج شهدای خدمت شهرداری را در شهرداری کرمان افتتاح کردیم و به تبع آن قریب ۱۷ پایگاه بسیج در شهرداری کرمان و سازمانهای مرتبط با شهرداری، تحت تاثیر خدمات این حوزه عملکردشان ارتقا پیدا کرده است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج حضرت رسول اکرم(ص) سپاه ثارالله استان کرمان، بیان کرد: مهمترین و کلیترین کار انجام شده در این حوزه و سایر پایگاههای بسیج استان، در دهه مقاومت و سالگرد سردار سپهبد «شهید حاجقاسم سلیمانی» نشان داده شد که اقداماتی که شهردار عزیز شهر کرمان و معاونان محترم وی و سایر مجموعهها انجام دادند، جای تقدیر دارد.
حجتالله پاداش، گفت: راهپیماییهای متعدد و موضوعات متعدد فرهنگی که در شهر کرمان انجام میشود، مانند پیادهراه کردن میدان «ارگ» یا برگزاری تجمع بزرگ کارگران به مناسبت روز کار و کارگر و در کنار آن، حمایت از مردم عزیز غزه و لبنان در میدان «ارگ» از این جمله است.
وی، گفت: امیدواریم این مجمع، بهصورت الگو و پایلوت در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
معاون خدماتشهری و محیطزیست شهردار کرمان نیز در این نشست، گفت: مدل کار بسیجیهایی که از ابتدای جنگ در صحنه حاضر بودهاند و شاید الان هم در جمع ما باشند، متفاوت و حوزه و سنگرشان هم متفاوت است.
محمود ایرانمنش، افزود: اما در حال حاضر، نیاز و ضرورت است که ما در سنگر خدمت، رضایتمندی مردم را بالا ببریم و تلاش کنیم که مردم، از خدماترسانی رضایت داشته باشند.
وی، ادامه داد: این احساس رضایت هم، با کار جهادی، خوب انجام دادن کارها و خدمت کردن از نوع بسیجیوار در جهت تامین رفاه مردم حاصل میشود.
معاون خدماتشهری و محیطزیست شهردار کرمان، اظهار داشت: در بیش از یکسالی که از حضور آقای تویسرکانی شهردار کرمان، در شهرداری میگذرد، خوشبختانه یک هماهنگی بین مدیران و معاونان شهرداری ایجاد شده، بهگونهای که همه با هم و با روحیه بسیجی و جهادی بدون در نظر گرفتن ساعات رسمی اداری و تعطیلات رسمی، شبانهروزی خدمت میکنند و حاصل آن هم، هر یکشنبه، یک افتتاح در شهر کرمان است.
ایرانمنش، افزود: الان مردم کرمان از خدمات شهرداری احساس رضایت دارند و البته این مساله، مسئولیت ما را بیشتر میکند.
وی، گفت: امیدوارم الان که خط مقدم جبهه، خدمت به خلق و جلب رضایت آنهاست، بتوانیم بهترین عملکرد را داشته باشیم.