استاندار کرمان، در جلسه شورای سرمایهگذاری پروژههای شهرداری کرمان، گفت: تقویت سرمایهگذاری در استان، از مسیر تقویت سرمایهگذاری در شهر کرمان محقق خواهد شد.
به گزارش کرنا، محمدعلی طالبی، در جلسهای که در مرکز خدمات سرمایهگذاری استان کرمان با حضور شهردار کرمان، معاون مالی و اقتصادی شهردار، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری و رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورای اسلامی شهر کرمان و تعدادی از مدیران استان برگزار شد، این نشست را اولین جلسه تخصصی سرمایهگذاری با دستگاههای ذیربط دانست و انگیزه اصلی از برگزاری این جلسات را بررسی کمکها و تعاملات بین دستگاههای مربوط در حوزه سرمایهگذاری در طرحهای شهری کرمان، اعلام کرد.
وی، تسهیل مسیر سرمایهگذار با محوریت و کمک شهرداری را ازجمله اهداف برگزاری جلسات تخصصی سرمایهگذاری اعلام و خاطرنشان کرد: در واقع مسیر سرمایهگذاری در استان با تقویت سرمایهگذاری در شهر کرمان محقق خواهد شد و این نیازمند هماهنگی و تعامل بین مجموعه مدیریت استان و مدیریت شهری است.
وی، با بیان اینکه خوشبختانه شهرداری و شورای اسلامی شهر با توجه به رویکردهای اصلی مدیریتی و نامگذاری سال به نام «سرمایهگذاری برای تولید» در کار خود جدی هستند، گفت: چون معتقدم که این مهم از طریق تقویت مرکز سرمایهگذاری و تقویت دستگاههای ذیربط محقق میشود، پیشنهاد دارم با توجه به اهمیت این مقوله، کمیتهای در این خصوص در مرکز خدمات سرمایهگذاری تشکیل شود.
طالبی، بر حضور افراد تاثیرگذار، ازجمله نماینده متخصص و موثر شورای اسلامی شهر در این کمیته تاکید و خاطرنشان کرد: قصد داریم در این کمیته طرحهای مختلف را برای جذب سرمایهگذار پیگیری و بهصورت ویژه روی طرحهای شهری کار کنیم و آنها را در اولویت قرار دهیم.
وی، افزود: انتظار دارم در تعامل شهردار و شورای اسلامی شهر، اتفاقات خوبی رخ دهد و اگر مانعی وجود دارد، بهتر است موارد گزارش، تا برای رفع مشکلات، رایزنیهای لازم انجام شود.
استاندار کرمان، افزود: شهرداری میتواند برای جذب سرمایهگذار مشوقهایی در نظر بگیرد و این ظرفیت در شهرداریها وجود دارد.
شهردار کرمان نیز، از استاندار کرمان برای فراهمشدن بستر مناسب برای پیگیری پروژههای سرمایهگذاری در شهر تشکر کرد و گفت: شهرداری از دستگاههای تاثیرگذار در این زمینه شناخته میشود و باور داریم که سرمایهگذاری راه برونرفت از مشکلات اقتصادی و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریهاست.
محسن تویسرکانی، با بیان اینکه علیرغم محدودیتها در سال گذشته، ۱۰۰۰میلیارد تومان، از جذب سرمایهگذاری برای شهرداری کرمان، آورده داشتیم و آورده سرمایهگذار رقمی بیش از آن بوده است، افزود: بعد از گذشت دوماه از سال جدید این رقم به مرز ۵۰۰میلیارد تومان رسیده که امیدواریم با این روند تا پایان سالجاری اتفاقات خوبی در حوزه جذب سرمایهگذار، رقم بخورد.
وی، داشتن اختیارات در حوزه سرمایهگذاری را مهم دانست و ادامه داد: شوراهای کلانشهرهای کشور اختیاراتی را به شهردار برای جذب سرمایهگذار دادند و این مهم از گذشته در شهر کرمان مورد غفلت بوده است.
تویسرکانی، از برگزاری جلسات هماندیشی اعضای شورای اسلامی شهر و سفرها و کسب تجربه از دیگرشهرهای کشور خبرداد و افزود: این انگیزه برای تسهیل جذب سرمایهگذار در شهر کرمان وجود دارد.
وی، با بیان اینکه شوراهای اسلامی شهر در مراکز استانها اختیارات خوبی دارند، افزود: مثلاً برای شهردار شهر شیراز در مورد معاملات متوسط اختیارات خوبی داده شده و شهردار این شهر میتواند براساس ضوابط به جذب سرمایهگذار اقدام کند.
شهردار کرمان، از تهیه دفترچه فرصتهای سرمایهگذاری شهر کرمان، توسط شهرداری کرمان خبر داد و گفت: مناطق مستعد و دارای ظرفیت سرمایهگذاری در این دفترچه وجود دارد و به استانداری هم ارسال شده است.
وی، بر ایجاد انگیزه برای جلب اعتماد سرمایهگذار تاکید کرد، و گفت: سرمایهگذاران مشی اقتصادی دارند و در جایی قدم میگذارند که در یک منفعت دوطرفه به سود برسند و قبل از هرچیزبه آن فکر میکنند.
تویسرکانی، خاطر نشان کرد: برای ایجاد چنین انگیزهای در سرمایهگذار، به پوشش حمایتی دستگاههای حاکمیتی استان بهخصوص استانداری نیاز داریم.
وی، در ادامه، پیشنهاد ایجاد کارگروهی برای گفتمان سرمایهگذاری و با هدف جذب سرمایه را مطرح کرد و یادآورشد: این کارگروه باید جامع و با حضور دستگاههای تاثیرگذار باشد تا سرمایهگذار پای کار بماند و احساس کند تمامقد درکنارش هستیم.
شهردار کرمان، افزود: با اهتمام و همراهی مدیران ارشد استان، میتوان برای جلب نظر سرمایهگذار و ماندن آن در شهر کرمان بهخوبی تصمیمگیری کرد.
وی، تاکید کرد: راحتترین فرآیند سرمایهگذاری را شهرداریها دارند و امیدواریم در حوزههای مختلف گردشگری، اقتصادی و تجاری بتوانیم گوشهای از کار را بگیریم و شاهد تحول در استان باشیم.
در ادامه، رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان، ضمن تشکر برای برگزاری این جلسه و با بیان اینکه حوزه عمل سرمایهگذاری در سالهای گذشته محدود بوده و شهرداری آورده خود را تنها در زمین و پروانه ساخت میدانسته است، خاطرنشان کرد: اگر بودجه سالهای گذشته شهرداری را در بازه زمانی ۱۰ سال بررسی کنیم، سهم سرمایهگذاری مبلغی محدود بوده، اما امسال طبق فعالیتهای شهرداری، برنامه سازمانیافتهای پیشبینی شده و رویکرد آن تغییر کرده است.
حسین چناریان، افزود: به غیر ازحوزههای تجاری و اقتصادی، آنچه در کرمان ظرفیت خوبی دارد و نیاز توسعه شهری است، ورود به مقوله سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهاست که از جمله آن تعیینتکلیف در حوزه پسماند و استفاده از تجربیات دیگران است.
وی، با اشاره به اینکه در شورای اسلامی شهر، منتظر ارائه پیشنهادات سرمایهگذاری هستیم، گفت: لازم است طبق شعار اعلامشده ازسوی رهبر معظم انقلاب، مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید، نیاز شهرکرمان به موضوع سرمایهگذاری برآورده شود.
چناریان، یادآور شد: حضور سرمایهگذاران در زیرساختها و توسعه شهری باعث تحول در شهر است و لازم است که به این موضوع توجه ویژهای شود.
رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورای اسلامی شهر کرمان هم، نگاه توسعهمحور استاندار و شهردار کرمان را ستود و گفت: موضوعات سرمایهگذاری مستلزم داشتن شجاعت و جسارت در تصمیمگیریهای مهم است.
سیدمحمدصادق تقوی، با اشاره به اینکه طرحهای سرمایهگذاری زیادی در شهر کرمان وجود دارد اما هنوز محقق نشده است، از جمله آنها را ساخت شهرک مشاغل آلاینده شهر کرمان برشمرد و تاکید کرد: ایجاد این شهرک بخشی از مشکلات شهر را در مورد آلایندگی برطرف میکند.
وی، حضور دستگاههای نظارتی را در جلسات سرمایهگذاری ضروری دانست و افزود: رفتارهای غیراصولانه موجب دلسردشدن سرمایهگذار و رفتن او از کرمان میشود.
وی، تعریف منطقه جغرافیایی شهر کرمان و بهرههای اقتصادی در مناطق مختلف کرمان نیز لازم و کارساز دانست و این اقدام در شهر تاریخی چون یزد محقق شده است.
تقوی، ادامه داد: خوشبختانه شهردار کرمان، بر حوزه سرمایهگذاری تاکید دارند و چشمانداز روشنی برای آن دیدهاند و ما اعضای شورا نیز در کنار ایشان هستیم.
در ادامه، معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، ظرفیتهای گردشگری استان و شهر کرمان را تشریح کرد و گفت: باغموزه هرندی، و خانه تاریخی بانک توکلی آماده معرفی و واگذاری به سرمایهگذار مناسب در حوزه گردشگری است.
رضا بردبار، افزود: کاروانسراهای داخل بازار را میتوان بهصورت اقدامی مشترک بین شهرداری و میراث فرهنگی، بازسازی و به مکان مناسبی تبدیل کرد که ازجمله آن کاروانسرای «چهارسوق» است که شرایط مناسبی دارد.
وی، گفت: ۱۳ کاروانسرای موجود در بازار کرمان، ظرفیت خوبی برای جذب سرمایهگذار دارند.